Η ιστορία ακολουθεί τον Σαμ, έναν δημοσιογράφο που εισχωρεί σε μια σκληροπυρηνική περιθωριακή μουσουλμανική ομάδα και γνωρίζεται με τέσσερις ντόπιους νεαρούς που ονειρεύονται να γίνουν πολεμιστές της Τζιχάντ. Ο Λοράν/Χασάν, ένας Γάλλος που έχει προσηλυτιστεί στο Ισλάμ, επιστρέφει από το Πακιστάν με μια αποστολή για αυτούς: να δημιουργήσουν μια τρομοκρατική οργάνωση και να σπείρουν τον πανικό στο Παρίσι.

Σκηνοθεσία:

Nicolas Boukhrief

Κύριοι Ρόλοι:

Malik Zidi … Sam

Dimitri Storoge … Hassan

Francois Civil … Christophe

Nassim Lyes … Driss

Ahmed Drame … Sidi

Nailia Harzoune … Zora

Franck Gastambide … Dubreuil

Assaad Bouab … ο ιμάμης

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Nicolas Boukhrief, Eric Besnard

Παραγωγή: Clement Miserez, Matthieu Warter

Μουσική: Robin Coudert

Φωτογραφία: Patrick Ghiringhelli

Μοντάζ: Lydia Decobert

Σκηνικά: Arnaud Roth

Κοστούμια: Florence Sadaune

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Home Cinema.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Θετική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Made in France

Ελληνικός Τίτλος: Συνέβη στο Παρίσι

Διεθνής Εναλλακτικός Τίτλος: Inside the Cell

Παραλειπόμενα

  • Ήταν να βγει αρχές του 2015, αλλά προηγήθηκε η 9η Ιανουαρίου και η τραγική τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Έτσι, μεταφέρθηκε λόγω της ευαισθησίας του θέματος για τον Νοέμβριο. Παρόλα αυτά, 5 μέρες πριν την πρεμιέρα, είχαμε τις νέες επιθέσεις τρομοκρατών στο Παρίσι, αυτή τη φορά στο Σεν-Ντενί. Η νέα αναβολή ήταν αναμενόμενη, με την ταινία εντέλει να παίρνει διανομή ως video-on-demand, μια και η εταιρία διανομής του είχε αποσυρθεί.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 23/10/2016

Εδώ θα μπορούσαν να γίνουν δύο διαφορετικές κριτικές. Η μία θα κοιτούσε το φιλμ του Νικολά Μπουκριέφ ως ένα θρίλερ δράσης, και η άλλη από την πολιτική/καλλιτεχνική του σκοπιά. Στην πρώτη περίπτωση, έχουμε ρεαλισμό, και η εμπειρία του σκηνοθέτη από παρόμοια φιλμ σε κερδίζει, θυμίζοντας σου εύκολα ανεξάρτητες βρετανικές περιπτώσεις που συγκινούν τον λάτρη του είδους. Αλλά οι ήρωες δεν είναι οι καθημερινοί κακοποιοί, είναι άνθρωποι σαν αυτούς που μετά την εποχή της εξόδου του φιλμ σκόρπισαν μια ολόκληρη Γαλλία μέσω τυφλής βίας. Εκεί δεν χρειαζόμασταν μια απλά προπαγανδιστική ταινία επί του Ισλάμ, αλλά χαρακτήρες στιβαρούς, μια και η τέχνη έχει τη δυνατότητα να εξηγεί το ανεξήγητο. Μάλιστα, στα περισσότερα τους σημεία, οι ήρωες φαντάζουν ως χαρακτήρες από κόμικ, παρά πιόνια ενός παράλογου συστήματος. Κρίμα, μια και η ταινία θα μπορούσε να είναι μια σοβαρή εικόνα από κάτι που η Ευρώπη καλείται, μοιραία, να πολεμήσει.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

12 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *