Η Σάντι γνωρίζει και ερωτεύεται τον Μπεν. Η πρόταση γάμου δεν θα αργήσει και η μεταξύ τους σχέση φαντάζει ιδανική για να κρατήσει μια ζωή. Όμως, το πρόβλημα θα αρχίσει με την επίσκεψη τους στον Άγιο Αυγουστίνο, την εκκλησία που πρόκειται να φιλοξενήσει το επικείμενο μυστήριο. Όχι, δεν πρόκειται για ένα ετοιμόρροπο κτίριο, αλλά εκεί εδρεύει ο αιδεσιμότατος Φρανκ, ένας πρωτοποριακός ιερέας που βάζει σε δοκιμασία τα ζευγάρια που πρόκειται να παντρέψει, για να αποδειχτεί αν πραγματικά αγαπιούνται και δεν πρόκειται να διαζευχθούν. Αυτή η «μέθοδος γαμήλιας προετοιμασίας» θα βάλει σε κίνδυνο την ενότητα του ζευγαριού, αφού ο Φρανκ είναι, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μισότρελος.

Σκηνοθεσία:

Ken Kwapis

Κύριοι Ρόλοι:

Robin Williams … αιδεσιμότατος Frank Dorman

Mandy Moore … Sadie Jones

John Krasinski … Ben Murphy

Eric Christian Olsen … Carlisle Myers

Christine Taylor … Lindsey Jones

Josh Flitter … ο βοηθός του αιδεσιμότατου

Grace Zabriskie … γιαγιά Jones

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Kim Barker, Tim Rasmussen, Vince Di Meglio

Στόρι: Kim Barker, Wayne Lloyd

Παραγωγή: Mike Medavoy, Arnold Messer, Nick Osborne, Robert Simonds

Μουσική: Christophe Beck

Φωτογραφία: John Bailey

Μοντάζ: Kathryn Himoff

Σκηνικά: Gae S. Buckley

Κοστούμια: Deena Appel

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: License to Wed

Ελληνικός Τίτλος: Άδεια Γάμου

Παραλειπόμενα

  • Οι γονείς του John Krasinski στην ταινία ερμηνεύονται από τους αληθινούς του γονείς.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 12/7/2007

Το Άδεια Γάμου είναι μια κωμωδία του Ken Kwapis, που ενώ είναι παλιός γνώριμος, δεν έχει αφήσει την καλύτερη των εντυπώσεων υπογράφοντας ταινίες σαν το Μαθητευόμενοι Προφήτες (1988) και Η Κούκλα και το Τέρας (1997). Για την ακρίβεια, θα λέγαμε πως ανήκει στους κατά παραγγελία σκηνοθέτες που το Χόλιγουντ επικαλείται συχνότατα για να διαπεραιώνουν μετριότατα σενάρια.

Το θέμα της ταινίας είναι απλό, και με μια πρώτη ανάγνωση ακούγεται πρωτότυπο. Ένας ιερωμένος βάζει σε crash-test ένα ζευγάρι που πρόκειται να παντρευτεί, με σκοπό την αποφυγή μελλοντικού διαζυγίου. Θίγεται δηλαδή ένα κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας ή καλύτερα μια από τις αποτυχίες που έχει επιφέρει ο άπλετος φιλελευθερισμός. Μήπως όμως από την άλλη είναι μια απόλυτα συντηρητική κριτική απέναντι στα νέα ήθη; Μήπως πρέπει να αποδεχτούμε το διαζύγιο σαν αναφαίρετη επιλογή ζωής, όταν άνθρωποι είμαστε, σφάλματα κάνουμε;

Αρκετά, όμως, γιατί στην προκειμένη μιλάμε για μια απλή κωμωδία. Εξαρχής χάρηκα που ξαναείδα τον Robin Williams σε ένα παλαβό ρόλο, αυτόν του ιερέα, και ενώ είναι σαφές πως δεν δίνει όλη του την παλιά ψυχή, αρκεί και που είναι από τους λίγους αμερικανούς ρολίστες που ξέρουν πώς να εξαπολύσουν την ατάκα. Κοντά του (κάτι σαν τον Μίνιμι του Austin Powers) ένας στρουμπουλός πιτσιρικάς, ο 13χρονος Josh Flitter, να συμπληρώνει με ξεκαρδιστικό τρόπο ό,τι ξεκινάει ο Williams.

Γενικά, όλα ξεκινούν υπέροχα, με τη σκέψη ότι θα περάσεις ευχάριστα μία και μισή ώρα της ζωής σου, και το γέλιο θα κυλάει αβίαστα από τις ατάκες του Robin Williams και ενός υπέροχου πιτσιρικά που παίζει τον μαθητευόμενο ιερωμένο. Όμως, με το πέρας της πρώτης μισής ώρας, είναι σαν να πέφτει ένα σκοτεινό πέπλο και το χιούμορ γίνεται υποτονικό, τα γεγονότα παίρνουν την κλισέ τους ρότα και το χειρότερο, τον κωμικό ρόλο τον αναλαμβάνει ο μετριότατος John Krasinski υποσκελίζοντας αυτόν του Williams. Δεν ξέρω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να κάνεις καλή κωμωδία, αλλά η σύγχρονη κινηματογραφία πάσχει αληθινά από παρόμοιο πλήθος μετριοτήτων.

Βαθμολογία:


>>>>>>>>> Συνολικές Επισκέψεις: 33 || Επισκέψεις Βδομάδας: 1

Γκαλερι φωτογραφιων

11 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.