Μια ομάδα πολεμιστών Βίκινγκς παγιδεύεται πίσω από τις γραμμές του εχθρού στις ακτές της Άλμπα και καθώς το πλοίο τους βυθίστηκε από φονική καταιγίδα. Η μόνη τους ελπίδα για επιβίωση είναι να βρουν το μονοπάτι για τον καταβολισμό Ντάνελαγκ, περνώντας από ένα άγνωστο κι εχθρικό για αυτούς μέρος. Το ταξίδι γίνεται ένας αγώνας για τη ζωή τους, όταν ο βασιλιάς της Άλμπα διατάζει να πάνε ξοπίσω τους οι μισθοφόροι του.

Σκηνοθεσία:

Claudio Fah

Κύριοι Ρόλοι:

Tom Hopper … Asbjorn

Ryan Kwanten … Conall

Ken Duken … Thorald

Charlie Murphy … Inghean

Ed Skrein … Hjorr

Anatole Taubman … Bovarr

James Norton … Bjorn

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Bastian Zach, Matthias Bauer

Παραγωγή: Marco Del Bianco, Karin G. Dietrich, Ralph S. Dietrich, Daniel Hoeltschi, Frank Kaminski, Bertha Spieker, Ulrich Stiehm, Giselher Venzke, Rolf Wappenschmitt

Μουσική: Marcus Trumpp

Φωτογραφία: Lorenzo Senatore

Μοντάζ: Adam Recht

Σκηνικά: Shane Bunce, Tom Hannam

Κοστούμια: Riccarda Merten-Eicher, Moira Anne Meyer

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Northmen: A Viking Saga
  • Ελληνικός Τίτλος: Η Επέλαση των Βίκινγκς
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Northmen – A Viking Saga

Παραλειπόμενα

  • Γυρίστηκε στη Νότια Αφρική, συμπεριλαμβανομένης μιας τοποθεσίας συστημάτων σπηλαίων που δεν έχει πλήρως εξερευνηθεί.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Στην ταινία ακούγονται τρία μέταλ τραγούδια, από τα γκρουπ Beyond the Black και Amon Amarth. Ο Johan Hegg, μέλος των δεύτερων, έχει κι έναν μικρό ρόλο στο φιλμ.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 4/12/2014

Καταρχάς, επιβάλλεται να πούμε ότι πρόκειται για μια ταινία που η θέση της ήταν να βγει κατευθείαν σε DVD. Ούτε ποιότητα έχει, ούτε χορταστική είναι, και γενικά ούτε άξια λόγου. Κύριος εκφραστής της ο Claudio Fah (μεγαλύτερη του «επιτυχία» το «Αόρατο Άγγιγμα 2»), ο οποίος καθορίζει την ταυτότητα της, ως μια ταινία που βγήκε για ό,τι αρπάξει. Αλλά έχοντας αυτά τα απαραίτητα κατά νου, τελείως για πέταμα δεν τη λες. Οι φίλοι της βαρβαρικής περιπέτειας μπορεί να συναντήσουν μια δράση που ικανοποιεί όσους αποζητούν αυστηρά κάτι τέτοιο, και ένα όμορφο φυσικό τοπίο να την περιβάλλει. Λάθη, μάλιστα, ως προς την περιπέτεια, δεν γίνονται πολλά, κι όσα γίνονται δεν χρίζουν ιδιαίτερης επισήμανσης. Ούτε στους ηθοποιούς ρίχνεις φταίξιμο, είναι άπαντες φιλότιμοι, ενώ τέλος το λιτό σκηνικό βοηθάει στο «βάρβαρο» του θέματος.

Αλλά, βρε Fah, ρίξε και κάνα χαρακτήρα στην πλοκή σου. Κι αυτή την πλοκή, διάνθισέ τη με κάποια πρωτοτυπία ή άπλωσε την να προκαλέσει έστω και το παραμικρό σασπένς. «Ήλθον, είδον και απήλθον» είναι η όλη κατάσταση κυριολεκτικά. Αν, πάλι, πάτε και φύγετε με ένα «έχουμε δει και χειρότερα» κι αυτό σας ικανοποιεί, άδικο δεν θα σας ρίξω διόλου, αφού η φράση αυτή ανταποκρίνεται απόλυτα στην εν λόγω ταινία.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

14 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.