Σε μια μικρή πόλη στη Μασαχουσέτη, μια παρέα κοριτσιών εκτελεί ένα τελετουργικό σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει τον μύθο του Slender Man, μιας απρόσωπης, ψηλόλιγνης και τρομαχτικής φιγούρας με αφύσικα μακριά χέρια που ευθύνεται για την εξαφάνιση παιδιών. Όταν η μια από τις φίλες εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αρχίζουν να υποψιάζονται ότι είναι, στην πραγματικότητα, το τελευταίο θύμα του Slender Man.

Σκηνοθεσία:

Sylvain White

Κύριοι Ρόλοι:

Joey King … Wren

Julia Goldani Telles … Hallie Knudsen

Jaz Sinclair … Chloe

Annalise Basso … Katie Jensen

Alex Fitzalan … Tom

Kevin Chapman … Κος Jensen

Javier Botet … Slender Man

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: David Birke

Παραγωγή: Bradley J. Fischer, Robyn Meisinger, William Sherak, Sarah Snow, James Vanderbilt

Μουσική: Brandon Campbell, Ramin Djawadi

Φωτογραφία: Luca Del Puppo

Μοντάζ: Jake York

Σκηνικά: Jeremy Woodward

Κοστούμια: Deborah Newhall

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Slender Man

Ελληνικός Τίτλος: Slender Man

Σεναριακή Πηγή

  • Χαρακτήρας: Slender Man του Victor Surge.

Παραλειπόμενα

  • Ο Slender Man γεννήθηκε ως αστικός μύθος μέσα από το ίντερνετ. Πρωτοεμφανίστηκε μέσα σε φόρουμ του Something Awful από τον χρήστη Eric Knudsen, το 2009. Εξαπλώθηκε γρήγορα ως φαινόμενο στα πολυμέσα και κάποιοι τον θεωρούν αληθινό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που δύο κοπέλες, λάτρεις του Slender Man, παραλίγο να δολοφονήσουν μια άλλη κοπέλα, γεγονός που επηρέασε και το στόρι του φιλμ. Ο πατέρας της τελευταίας δήλωσε πως θεωρεί ντροπή για το Χόλιγουντ να κάνει μια ταινία για γεγονότα που οδήγησαν σε τραγωδία.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 7/4/2019

Όσοι ασχολούνται με ίντερνετ, όλο και κάπου θα έχει πάρει το μάτι τους τον πλέον σύγχρονο αστικό μύθο του «λεπτού ανθρώπου». Λογικό ήταν αυτός να επισκεφτεί και τις αίθουσες, κουβαλώντας απάνω του παράλληλα μια εμπορική δυναμική ικανή να δουλέψει από μόνη της. Δυστυχώς, σε αυτό και μόνο πάτησαν κι επέμειναν οι παραγωγοί του «Slender Man», καταφέρνοντας εντέλει να ξεφτίσουν το πιο σύγχρονο «τρομο-παραμύθι». Ίσως με μια θέληση να έχουμε μια εικόνα πιο -ας πούμε- ρεαλιστική, ο σκηνοθέτης Σιλβέιν Γουάιτ κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Ούτε καν ένα μοντάζ της προκοπής! Βαρετό, τετριμμένο, ελάχιστα φοβιστικό και εντέλει ένα σενάριο για τα σκουπίδια ή… για βιντεοκλάμπ. Κάπως έτσι έχει βγει το κακό όνομα στον χολιγουντιανό τρόμο, που εδώ χάνει μια καλή ευκαιρία να γεννήσει έναν νέο θρύλο που του σερβιρίστηκε τόσο μα τόσο δωρεάν.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

13 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.