Συντάκτης Σταύρος Γανωτής

Η Dirty Films, η εταιρία με την οποία ενεργοποιείται ως παραγωγός η Cate Blanchett (άλλωστε είναι και η ιδρυτής της), αναλαμβάνει να δυναμώσει την πορεία των Μήλων του Χρήστου Νίκου. Έτσι, η διάσημη σταρ, ο Andrew Upton και ο Coco Francini προστίθενται στους εκτελεστές παραγωγής του ελληνικού φιλμ, με το οποίο προσβλέπουν και σε μια υποψηφιότητα στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας για τα επερχόμενα Όσκαρ (ή αυτά του 2022, αναλόγως και τα κέφια των εγχώριων υπευθύνων).

Φυσικά τίποτα δεν αποκτείται δίχως κόπους, και η μεγάλη κυρία της ηθοποιίας προέβλεψε τη θετική πορεία των Μήλων μετά τις θετικότατες κριτικές στη Βενετία, το Τορόντο και το Τελουράιντ, που το θέτουν ψηλά στη λίστα των διεθνών επιτυχιών της χρονιάς. Πρόεδρος δε της φετινής Μόστρα, είχε την ευκαιρία να δει την πρεμιέρα του φιλμ, και να γνωρίσει από κοντά τους συντελεστές του.

«Τα Μήλα είναι μια αξέχαστη και προφητική κινηματογραφική εμπειρία», αναφέρει το team της Dirty Films, και ολοκληρώνει… «Η ταινία του Χρήστου Νίκου είναι ένα μοναδικό και πανέμορφο παραμύθι για τη μνήμη και την απώλεια, που αντηχεί βαθιά σε ένα μη αναγνωρίσιμο τερέν, στο οποίο εμείς βρίσκουμε αυτή τη στιγμή τον εαυτό μας. Νιώθουμε αναζωογονημένοι που βρισκόμαστε σε δημιουργικό διάλογο με τον Χρήστο, και που βοηθούμε να μοιραστεί τη ζεστασιά, το χιούμορ και την απίθανη οπτική του πάνω στον κόσμο».

Από την πλευρά του, ο έλληνας δημιουργός είχε να απαντήσει: «Δεν γνωρίζω το πόσο επιλεκτική είναι η μνήμη μας, αλλά αυτή είναι μια στιγμή που θα μείνει αξέχαστη! Είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω στην ομάδα μας των Μήλων τους απίστευτα ταλαντούχους παραγωγούς και δημιουργούς τάσεων Cate Blanchett, Andrew Upton και Coco Francini».

Μεγάλη η χάρη του του Νίκου, ενός πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη που όπως όλα δείχνουν θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα και στο μέλλον, και μεγάλη η χάρη για το ελληνικό κινηματογραφικό γίγνεσθαι που τα τελευταία 20 χρόνια όλο και βρίσκει ισχυρούς συμμάχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.