Δύο φιλαράκια από τον στρατό γίνονται ένα πολύ πετυχημένο μουσικοχορευτικό δίδυμο. Θα γνωρίσουν δύο όμορφες κοπέλες που έχουν κι αυτές ταλέντο στην ίδια τέχνη, και θα τις ακολουθήσουν ως το Βερμόντ που έχουν κλείσει παράσταση. Μόνο που θα ανακαλύψουν ότι ο χρηματοδότης είναι ο παλιός τους διοικητής.

Σκηνοθεσία:

Michael Curtiz

Κύριοι Ρόλοι:

Bing Crosby … Bob Wallace

Danny Kaye … Phil Davis

Rosemary Clooney … Betty Haynes

Vera-Ellen … Judy Haynes

Dean Jagger … υποστράτηγος Thomas F. Waverly

Mary Wickes … Emma Allen

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Norman Krasna, Norman Panama, Melvin Frank

Παραγωγή: Robert Emmett Dolan

Μουσική: Irving Berlin

Φωτογραφία: Loyal Griggs

Μοντάζ: Frank Bracht

Σκηνικά: Roland Anderson, Hal Pereira

Κοστούμια: Edith Head

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

 • Αυθεντικός Τίτλος: White Christmas
 • Ελληνικός Τίτλος: Λευκά Χριστούγεννα
 • Εναλλακτικός Τίτλος: Irving Berlin’s White Christmas

Κύριες Διακρίσεις

 • Υποψήφιο για Όσκαρ τραγουδιού (Count Your Blessings Instead of Sheep).

Παραλειπόμενα

 • Πρώτη ταινία σε έγχρωμο VistaVision, μια widescreen τεχνική της Paramount Pictures που χρησιμοποιούσε το διπλάσιο πλάνο από το κλασικό των 35mm.
 • Μετά την πετυχημένη Μουσική Παρέλαση (1942), το στούντιο ήθελε εκ νέου ως ντουέτο τον Crosby με τον Fred Astaire. Αλλά μόλις ο δεύτερος διάβασε το σενάριο αρνήθηκε, ζητώντας και να πάψει το συμβόλαιο του με την Paramount. Ο Crosby τον ακολούθησε, θέλοντας μετά τον θάνατο της συζύγου του, Dixie Lee, να περάσει περισσότερο χρόνο με τους γιους του. Το Ιανουάριο όμως του 1953, ο Crosby επέτρεψε στο σχέδιο, με τον Donald O’Connor να υπογράφει στη θέση του Astaire. Μόλις ήταν όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, ο O’Connor αρρώστησε κι αναγκάστηκε να αποχωρίσει. Ο Danny Kaye εκμεταλλεύτηκε την περίσταση, παίρνοντας τον ρόλο με τον υψηλό μισθό των 200ων χιλιάδων δολαρίων, συν το 10 τοις εκατό από τα κέρδη του φιλμ.
 • Ένας από τους χορευτές είναι και ο μελλοντικός κάτοχος Όσκαρ George Chakiris.
 • Με συνολικό κόστος 2 εκατομμύρια δολάρια, το φιλμ έβγαλε 30, και ήταν η επιτυχία της χρονιάς.

Μουσικά Παραλειπόμενα

 • Το πλέον χαρακτηριστικό τραγούδι της ταινίας είναι φυσικά το White Christmas, με τη φωνή του Bing Crosby. Παρόλα αυτά, το τραγούδι είχε ήδη ακουστεί σε διαφορετική εκτέλεση από τον ίδιο ηθοποιό το 1942, για την ταινία Μουσική Παρέλαση, όπου είχε πάρει και το αντίστοιχο Όσκαρ.
 • Bing Crosby και Rosemary Clooney ερμηνεύουν την ορίτζιναλ επιτυχία του φιλμ, το Count Your Blessings (Instead of Sheep). Θεωρείται κλασικό χριστουγεννιάτικο κομμάτι, παρόλο που πουθενά στους στοίχους δεν αναφέρονται οι γιορτές.
 • Όλα τα τραγούδια της ταινίας ανήκουν στον Irving Berlin. Ενδιάμεσα των τραγουδιών γεμίσματα έκαναν οι: Gus Levene, Joseph J. Lilley και Van Cleave.

Γκαλερι φωτογραφιων

13 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *