Μετά από μια μεγάλη απώλεια, ο νεαρός ιρλανδός Κίγκαν κι η ισπανίδα φίλη του, Μόγια, μαθαίνουν να ξεπερνούν τον κίνδυνο και την απόγνωση χορεύοντας με ένα μαγικό κοπάδι ελαφιών.

Σκηνοθεσία:

Eamonn Butler

Dave Rosenbaum

Κύριοι Ρόλοι:

Sam Hardy … Keegan (φωνή)

Hannah Herman … Moya (φωνή)

Pierce Brosnan … ο παππούς/Patrick (φωνή)

Lilly Singh … Penny (φωνή)

Jermaine Fowler … Benny (φωνή)

Pauline McLynn … η γιαγιά (φωνή)

John Kavanagh … φύλακας μεγαλόκερως (φωνή)

Aisling Bea … Margot (φωνή)

Brendan Gleeson … ο κυνηγός (φωνή)

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Dave Rosenbaum, Tyler Werrin

Παραγωγή: Moya Doherty, John Kambites, Joel MacDonald, Adam Nagle, Peter Nagle

Μουσική: Bill Whelan

Μοντάζ: Kevin Pavlovic

Σκηνικά: Paul Bolger

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Riverdance: The Animated Adventure
  • Ελληνικός Τίτλος: Riverdance: Μια Περιπέτεια Κινουμένων Σχεδίων
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Riverdance

Παραλειπόμενα

  • Τεχνική: Computer-animated (ψηφιακό)
  • Για τον μεν Eamonn Butler είναι η πρώτη σκηνοθετική δουλειά. Για τον δε Dave Rosenbaum μπορεί να είναι η δεύτερη, αλλά η πρώτη του ήταν το 2004 και σε “ζωντανή” ταινία.
  • Η ιδέα για το φιλμ βασίστηκε στον παραδοσιακό ιρλανδικό χορό Riverdance. Μπορεί όμως οι πηγές του να μας ταξιδεύουν στο Μπαρόκ, στην σύγχρονη μορφή του όμως γεννήθηκε μόλις το 1981 ως Timedance, σε μουσική Bill Whelan και Donal Lunny, για τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision το 1981 στο Δουβλίνο. Η καθοριστική συνέχεια έλαβε χώρα και πάλι μέσω του ίδιου διαγωνισμού τραγουδιού, αυτή τη φορά το 1991 (και πάλι στο Δουβλίνο), που ως Riverdance πλέον κέρδισε τις παγκόσμιες συμπάθειες.
  • Η ταινία κυκλοφόρησε από την πλατφόρμα του Sky Cinema στη Μεγάλη Βρετανία τον Μάιο του 2021, για να πάρει παγκόσμια διανομή μόλις τον Ιανουάριο του 2022 μέσω του Netflix.
  • Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Γιάννος Κοιλάκος (Κίγκαν), Δανάη Τσούμου (Μάγια), Νίκος Παπαδόπουλος (Πάτρικ/ο παππούς), Λυδία Τζανουδάκη (Πένη), Ζερόμ Καλούτα (Μπένι), Τάνια Παλαιολόγου (Μάργκο/η μαμά της Μάγια), Βίνα Παπαδοπούλου (η γιαγιά), Νίκος Νίκας (ο κυνηγός/Όσκαρ), Θανάσης Κουρλαμπάς (αφηγητής/φύλακας μεγαλόκερως), Βασίλης Παπαστάθης (Λίαμ), Οδυσσέας Παπαδόπουλος (Λάρσον). Σκηνοθετική επιμέλεια: Τάνια Παλαιολόγου. Μετάφραση: Ελένη Κουβοπούλου.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Ο Bill Whelan έγραψε κι ένα τραγούδι βασισμένο στον δικό του ρυθμό του Riverdance, με τίτλο Light Me Up. Ακούγεται με τη φωνή της ιρλανδής Lyra στους τίτλους τέλους.

Γκαλερι φωτογραφιων

13 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *