Ο γαλαξίας πλήττεται από τον Πόλεμο των Κλώνων, έναν εμφύλιο πόλεμο μεταξύ του στρατού των ανδροειδών, των μοχθηρών αυτονομιστών, κατά της Γαλαξιακής Δημοκρατίας και των Τζεντάι υπερασπιστών της. Για να αποκτήσουν πλεονέκτημα στην κλιμακούμενη διαμάχη, ο Τζεντάι Άνακιν Σκάιγουοκερ και η μαθήτρια του, Ασόκα Τάνο, αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας μια αποστολή με απροσδόκητες συνέπειες που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τον διαβόητο άρχοντα του εγκλήματος Τζάμπα δε Χατ. Και σαν να μην έφταναν οι κίνδυνοι που τους περιμένουν στον Τατουΐν, ο Άνακιν και η Ασόκα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τους σατανικούς πράκτορες του κόμη Ντούκου που τους καταδιώκουν -μεταξύ των οποίων και τον μυστηριώδη Ασάζ Βέντρες-, οι οποίοι δεν θα σταματήσουν πουθενά, προκειμένου να κατατροπώσουν τους Τζεντάι. Στο μεταξύ, στο μέτωπο, ο Όμπι-Ουάν Κενόμπι και ο μάστερ Γιόντα ηγούνται του στρατού των κλώνων σε μια ιπποτική προσπάθεια να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις της Σκοτεινής Πλευράς.

Σκηνοθεσία:

Dave Filoni

Κύριοι Ρόλοι:

Matt Lanter … Anakin Skywalker (φωνή)

Ashley Eckstein … Ahsoka Tano (φωνή)

James Arnold Taylor … Obi-Wan Kenobi/4-A7 (φωνή)

Tom Kane … Yoda /αφηγητής/ναύαρχος Yularen (φωνή)

Dee Bradley Baker … οι κλώνοι/πλοίαρχος Rex/Cody/Fox (φωνή)

Christopher Lee … κόμης Dooku (φωνή)

Samuel L. Jackson … Mace Windu (φωνή)

Anthony Daniels … C-3PO (φωνή)

Nika Futterman … Asajj Ventress/Tee-C-Seventy (φωνή)

Ian Abercrombie … γερουσιαστής Palpatine/Darth Sidious (φωνή)

Catherine Taber … Padme Amidala (φωνή)

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Henry Gilroy, Steven Melching, Scott Murphy

Παραγωγή: Catherine Winder

Μουσική: Kevin Kiner

Μοντάζ: Jason Tucker

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Star Wars: The Clone Wars

Ελληνικός Τίτλος: Star Wars: Ο Πόλεμος των Κλώνων

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Ο Πόλεμος των Άστρων (1977)

Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται (1980)

Η Επιστροφή των Τζεντάι (1983)

Star Wars: Επεισόδιο Ι – Η Αόρατη Απειλή (1999)

Star Wars: Επεισόδιο ΙI – Η Επίθεση των Κλώνων (2002)

Star Wars: Επεισόδιο ΙII – Η Εκδίκηση των Σιθ (2005)

Star Wars: Επεισόδιο 7 – Η Δύναμη Ξυπνάει (2015)

Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi (2017)

Solo: A Star Wars Story (2018)

Star Wars: Skywalker – Η Άνοδος (2019)

Σεναριακή Πηγή

  • Χαρακτήρες franchise: Star Wars του George Lucas.

Παραλειπόμενα

  • Τεχνική: Computer-animated (ψηφιακό)
  • Spin-off που τοποθετείται χρονικά ανάμεσα στο Η Επίθεση των Κλώνων (2002) και το Η Εκδίκηση των Σιθ (2005), και χρησιμοποιήθηκε ως προπομπός για την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά της Lucasfilm Animation.
  • Ο Lucas είχε την ιδέα για την παραγωγή παρακολουθώντας υλικό από τα πρώτα επεισόδια που είχαν ετοιμαστεί για τη σειρά, και αποφάσισε να αποκοπούν από εκεί, και να γίνουν αυτόνομη ταινία.
  • Το φιλμ δεν είχε την αποδοχή που θα ήθελε, παρά την επιθετική καμπάνια, και συγκέντρωσε κέρδη 68,3 εκατομμύρια δολάρια. Το κόστος ήταν μικρό, στα 8,5.
  • Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Τάνια Παλιαολόγου (Ασόκα Τάνο), Διαμαντής Καραναστάσης (Άνακιν Σκάιγουοκερ), Νίκος Ποριώτης (Όμπι-Γουαν Κενόμπι), Αυγερινός Σουλόπουλος (στρατιώτες κλώνοι), Μαρία Ζερβού (Πάντμε, TC 70), Μιχάλης Ανθής (Μέις Γουίντου), Κώστας Δαρλάσης (Γιόντα), Μανώλης Γιούργος (κόμης Ντούκου), Μάντυ Λάμπου (Ασάζ Βέντρες), Τάσος Μασμανίδης (γερουσιαστής Πάλπαταϊν/Νταρθ Σίντιους), Άγγελος Λιάγκος (Ζίρο Χατ), Δημήτρης Μαριζάς (C-3PO), Στέλιος Καλαθάς (ντρόιντς), Δημήτρης Παπαδόπουλος (ντρόιντ 327). Επιμέλεια διαλόγων: Πέτρος Δαμουλής, Μετάφραση: Κάτια Πρωτογεροπούλου. Αφήγηση: Λεωνίδας Κακούρης.
  • Η ταινία είναι τρισδιάστατη.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 3/7/2008

Για να μην παρεξηγηθώ, δηλώνω ένας από τους μεγαλύτερους φαν των τριών πρώτων Star Wars και συναισθηματικά δεμένος μαζί τους. Μάλιστα, για τα τρία σύγχρονα, ίσως και ωθούμενος από το συναίσθημα, δεν είχα τη χειρότερη άποψη, αφού κατά έναν τρόπο συνέχιζαν τον θρύλο, έστω κι αν δεν τον ανανέωναν. Όμως, κι ενώ θα σας εξηγήσω κάποιες μου ενοχές, αυτό το Star Wars επεισόδιο 2μιση δεν ήταν ανάγκη να υπάρχει…

Οι ενοχές μου έγκεινται στο ότι έπιασα τον starwars-ικό (λέξη και αυτή!) μου εαυτό να το διασκεδάζει. Όπως και να έχει, ο Πόλεμος των Κλώνων αφηγείται ένα κομμάτι από τη θρυλική ιστορία των Τζεντάι και των άλλων. Όμως, αυτό συνέβη ακριβώς επειδή ο Dave Filoni (ποιος;) επιλέγει, αντί να αναπτύσσει ιστορία, να αναπτύσσει δράση. Η ταινία από την πολλή αρχή σε παίρνει, κυριολεκτικά, από τα μούτρα. Πρέπει στα 98 λεπτά διάρκειας, τα 90 να έχουν δράση. Κι όχι κακή, τηρουμένων πάντα των αναλογιών.

Μπορεί στα πρόσωπα το anime να είναι μαύρα χάλια, στα υπόλοιπα είναι και ουσιαστικό και εντυπωσιακό. Βέβαια, δεν είναι κάτι το περίεργο αυτό, αφού δεν υπάρχει καμία διαφορά από να βλέπετε τα επεισόδια 2 και 3 (από τα καινούργια εννοώ πάντα), που έτσι και αλλιώς «anime» (ψηφιακά) ήταν και αυτά. Έτσι, από πλευράς ειδικών εφέ δεν έχει καμία διαφορά από αυτά που έχετε ξαναδεί, και επιπλέον δεν θα νιώσετε καμία απογοήτευση. Βέβαια, εγώ το είδα να μιλάει εγγλέζικα, αν εσείς επιλέξετε το ελληνικό ντουμπλάρισμα… νίπτω τας χείρας μου!

Υπάρχουν κάποιοι νέοι χαρακτήρες (κυρίως η νεαρή τζεντάι Ασόκα) που είναι πλασμένοι απόλυτα για το anime περιβάλλον. Όμως, κανένας από αυτούς δεν κάνει αίσθηση και δεν κερδίζει τους φαν. Ίσως ο καλύτερος να είναι το μωρό Χατ (του Τζάμπα ο γιος…). Σεναριακά είναι παιδιάστικο και δεν ξεφεύγει από την έτσι κι αλλιώς μέτρια σεναριακή προσέγγιση των νέων επεισοδίων.

Γενικά, ακούγεται, εξαρχής, αφέλεια το να δεις κάτι που ξέρεις τη συνέχεια, και κατά κάποιον τρόπο είναι. Αλλά αν το σκεφτείτε περισσότερο, δεν θα μπορούσε να επιλεχτεί κάποιο άλλο σημείο επέκτασης της δράσης, από αυτό του επεισοδίου 2½. Είναι και λιγάκι υποτιμητικό κινηματογραφικά, που η ταινία είναι στην ουσία πιλότος νέας τηλεοπτικής σειράς, αλλά ας το προσπεράσουμε κι αυτό. Θα απογοητευτείτε από την εικόνα των προσώπων, αλλά θα εξιλεωθείτε από αυτήν όλων των υπολοίπων, που είναι η γνωστή digital-anime εικόνα των 2 και 3 επεισοδίων, από τα καινούργια. Οι μη φαν της σειράς μπορεί να περάσουν καλά, αφού η δράση είναι συνεχής και εικονικά καλοστημένη. Οι φαν της παλιάς τριλογίας, που δεν κάνουν κέφι τα καινούργια, ας αποχωρίσουν. Οι φαν όλης της σειράς θα πιάσουν τον εαυτό τους να το καταδιασκεδάζει. Οι φαν του Star Wars και της πίστας… Εμ; Έτσι που το πάω…

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

13 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.