Ο κλάδος «Τέχνη και Ψυχιατρική» της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ) συνεχίζει για 16η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα προβολών στον κινηματογράφο Τριανόν με γενικό τίτλο «Ακρότητες».

Οριακές βιωματικές στιγμές, όπως και ανθρώπινοι χαρακτήρες με οριακή συμπεριφορά που όμως εκφράζουν συνειδητές και ασυνείδητες αντιπροσωπευτικές τάσεις των ανθρώπων, συμπεριλαμβάνονταν ανέκαθεν στο ενδιαφέρον της τέχνης του κινηματογράφου. Σ΄αυτή την αναζήτηση ρόλων που μας προσφέρουν την ταύτιση με τη δραματική τους υπόσταση και εξυπηρετούν την αυτογνωσία μας, οφείλει να ανταποκρίνεται η διαρκώς εξελισσόμενη καλλιτεχνική δημιουργία. Η συγκεκριμένη θεματική ενδιαφέρει το πλήθος των θεατών και η αναπαραστατική ικανότητα των σκηνοθετών και ηθοποιών ενδυναμώνουν τη μυθολογία των επιλεγμένων ταινιών.

Η διαδρομή από την εμβληματική «Μήδεια» του Πιερ Πάολο Παζολίνι, τη μοναδική ταινία που συμμετείχε η Μαρία Κάλλας, στον αξέχαστο «Θυρωρό της νύχτας» και από το επίκαιρο «Κυνήγι» έως το εξαιρετικό «Shame» μέσω του σύμπαντος του Γιώργου Λάνθιμου, πιστεύουμε ότι θα δικαιώσει και την εφετινή πρωτοβουλία μας.

Η εξασφάλιση του διαλόγου μεταξύ του σύγχρονου κινηματογράφου και της κοινωνίας μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα προκειμένου να αναδείξουμε τις πλευρές σύγκλισης ψυχολογικού και αισθητικού ενδιαφέροντος που θα αποτελέσουν ερέθισμα για τις συζητήσεις μετά από κάθε προβολή.

Συνοπτικό Πρόγραμμα προβολών Σινεμά Ψ 2024

17 Δεκεμβρίου 2023

Μήδεια – Medea (110’, 1969) Pier Paolo Pasolini

14 Ιανουαρίου

O Θυρωρός της νύχτας – Il portiere di note (118’, 1974) Liliana Cavani

18 Φεβρουαρίου

Το κυνήγι – Jagten / The Hunt (115’, 2012) Thomas Vinterberg

10 Μαρτίου

Κυνόδοντας – Dogtooth (96’, 2009) Γιώργος Λάνθιμος

14 Απριλίου

Shame (101’,2011) Steve McQueen

Ώρα έναρξης προβολών: 17.00 στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101) http://trianon.gr/

Links

Επίσημη ιστοσελίδα: https://psych.gr/

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/cinema/sinema-ps/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *