Ένας θαρραλέος νέος, ο Κώτσος Μαυρομιχάλης, δέχεται να παντρευτεί τη Χάιδω, κόρη του πλούσιου και αυταρχικού τσέλιγκα Δήμου Βλαχάβα, παρόλο που είναι ερωτευμένος με την ψυχοκόρη του, Χρυσαυγή. Τη Χρυσαυγή θέλει όμως και ο αδερφός της Χάιδως, ο Λιάκος, αλλά αυτή τον αποκρούει γιατί γνωρίζει πως πραγματικός της πατέρας είναι ο γερο-Δήμος, και ο Λιάκος αδερφός της. Το μυστικό της μένει θαμμένο. Το κρύβει απ’ όλους, ακόμα κι απ’ τη Χάιδω, παρόλη τη σκληρότητα που δέχεται από μέρους της.

Σκηνοθεσία:

Κώστας Καραγιάννης

Κύριοι Ρόλοι:

Κώστας Κακκαβάς … Κώτσος Μαυρομιχάλης

Ανδρέας Μπάρκουλης … Λιάκος Βλαχάβας

Μαριάννα Κουράκου … Χρυσαυγή

Νίκος Ρίζος … Πανούσης

Έφη Οικονόμου … Χάιδω Βλαχάβα

Κώστας Ντίνος … Δήμος Βλαχάβας

Έλλη Ξανθάκη … Βάγια

Δημήτρης Γούσης … Θωμάς Σάρας

Γιώργος Οικονόμου … Βλάσσης Σάρας

Νίκος Λυκομήτρος … Θανασάκης Νάστος

Στέλλα Στρατηγού … η σύζυγος του Θωμά

Τάσος Γιαννόπουλος … παραγιός του Πανούση

Κώστας Μπαλαδήμας … παπάς

Διονυσία Ρώη … Κα Νάστου

Δημήτρης Καψοκέφαλος … τραγουδιστής

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Νίκος Φώσκολος

Παραγωγή: Νίκος Ιωαννίδης

Μουσική: Χρήστος Μουραμπάς

Φωτογραφία: Βαγγέλης Καραμανίδης

Μοντάζ: Κώστας Καραγιάννης

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μη αρκούντα στοιχεία.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Καταραμένη Γενηά
  • Διεθνής Τίτλος: Cursed Generation
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Ο Γεροδήμος (Καταραμένη Γενηά)
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Καταραμένη Γενηά (Ο Γεροδήμος)
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Ο Γεροδήμος
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Ο Γερο-Δήμος
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Καταραμένη Γενιά

Παραλειπόμενα

  • Δεύτερη ταινία για την Ιωαννίδης Φιλμ μετά το “Αγρίμι” (1960), επίσης σε σκηνοθεσία και σενάριο του Κώστα Καραγιάννη. Έκτοτε ο Καραγιάννης θα γίνει ο ίδιος παραγωγός των ταινιών του, ενώ δυο χρόνια μετά θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με τον Αντώνη Καρατζόπουλο.
  • Η Στέλλα Στρατηγού θα εμφανιστεί ξανά στον κινηματογράφο για μία τελευταία φορά, πέντε χρόνια αργότερα, στην ταινία “Καλώς Ήρθε το Δολάριο” (1967).
  • Στις αφίσες της εποχής, ο τίτλος της ταινίας αλλού αναγράφεται ως “Ο Γεροδήμος (Καταραμένη Γενηά)” και αλλού ως “Καταραμένη Γενηά (Ο Γεροδήμος)”. Στα προγράμματα κινηματογράφων του τύπου αναφέρεται απλώς ως “Ο Γεροδήμος”, ενώ στους τίτλους της ταινίας ως “Καταραμένη Γενηά”.
  • Με 17.575 εισιτήρια, ήρθε στη 41 θέση ανάμεσα σε 82 ελληνικές ταινίες της σαιζόν.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Τα δημοτικά τραγούδια της ταινίας ερμηνεύει ο Δημήτρης Καψοκέφαλος.

Γκαλερι φωτογραφιων

37 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *