Συντάκτης Σταύρος Γανωτής

Πριν από όλα, κάνουμε ένα τάμα στη Μεγαλόχαρη, μια και πλησιάζει ο 15αύγουστος, κι έπειτα ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά η ημερομηνία εξόδου της πλέον ταλαιπωρημένης κυκλοφορίας του 2020 θα είναι πράγματι οριστική…

Ο λόγος για το sci-fi υπερθέαμα του Christopher Nolan, που μετά από μια βόλτα ανά τον Ιούλη και τον Αύγουστο, με προηγούμενη ενημέρωση το «ίδωμεν και αν…», ανακοινώθηκε πως θα βγει στις ελληνικές αίθουσες από την Tanweer στις 27 Αυγούστου. Η Warner Bros. είδε κι αποείδε και αποφάσισε ότι το Tenet θα βγει σε 70 διεθνείς αγορές τέλη Αυγούστου (ξεκινώντας από τις 26), χωρίς όμως να υπολογίζει την Κίνα, τη Βραζιλία και την Ινδία μεταξύ άλλων. Η επόμενη κίνηση θα είναι βασισμένη στην αισιοδοξία, μια και υπολογίζει να κάνει ντεμπούτο στις ΗΠΑ, σε επιλεγμένες πόλεις, το σαββατοκύριακο της Labor Day (κάτι αντίστοιχο της δικής μας Πρωτομαγιάς) στις 3 του Σεπτέμβρη.

Η Warner έδειξε από την προηγούμενη βδομάδα σημάδια σκέψης ότι ενώ πάντα η αμερικανική αγορά παραμένει η πιο κερδοφόρα στον πλανήτη, δεν μπορούσε να αγνοήσει το γεγονός ότι ανά τον κόσμο υπάρχουν χώρες που μπορεί να πατήσει για μεγάλα κέρδη, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα του σίκουελ του Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών, το Peninsula, που έφτασε να βγάλει στη Νότια Κορέα 21 εκατομμύρια δολάρια. Από την άλλη μεγιστοποιούνται οι κίνδυνοι για άμεση πειρατεία από την έξοδο στις διεθνείς αγορές, αλλά και η διαρροή spoiler που θα χαλάσουν την τακτική της εταιρίας να μην έχει αφήσει να διαρρεύσουν καθόλου στοιχεία από την πλοκή.

Για να είμαστε βέβαια ειλικρινείς, δεν είναι καθόλου μικρό το buzz που αναπτύχθηκε για τη συγκεκριμένη ταινία καθ’ όλη τη θερινή περίοδο, κι αυτό από μόνο του δίνει έναν αέρα στο μεγάλο στούντιο να πιστεύει ότι όχι μονάχα θα επιστραφούν τα 200 εκατομμύρια δολάρια που δαπάνησε για να το γυρίσει, αλλά θα βγάλει και το κατιτίς της.


⇓ Περισσότερα…


  • Περιοριστικά μέτρα στον Shane Carruth

Είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με το Upstream Color του 2013, ενώ προηγουμένως είχε κάνει γνωστό το όνομα του με το cult Primer. Ο λόγος για τον Shane Carruth, που δεν έχει κάνει ακόμα τρίτη ταινία, αλλά εμφανίζεται εκ νέου στη δημοσιότητα για διαφορετικό όμως τελείως λόγο. Αυτός αφορά άμεσα την πρώην φίλη του, Amy Seimetz, που τον κατηγορεί ανοιχτά για χρόνια πνευματική, συναισθηματική και σωματική κακοποίηση. Μέσα σε πολλά άλλα, η ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορεί τον πρώην σύντροφο της ότι την είχε στραγγαλίσει σε σημείο να παλεύει να αναπνεύσει. Επακόλουθο ήταν να ζητηθούν και να βγουν περιοριστικά μέτρα, τα οποία και πρώτη φορά φανερώθηκαν μέσω του συγκεκριμένου tweet


  • Οι 78ες Χρυσές Σφαίρες έχουν ημερομηνία

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ ανακοίνωσε την 28η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία για την τελετή των Χρυσών Σφαιρών του 2021. Ομοίως με αυτή των Όσκαρ, είναι μακρύτερα από την παραδοσιακή κατά περίπου 2 μήνες. Υπάρχει όμως μια γενική αβεβαιότητα λόγω των γνωστών συνθηκών, αλλά είναι ήδη γνωστό ότι θα έχει παρουσιάστριες τις Tina Fey και Amy Poehler, και θα καλύπτει ένα ημερολογιακό έτος 14ων μηνών (1/1/2020 έως 28/2/2021). Παρόμοια 14μηνη τακτική έχουν και τα Όσκαρ, που αν όλα πάνε καλά, θα παρουσιαστούν στις 25 Απριλίου του 2021. Και φυσικά, κι εδώ θα θεωρούνται «νόμιμες» οι ιντερνετικές κυκλοφορίες, αρκεί όμως να υπήρχε πρόθεση να βγουν πρώτα στις αίθουσες. Τελείως άγνωστο παραμένει, και για τους διοργανωτές, το τι θα γίνει με τις συνεντεύξεις τύπου των καλλιτεχνών, που συνηθίζεται να συνωστίζονται σε αυτές περίπου 90 δημοσιογράφοι από όλο τον πλανήτη.


⇓ Το Trailer της ημέρας…


  • Killroy Was Here του Kevin Smith

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.