Το ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου, Μήλα, είναι η ταινία που επέλεξε το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου πολιτισμού για να μας εκπροσωπήσει στην κατηγορία του Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, ή όπως ονομάζεται -εσφαλμένα- από πέρυσι, Διεθνής Ταινίας.

Σίγουρα βοήθησε σε αυτή την επιλογή και η αντίστοιχη της Cate Blanchett να αγαλλιάσει με το team της εταιρίας παραγωγής της το φιλμ, κάτι που είναι λογικό να δώσει μια εξτρά ώθηση στην ελληνική πρόταση. Μπορεί βέβαια να είναι λίγο άδικο που προσπεράστηκε το Ευτυχία που επικράτησε στα τελευταία Βραβεία Ίρις, αλλά ίσως έχουμε έτσι μια παραπάνω ευκαιρία να δούμε στη χρυσή πεντάδα μια ελληνική παραγωγή μετά το 2010 και τον Κυνόδοντα.

Καλό ταξίδι με όλες μας τις ευχές!

Η ανακοίνωση του υπουργείου πολιτισμού:

Εκπροσώπηση της Ελλάδας στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης των OSCAR

​Σε εφαρμογή του άρθρου 35 του Ν. 3905/2010 και της υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΤ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/53689/01.06.2012 Υπουργικής Απόφασης, συνήλθε την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με την αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΠΤΚ/ΤΚΟΜ/426664/11229/2777/743/7-8-2020 για την επιλογή του κινηματογραφικού έργου, που θα συμμετάσχει στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης των OSCAR, διεκδικώντας το Βραβείο OSCAR Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, η Επιτροπή επέλεξε κατά πλειοψηφία την ταινία μυθοπλασίας Μήλα του σκηνοθέτη Χρήστου Νίκου: Η συγκεκριμένη ταινία επελέγη για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα και την επικαιρότητα του θέματος που τη διακρίνει.

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 93η διοργάνωση των Βραβείων OSCAR, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *