Συντάκτης: Γιώργος Δαβίτος

Οι φήμες που αναφέραμε χθες τελικά βγήκαν αληθινές, και τα Όσκαρ δεν θα πραγματοποιηθούν στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά μετατέθηκαν δύο μήνες μετά, με ημερομηνία απονομής να είναι πλέον η 25η Απριλίου, ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων.

Αυτή λοιπόν είναι η 4η φορά στην ιστορία του θεσμού που αναβάλλονται τα Όσκαρ, και μπορεί για κάποιους ο Απρίλιος να φαίνεται αρκετά μακριά σαν ημερομηνία, αλλά τα Όσκαρ τον Απρίλιο δεν είναι κάτι σπάνιο. Στην πραγματικότητα, από το 1959 έως το 1984 τα Όσκαρ δίνονταν συνήθως τον Απρίλιο. Ωστόσο, η 25η Απριλίου είναι η αργότερη ημερομηνία που έχουν δοθεί Όσκαρ πέραν των τεσσάρων πρώτων τελετών όταν η Ακαδημία άρχισε να τα επινοεί.

Και δεν είναι όμως μόνο ότι τα Όσκαρ θα είναι αργά φέτος, αλλά το παράθυρο επιλεξιμότητας των ταινιών θα παραταθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Η τελευταία φορά που τα Όσκαρ δεν τήρησαν ένα απλό ημερολογιακό έτος ήταν στα 6α Όσκαρ, τα οποία τιμούσαν τις ταινίες που κυκλοφόρησαν μεταξύ Αυγούστου 1932 μέχρι το τέλος του 1933. Αυτό το χρονικό πλαίσιο των 17 μηνών ήταν το μεγαλύτερο παράθυρο που θεωρήθηκε ποτέ από τους ψηφοφόρους του Όσκαρ, και δεν επρόκειτο ποτέ να επαναληφθεί καθώς τα Όσκαρ μετά τηρούσαν το απλό ημερολογιακό έτος.

«Για πάνω από έναν αιώνα, οι ταινίες διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση, την έμπνευση και την ψυχαγωγία μας στις πιο σκοτεινές εποχές. Όπως σίγουρα και φέτος. Η ελπίδα μας είναι ότι παρατείνοντας την περίοδο επιλεξιμότητας των ταινιών που μπορούν να διαγωνιστούν αλλά και της ημερομηνίας των βραβείων μας, να παρέχουμε την ευελιξία που χρειάζονται οι κινηματογραφιστές για να ολοκληρώσουν και να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους χωρίς να τιμωρηθούν για κάτι που είναι πέρα από τον έλεγχο κανενός», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας David Rubin και Διευθύνων Σύμβουλος της Ακαδημίας Dawn Hudson. «Τα ερχόμενα Όσκαρ και το άνοιγμα του νέου μας μουσείου θα σηματοδοτήσουν μια ιστορική στιγμή, συγκεντρώνοντας οπαδούς ταινιών σε όλο τον κόσμο για να ενωθούν μέσω του κινηματογράφου».

Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το ότι η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου, που έχει εμμονή με τα Όσκαρ, μετακίνησαν αμέσως την ημερομηνία τους στις 11 Απριλίου για τα Bafta, ώστε να μπορέσουν να είναι ακριβώς πίσω από αυτά σε μια προσπάθεια να τα προβλέψουν. Σίγουρα αναμένουμε και περαιτέρω ανακοινώσεις από SAG, DGA, PGA και Χρυσές Σφαίρες για την τελική ημερομηνία απονομής των βραβείων τους.


⇓ Περισσότερα…


  • Casting news συνέχεια…

Συνεχίζουν, σχεδόν καθημερινά, να ανακοινώνονται νέα για κάστινγκ ταινιών, με πολλά από αυτά να είναι άκρως ενδιαφέροντα. Μόνο τις τελευταίες μέρες μάθαμε ότι: ο Will Smith θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Antoine Fuqua με τον τίτλο «Emancipation». Ο Smith θα υποδυθεί έναν σκλάβο που διέφυγε από τους βάναυσους αφέντες του, ξεγέλασε κυνηγούς και ταξίδεψε στη Λουϊζιάνα για να ενταχθεί στον στρατό της Ομοσπονδίας στο Βορρά. Ο Ben Stiller θα σκηνοθετήσει τον Oscar Isaac σε ένα προτζεκτ που βασίζεται στη μεταφορά μιας μικρής ιστορίας από τον συγγραφέα εγκλημάτων Jo Nesbo που ονομάζεται «London». Η Elisabeth Moss δέχτηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Run Rabbit Run», το οποίο περιγράφεται ως «θρίλερ τρόμου με φαντάσματα». Ενώ τέλος, ο καταξιωμένος βέλγος ηθοποιός Matthias Schoenaerts θα παίξει στο θρίλερ «Wildlands» με σκηνοθέτη τον Kim Mordaunt. Ο ρόλος αφορά έναν ειδικό εξουδετέρωσης βομβών, ο οποίος θα έχει μια  τελευταία ευκαιρία στη λύτρωση  όταν αποστέλλεται στην Αγκόλα, μία από τις πιο πυκνά ναρκοθετημένες χώρες.

  • Σχέδιο ασφαλείας 5 εκατομμυρίων δολαρίων για να συνεχίσουν τα γυρίσματα του «Jurassic World»

Τα γυρίσματα για το «Jurassic World: Dominion» αναμένεται να ξαναρχίσουν στις 6 Ιουλίου στα Pinewood Studios του Λονδίνου, με την περιπέτεια των δεινοσαύρων να είναι η πρώτη μεγάλη παραγωγή του Χόλιγουντ που θα επιστρέψει στην κανονικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το κλείσιμο σε ολόκληρο τον κλάδο λόγω του κοροναϊού. Σύμφωνα με το Deadline, η Universal Pictures θα ξοδέψει περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει τα πρωτόκολλα ασφαλείας μέσα και γύρω από το Pinewood Studios. Η παραγωγή του «Jurassic World» θα πραγματοποιήσει χιλιάδες  τεστ για τον Covid-19 στο καστ και το συνεργείο στην έναρξη αλλά και κατά την διάρκεια της παραγωγής, με όποιον έχει συμπτώματα να απομονώνεται αμέσως πριν σταλεί στο σπίτι του. Επιπλέον, μια ιδιωτική ιατρική μονάδα θα εγκατασταθεί στα Pinewood Studios για τη διαχείριση των ιατρικών αναγκών ολόκληρης της παραγωγής. Τα νέα πρωτόκολλα ασφάλειας περιλαμβάνουν: εκπαίδευση σε όλο τα καστ και το πλήρωμα, γιατρούς, νοσοκόμες και θαλάμους απομόνωσης, 150 σταθμούς απολύμανσης χεριών, νυχτερινές αντι-ιικές ομίχλες, πάνω από 1.800 σήματα ασφαλείας που έχουν τοποθετηθεί γύρω από το Pinewood και «Πράσινες ζώνες» στις οποίες θα επιτρέπονται τα γυρίσματα.


⇓ Back to the… Past!


Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για ολόκληρο το σινεμά, και εμείς στο Filmy θέλαμε να σας πούμε το γιατί. Σαν σήμερα λοιπόν συνέβησαν τα εξής στις παρακάτω χρονιές:

  • 1960: Το αριστουργηματικό «Ψυχώ» σε σκηνοθεσία του Alfred Hitchcock, με πρωταγωνιστές την Janet Leigh, τον Anthony Perkins και τη Vera Miles, κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη και αλλάζει τον ρου του κινηματογράφου για πάντα.
  • 1978: Πρεμιέρα για το υπέροχο και διαχρονικό μιούζικαλ «Γκρηζ» με πρωταγωνιστές τον John Travolta και την Olivia Newton-John.

Δυο μαγικές και εντελώς διαφορετικές ταινίες κυκλοφόρησαν σαν σήμερα, και εμείς εδώ στο Fillmy θέλαμε να τις τιμήσουμε και τις δυο αναφέροντας τες!


⇓ Το Trailer της ημέρας…


  • Irresistible του Jon Stewart

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *