Η StraDa Films συνεχίζει με online πρεμιέρες ταινιών Α΄ προβολής και τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες. Σειρά είναι της Λευκής Επανάστασης σε Πανελλαδική (σε Ελλάδα και Κύπρο) πρώτη προβολή από 2 Σεπτεμβρίου 2021 και για μία εβδομάδα. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε ημέρα για μια βδομάδα στις 18:30, 20:30 και 22:30 (Η ώρα εισόδου για κάθε προβολή είναι μέχρι και 1.30 ώρα μετά την ώρα έναρξης). 

Η ΛΕΥΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ | The County

Σε μια μικρή αγροτική κοινότητα της Ισλανδίας, μια πεισματάρα γαλακτοπαραγωγός γίνεται το μαύρο πρόβατο όταν επαναστατεί ενάντια στον διεφθαρμένο και πανίσχυρο τοπικό συνεταιρισμό. Η ισλανδική απάντηση στις «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι» εξεγείρεται με χιούμορ και γυναικείο τσαμπουκά από τον ταλαντούχο δημιουργό που προξένησε αίσθηση πριν τέσσερα χρόνια με το πολυβραβευμένο «Rams».

Λίγα λόγια για την ταινία

Μια μεσήλικη αγρότισσα στην Ισλανδία, που έχει χάσει τον άνδρα της, έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με έναν διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο αγροτικό συνεταιρισμό που νέμεται τη γη.

Από τον δημιουργό του εντυπωσιακού «Δεσμοί Αίματος», μια σπονδή στην χειραφέτηση, όχι μόνο την φυλετική αλλά κι εκείνη που απαιτεί να ορθώνεις πολιτικό ανάστημα απέναντι σε εκείνους που σε απομυζούν. Το εκλεκτό του πράγματος όμως ανάγεται στην σκανδιναβική ατμόσφαιρα του «ισλανδικού θαύματος», που διαποτίζει την ταινία με αυτό το μοναδικό ανάλαφρο κράμα κωμωδίας και δράματος (παρουσίαση της ταινίας από τις Νύχτες Πρεμιέρας).

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Grímur Hákonarson
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Mart Taniel
ΜΟΝΤΑΖ: Steffen Benger, Olesya Kireeva, Jannik Dahl Pedersen, Anders Retsloff
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Αrndís Hrönn Egilsdóttir, Þorsteinn Bachmann, Þorsteinn Gunnar Bjarnason, Daniel Hans Erlendsson, Hafdís Helga Helgadóttir, Siggi Holm, Alfrun Rose, Sigurður Sigurjónsson

ΓΚΡΙΜΟΥΡ ΧΑΚΟΝΑΡΣΟΝ
Ισλανδός σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Με τη δεύτερη ταινία του, «Δεσμοί Αίματος», τιμήθηκε σε διεθνή φεστιβάλ ενώ επελέγη και για το «Ένα Κάποιο Βλέμμα» των Καννών. Αυτή είναι η τρίτη του ταινία.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ 
2019 The County
2015 Rams
2010 Summerland

Επίσημες Συμμετοχές σε Φεστιβάλ

Η ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, ενώ το ελληνικό κοινό την απόλαυσε σε πανελλήνια πρεμιέρα στις Νύχτες Πρεμιέρας του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας.

Έγραψαν για την ταινία

Ο Κεν Λόουτς μετακόμισε στον Αρκτικό Κύκλο. RogerEbert.com

Γοητευτική ιστορία που θα αγαπηθεί από το κοινό. VARIETY

Δυνατό ρεαλιστικό δράμα που δικαιώνει, SCREEN INTERNATIONAL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.