Στο Φολς Σίτι της Νεμπράσκα, ο Μπράντον Τίνα ήταν ένα νεοφερμένο 20χρονο αγόρι που κατάφερε να μαγέψει τη μικρή επαρχιακή κοινότητα. Οι γυναίκες τον λάτρεψαν και όλοι όσοι γνώρισαν αυτό τον χαρισματικό ξένο βυθίστηκαν στη γοητευτική αθωότητα του. Όμως, ο πιο περιζήτητος καβαλιέρος, και για πολλούς αληθινός φίλος, έκρυβε ένα μυστικό: δεν ήταν αυτός που όλοι νόμιζαν. Εβδομήντα πέντε μίλια μακριά, στη μικρή πόλη Λίνκολν, ο Μπράντον Τίνα ήταν ένα διαφορετικό πρόσωπο, παγιδευμένο σε μια κρίση ταυτότητας που τον κατεδίωκε σ’ όλη του τη ζωή. Όπως πολλοί άνθρωποι στην ηλικία του, έκανε λάθη με υψηλό αντίτιμο και όταν μπήκε ακούσια ανάμεσα στην καινούργια του αγάπη, τη Λάνα, και τον απερίσκεπτο φίλο της, τον Τζον, αποκαλύφθηκε το μυστικό του.

Σκηνοθεσία:

Kimberly Peirce

Κύριοι Ρόλοι:

Hilary Swank … Brandon Teena

Chloe Sevigny … Lana Tisdel

Peter Sarsgaard … John Lotter

Brendan Sexton III … Marvin ‘Tom’ Nissen

Alicia Goranson … Candace

Alison Folland … Kate Lotter

Jeannetta Arnette … Linda Tisdel

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Kimberly Peirce, Andy Bienen

Παραγωγή: John Hart, Eva Kolodner, Jeffrey Sharp, Christine Vachon

Μουσική: Nathan Larson

Φωτογραφία: Jim Denault

Μοντάζ: Tracy Granger, Lee Percy

Σκηνικά: Michael Shaw

Κοστούμια: Vicki Farrell

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Πολύ θετική.

Τίτλοι

 • Αυθεντικός Τίτλος: Boys Don’t Cry
 • Ελληνικός Τίτλος: Boys Don’t Cry

Κύριες Διακρίσεις

 • Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου (Hilary Swank). Υποψήφιο για δεύτερο γυναικείο ρόλο (Chloe Sevigny).
 • Χρυσή Σφαίρα πρώτου γυναικείου ρόλου (Hilary Swank) σε δράμα. Υποψήφιο για δεύτερο γυναικείο ρόλο (Chloe Sevigny).
 • Υποψήφιο για Bafta πρώτου γυναικείου ρόλου (Hilary Swank).

Παραλειπόμενα

 • Μαθαίνοντας για την υπόθεση καθόσον σπούδαζε, η Peirce πέρασε σχεδόν πέντε χρόνια πάνω στην έρευνα για να καταλήξει στη συγγραφή του σεναρίου. Μεγάλη βοήθεια στάθηκε το ντοκιμαντέρ The Brandon Teena Story του 1998, από το οποίο πάρθηκαν ολόκληροι διάλογοι από αρχειακό υλικό.
 • Η διαδικασία για να βρεθεί η κατάλληλη για τον πρώτο ρόλο τράβηξε τρία χρόνια. Η Swank επιλέχτηκε λόγω των ομοιοτήτων που εντοπίστηκαν ανάμεσα στον χαρακτήρα της κι αυτόν του ήρωα. Ανάμεσα στις υποψήφιες ήταν οι: Drew Barrymore (όταν αρχικά σκέφτονταν να το σκηνοθετήσει η Diane Keaton), Christine Vachon, Fairuza Balk.
 • Για τη Λάνα η σκέψη ήταν να βρεθεί μια αντίστοιχη της νεαρής Jodie Foster. Ο ρόλος προσφέρθηκε στις Reese Witherspoon, Sarah Polley, που τον προσπέρασαν.
 • Η αληθινή Lana Tisdel δήλωσε αντιπάθεια επί του φιλμ, ενώ κι άλλοι που συμμετείχαν στα γεγονότα επισήμαναν έντονες διαφορές με αυτά.
 • Η επιτροπή αξιολόγησης των ΗΠΑ άμεσα χαρακτήρισε την ταινία ως αυστηρώς ακατάλληλη, αναγκάζοντας σε νέο μοντάζ για να επέλθει το R. Αυτό όμως δεν ίσχυσε για τις περισσότερες αγορές του πλανήτη.

Μουσικά Παραλειπόμενα

 • Ο Nathan Larson και η Nina Persson των The Cardigans συνέθεσαν μια διασκευή του κάντρι τραγουδιού The Bluest Eyes in Texas των Restless Heart, που εξυπηρετεί ως κύριο μουσικό θέμα. Στην ταινία ακούγεται στους τίτλους τέλους, αλλά και σε μια σκηνή με καραόκε από τη Sevigny.

Γκαλερι φωτογραφιων

17 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *