Διαφθορά εντός των Χρυσών Σφαιρών;
Συντάκτης: Σταύρος Γανωτής
Η Kjersti Flaa, νορβηγή δημοσιογράφος, μήνυσε την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ για «κουλτούρα διαφθοράς», κατά την οποία οι δημοσιογράφοι μέλη της ένωσης εξασκούν τη δύναμη τους για να καταπνίξουν τον ανταγωνισμό.
Η μήνυση κατατέθηκε σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, και περιγράφει τη διοργανώτρια αρχή των Χρυσών Σφαιρών ως ένα καρτέλ παραβιάσεων των αντιμονοπωλιακών νόμων. Επίσης, η Flaa κατέθεσε ότι επανειλημμένα η ένωση απέρριψε την αίτηση ένταξης της σε αυτήν, αφού τα μέλη της ασκούν την επιρροή τους επί της αποκλειστικής κάλυψης όσων αφορούν την ψυχαγωγία, σε μια σφαίρα επιρροής που καλύπτει πολλές χώρες. Σύμφωνα πάντα με τη Flaa: «Η Ένωση είναι τόσο προσηλωμένη στο να προστατεύσει το μονοπώλιο της και τα αφορολόγητα προνόμια της, που έχει υιοθετήσει δια δικού της νόμου διατάξεις που αποκλείουν αντικειμενικώς άξια υποψήφια μέλη, που ίσως έρθουν σε κόντρα με κάποιο υπάρχον μέλος».
Η Kjersti Flaa εργάζεται ως βίντεο-ανταποκρίτρια για διάφορες φίρμες στη Σκανδιναβία, και διατηρεί ένα κανάλι στο YouTube με συνεντεύξεις διασημοτήτων, ονομαζόμενο Flaawsome Talk. Στη μήνυση της κατονομάζει δύο συγκεκριμένα μέλη της Ένωσης, τους Aud Berggren Morisse και Tina Johnk Christensen, που φοβούμενοι μη χάσουν το μονοπώλιο στη Σκανδιναβία, μπλόκαραν τις αιτήσεις της για ένταξη το 2018 και 2019.
Η απάντηση ήρθε λίγες ώρες αργότερα, με την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ να λέει εν ολίγοις ότι δεν θα υποκύψει σε εκφοβισμούς.
Για πιο αναλυτική περιγραφή, εδώ ανοίγει σε PDF ολόκληρο το κείμενο που κατάθεσε η ρεπόρτερ, και αφήνουμε σε εσάς τις πρώτες σκέψεις.
⇓ Περισσότερα…
- Η γυναίκα στο παράθυρο… του Netflix;
Είναι αλήθεια πως μας έχει κάπως κουράσει η αναμονή για το πολύκροτο Η Γυναίκα στο Παράθυρο του Joe Wright. Η ταινία είχε ολοκληρωθεί μέσα στο 2019, αλλά αναφέρθηκε ότι στις δοκιμαστικές προβολές το κοινό έμεινε «μπερδεμένο». Έτσι, οι παραγωγοί άλλαξαν χρονιά διανομής και έβαλαν την ταινία σε διαδικασία επαναληπτικών γυρισμάτων. Ακολούθησε και η πανδημία, άρα… Έτσι, το αστυνομικό θρίλερ με τους Amy Adams, Gary Oldman και Anthony Mackie μοιάζει να ακολουθεί τη streaming μοίρα που είχαν πολύ πρόσφατα το The One and Only Ivan και το Bill & Ted Face the Music, με το Netflix να διαπραγματεύεται με την Disney την αγορά των δικαιωμάτων προβολής του. Να σημειώσουμε πως τα δικαιώματα για κινηματογραφική διανομή στη χώρα μας ανήκουν ως σήμερα στην Odeon, από όπου προέρχεται και το ελληνικό trailer.
- Υποψήφιες προσθήκες σε πολυαναμενόμενα καστ
Η Joey King, που απολαμβάνει την επιτυχία του ιντερνετικού The Kissing Booth 2 (με άμεση πλώρη για το τρίτο), βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να σταθεί στο πλάι του Brad Pitt στο Bullet Train. Η διασκευή του μάνγκα δράσης έχει ήδη σκηνοθέτη, τον David Leitch, με τη Sony Pictures να κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά της για λεπτομέρειες επί της πλοκής.
Σε άλλη είδηση, ο Bradley Cooper είναι σε συζητήσεις για να βρεθεί υπό τη σκηνοθετική διεύθυνση του Paul Thomas Anderson, εποφθαλμιώντας ίσως την -επιτέλους- πρώτη οσκαρική του νίκη. Για την ταινία δεν είναι πολλά γνωστά, όπως φυσικά και ο πιθανός ρόλος του Cooper σε αυτήν. Πρόκειται πάντως για μια ιστορία ενηλικίωσης με φόντο την κοιλάδα του Σαν Φερνάντο της δεκαετίας του 1970.
- Προσθήκες χρυσάφι με φόντο την Μπιενάλε
Δύο ταινίες προστέθηκαν στο ήδη ανακοινωμένο πρόγραμμα του φεστιβάλ Βενετίας, και ποια να αφήσεις έξω από τα highlight. Βασικά, μιλάμε για τη νέα δημιουργία του Pedro Almodovar με τίτλο The Human Voice, μια 30λεπτη διασκευή από θεατρικό του Jean Cocteau, με την Tilda Swinton σε one-woman-show ρόλο. Έπειτα, έχουμε και το One Night in Miami, το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Regina King, που μας γυρίζει πίσω στα 1960 και τους Μάλκομ Χ και Κάσιους Κλέι, λοξοκοιτώντας τα επερχόμενα Όσκαρ. Αμφότερα θα προβληθούν εκτός συναγωνισμού… και εντός ενδιαφέροντος.
⇓ Το Trailer της ημέρας…
- Get Duked! του Ninian Doff