Ο Τζακ Κόνραντ είναι ένας θανατοποινίτης που περιμένει την ημέρα του θανάτου του σε μια φυλακή της Κεντρικής Αμερικής. Ένας πλούσιος τηλεοπτικός παραγωγός θα «αγοράσει» τον Τζακ καθώς και άλλους θανατοποινίτες, και θα στήσει γύρω τους ένα τηλεοπτικό σόου. Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, οι θανατοποινίτες θα πρέπει να αλληλοσκοτωθούν, ενώ όποιος επιζήσει θα κερδίσει την ελευθερία του.

Σκηνοθεσία:

Scott Wiper

Κύριοι Ρόλοι:

Steve Austin … Jack Conrad/Jack Rile

Vinnie Jones … Ewan McStarley

Manu Bennett … Paco Pacheco

Nathan Jones … Petr Raudsep

Masa Yamaguchi … Go Saiga

Emilia Burns … Yasantwa Adei

Sullivan Stapleton … Brad Wilkins

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Scott Wiper, Rob Hedden

Στόρι: Rob Hedden, Andy Hedden, Scott Wiper

Παραγωγή: Joel Simon

Μουσική: Graeme Revell

Φωτογραφία: Ross Emery

Μοντάζ: Derek Brechin

Σκηνικά: Graham ‘Grace’ Walker

Κοστούμια: Anna Borghesi

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: The Condemned
  • Ελληνικός Τίτλος: Ο Τελευταίος Επιζών

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Παραλειπόμενα

  • Αρχικά ο Steve Austin ήταν να παίξει τον μικρότερο ρόλο του Vinnie Jones. Αλλά όταν η ομοσπονδία του WWE μπήκε στην παραγωγή, επέβαλαν τον δικό τους αθλητή στον πρώτο ρόλο.
  • Ενώ είχε μπάτζετ 20 εκατομμύρια δολάρια, εισέπραξε από τις αίθουσες μόλις 8,6.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 15/8/2007

Το θέμα θα σας θυμίσει άμεσα το ιαπωνικό Battle Royal (2000), μονάχα που εδώ -λογικά επειδή στις ΗΠΑ θα θεωρούταν υπερβολικό- αντί για νεαρούς μαθητές, έχουμε κατάδικους. Με λίγα λόγια, δέκα κατάδικοι μαζεύονται σε ένα νησί για να αλληλοσφαγιαστούν, με έπαθλο την ελευθερία του ενός ικανότερου. Αντίθετα πάλι με το Battle Royal, που θιγόταν η κρατική και η ανθρώπινη κατάντια, εδώ στο στόχαστρο είναι το ίντερνετ και τα ριάλιτι παιχνίδια. Όμως, μήπως αυτό το ευκολοχώνευτο και επαναλαμβανόμενο μήνυμα είναι απλά ένα σεναριακό κολπάκι για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα σε αυτή τη φασίζουσα παραγωγή, που δεν στηρίζεται φυσικά στο μήνυμα, αλλά στο μπρούτο θέαμα.

Για να τα πάρουμε και εν συντομία, έχουμε μια απαράδεκτα φασίζουσα, μονότονη και καθόλου πρωτότυπη ταινία συνεχόμενης δράσης. Το φιλμ έχει σενάριο βίντεο-γκέιμ (το σενάριο ας μπει σε διαζευκτικά), πρωταγωνιστές ινδάλματα για παιδιά που ενδεχομένως δεν θέλετε να βρείτε στο διάβα σας, και ηθικό μήνυμα που αν δεν το έχετε λάβει ήδη μετά από τόσο τηλε-ριάλιτι, κρίμα για όλους μας. Μια παραγωγή που κάλλιστα θα μπορούσε να βγει κατευθείαν σε DVD, ή ακόμη καλύτερα, πουθενά. Και επειδή σεβόμαστε στους αναγνώστες μας… μην κάνετε καν τον κόπο!

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

8 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *