Ο Άρθουρ Κιπς είναι ένας δικηγόρος που αναγκάζεται να αφήσει πίσω τον μικρό του γιο, για να ταξιδέψει σε μια απομακρυσμένη πόλη και να διευθετήσει τις υποθέσεις που σχετίζονται με τον πρόσφατο θάνατο της ιδιοκτήτριας μιας έπαυλης. Καθώς δουλεύει μόνος στην παλιά έπαυλη, αρχίζει να ξεσκεπάζει τα τραγικά μυστικά της μικρής αυτής πόλης και οι φόβοι του μεγαλώνουν όταν ανακαλύπτει ότι πολλά παιδιά πεθαίνουν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Όταν συνειδητοποιεί πως όσοι βρίσκονται κοντά του βρίσκονται υπό την απειλή της γυναίκας με τα μαύρα, ο Κιπς πρέπει να βρει έναν τρόπο για να βγει από τον κύκλο του τρόμου.

Σκηνοθεσία:

James Watkins

Κύριοι Ρόλοι:

Daniel Radcliffe … Arthur Kipps

Ciaran Hinds … Samuel ‘Sam’ Daily

Janet McTeer … Elizabeth Daily

Liz White … Jennet Humfrye

Roger Allam … Κος Bentley

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Jane Goldman

Παραγωγή: Richard Jackson, Simon Oakes, Brian Oliver

Μουσική: Marco Beltrami

Φωτογραφία: Tim Maurice-Jones

Μοντάζ: Jon Harris

Σκηνικά: Kave Quinn

Κοστούμια: Keith Madden

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: The Woman in Black
  • Ελληνικός Τίτλος: Η Γυναίκα με τα Μαύρα

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

  • Μυθιστόρημα: The Woman in Black της Susan Hill.

Παραλειπόμενα

  • Δεύτερη διασκευή του μυθιστορήματος της Susan Hill, μετά από μια βρετανική τηλεταινία του 1989. Μεγαλύτερη όμως καριέρα κατάφερε να έχει στο θέατρο, ξεκινώντας από το 1987. Παρά τον χαμηλό προϋπολογισμό της τότε παράστασης, είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που κράτησε επί δύο χρόνια. Υπάρχουν πολλοί που το θεωρούν καθαρά θεατρικό έργο, ενώ έχει ήδη μεταφερθεί και στη χώρα μας.
  • Πρώτος ρόλος για τον Daniel Radcliffe μετά την ολοκλήρωση των Χάρι Πότερ, αλλά τρίτος συνολικά πέρα από τον χαρακτήρα που τον ανέδειξε.
  • Για να καταφέρει να πάρει χαρακτηρισμό “κατάλληλο από 12 ετών” στη Βρετανία, το φιλμ υπέστη αρκετές “αντι-θρίλερ” περικοπές/διαφοροποιήσεις επί του μοντάζ. Ακόμα κι έτσι, η υπηρεσία αξιολόγησης δέχτηκε 134 παράπονα από θεατές που βρήκαν πολύ χαμηλό το “12”. Διόλου τυχαία, το σίκουελ πήρε άδεια για 15 και άνω.
  • Αρχικά προορίζονταν να βγει τρισδιάστατο, αλλά το σχέδιο αυτό εγκαταλείφθηκε.
  • Έγινε η εμπορικότερη βρετανική ταινία τρόμου επί 20 έτη. Συνολικά εισέπραξε 130 εκατομμύρια δολάρια, έναντι κόστους των 15.

Κριτικός: Χάρης Καλογερόπουλος

Έκδοση Κειμένου: 6/1/2013

Αν και γραμμένη τη δεκαετία του 1980 από τη Σούζαν Χιλ, είναι μια παλιομοδίτικη γοτθική ιστορία, αποδοσμένη ακριβώς με το παλιό κινηματογραφικό ύφος, αλλά και με τη σύγχρονη τεχνογνωσία, ιδιαίτερα στη φωτογραφία. Αυτή είναι η κύρια αρετή του φιλμ. Όχι κάποιο φοβερό μυστήριο κι ανατροπές, όχι φρικαλέες εικόνες, κυνηγητά, ουρλιαχτά κ.λ.π., αλλά σκοτεινό βικτωριανό κλίμα και εικόνες που σε υποβάλλουν. Ο Ντανιέλ Ράντκλιφ μετά τα «Χάρι Πότερ» δεν καλείται να αποδώσει χαρακτήρα βάθους, αλλά να προσφέρει με το φιζίκ του στο όλο ύφος, και ως προς αυτό είναι απόλυτα κατάλληλος. Εντέλει, «μικρή» ταινία αλλά καλοφτιαγμένη. Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γουότκινς είναι ειδικευμένος σε έργα μυστηρίου.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

15 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *