Η Γκουέν η γάτα και ο Ρότζερ ο σκύλος είναι δύο μυστικοί πράκτορες που στόχο έχουν να προστατεύουν τον πλανήτη, δίχως να τους πάρει κανείς μυρωδιά. Η συνεργασία τους έχει προκύψει από τη Μεγάλη Ανακωχή, όπου επί μία δεκαετία έχει σταματήσει την παραδοσιακή εχθρότητα ανάμεσα στους σκύλους και τις γάτες. Αλλά αυτή η ανακωχή απειλείται, όταν ένας σούπερ-κακός παπαγάλος αποκτά συσκευή που εκπέμπει σήμα που μόνο οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να ακούσουν, και τους κάνει υποχείριο στα δόλια σχέδια του.

Σκηνοθεσία:

Sean McNamara

Κύριοι Ρόλοι:

Melissa Rauch … Gwen (φωνή)

Max Greenfield … Roger (φωνή)

George Lopez … Pablo (φωνή)

Sarah Giles … Zoe

Callum Seagram Airlie … Max Harper

Lauren K. Robek … Susan Harper

John Murphy … Ollie

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Scott Bindley

Παραγωγή: David Fliegel, Andrew Lazar

Μουσική: John Coda

Φωτογραφία: Adam Sliwinski

Μοντάζ: Simon Davidson

Σκηνικά: Daren Luc Sasges

Κοστούμια: Valerie Halverson

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Cats & Dogs 3: Paws Unite
  • Ελληνικός Τίτλος: Σαν τον Σκύλο με τη Γάτα 3

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

Παραλειπόμενα

  • Πρώτη ταινία του franchise που δεν πήρε διανομή στις αμερικανικές αίθουσες, αλλά ούτε επιστρέφει σε αυτό κάποιος από τα προηγούμενα καστ.
  • Η ανακοίνωση της ταινίας είχε γίνει το 2010, αλλά μέχρι το 2020 δεν είχε ακουστεί κάποια εξέλιξη.
  • Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Δημήτρης Μακαλιάς (Ρότζερ), Πηνελόπη Σκαλκώτου (Γκουέν), Φοίβος Ριμένας (Μαξ), Έλενα Δελακούρα (Ζωή), Μαρία Ζέρβου (Σούζαν/ταραντούλα), Ζαχαρίας Ρόχας (Όλι), Ανδρέας Ευαγγελάτος (Εντ), Βασίλης Μήλιος (Σνάουτσερ), Αργύρης Παυλίδης (Πάμπλο/προπονητής), Μελίνα Κατσακούλη (Σέλι), Κωνσταντίνος Σεραφειμίδης (Ζικ). Σκηνοθετική επιμέλεια: Ιφιγένεια Στάικου. Μετάφραση: Φανή Καρόζη.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 18/10/2020

Όχι και πάλι όχι. Αντιλαμβανόμαστε να βγαίνει στις αίθουσες το κυριολεκτικά οτιδήποτε οικογενειακού περιεχομένου, μια κι έχει εξασφαλισμένη ευρεία διανομή και μια γενική ασφάλεια ως προς τις εισπράξεις. Θεμιτό είναι, μια και η τέχνη από μόνη της δεν γεμίζει τα στομάχια, αλλά ούτε και η ποιοτική τέχνη εξασφαλίζει μια γεμάτη τσέπη. Αλλά υπάρχουν και δείγματα όπως αυτό, που υπερβαίνουν τα «θεμιτά» όρια. Και για να μη θεωρηθώ προκατειλημμένος, μια χαρά είχα περάσει βλέποντας το πρώτο μέρος, όντας και αδιόρθωτος λάτρης του ζωικού βασιλείου.

Κανένα πρόσχημα. Η παραγωγή αναφέρει ότι κόστισε 17 εκατομμύρια δολάρια… αλλά όπως έλεγαν και σε μια παλιά ελληνική ταινία «δεν βγαίνουνε, δεν βγαίνουνε». Τέτοια φτήνια δεν την καταπίνεις ούτε στο «κατευθείαν για το βίντεο», ενώ για την τηλεόραση απλά αλλάζεις κανάλι και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Σκεφτείτε μόνο ότι στην τελευταία σκηνή βρισκόμαστε σε ένα μικρό μέρος ενός pet-shop, και τα ζώα παραμένουν κολλημένα στο έδαφος και απλά συνομιλούν! Κατά την υπόλοιπη ταινία, βλέπουμε δύο διαμερίσματα, ένα ασανσέρ κι ένα πατσατζίδικο σε έναν δρόμο. Άντε και μια βόλτα από το πάρκο της γειτονιάς.

Και θα μου πείτε, είναι αυτό πρόβλημα; Όχι, φυσικά, αλλά συνδυάζεται με τα «home-video» παρακάτω… Από τη μία κάτι που μοιάζει με εφέ κάνει τα ζώα στις κινήσεις τους πιο ψεύτικα κι από λούτρινα, ενώ από την άλλη δύο νεαροί «ηθοποιοί» ασχολούνται με δικό τους ζήτημα, άσχετο της πλοκής, αλλά εξίσου βαρετό. Μέσω των τελευταίων έρχεται κι ένα καλοπροαίρετο μήνυμα περί «αφήστε τα κινητά και ζήστε», όχι ότι ακούγεται τόσο πειστικά, αλλά τουλάχιστον είναι καλύτερο από το ότι τα ερπετά και τα πουλιά επιβουλεύονται την ανθρωπότητα επειδή δεν τα επιλέγουν οι άνθρωποι για κατοικίδια!

Δυστυχώς, να και μια περίπτωση που ακόμα και τα μικρά παιδιά μπορεί να κοιτάνε με απορία τον συνοδό τους! Πάντως, επειδή κακό δεν κάνει ποτέ γενικώς μια βόλτα από την αίθουσα για αυτά, εμείς απλά τα λέμε, κι εσείς πράξτε σύμφωνα με τους κανόνες της ελευθερίας της βούλησης.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

15 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *