Μια νεαρή κι εργαζόμενη μητέρα, η Αλεχάνδρα, μεγαλώνει δύο αγόρια με τον σύζυγο της, Ανχέλ, σε μια μικρή πόλη με αυστηρά οικογενειακά ήθη. Ο αδελφός της, ο Φαμπιάν, εργάζεται ως νοσοκόμος στο τοπικό νοσοκομείο. Οι απλοϊκές ζωές τους αναστατώνονται με την άφιξη της μυστηριώδους Βερόνικα. Αυτή τους πείθει ότι στο παρακείμενο δάσος κείτεται κάτι έξω από αυτό τον κόσμο, που θα μπορούσε να απαντήσει σε όλα τους τα ερωτήματα. Κάτι που δεν μπορούν να αντισταθούν στη δύναμη του, και με το οποίο πρέπει να κάνουν ειρήνη ή να υποφέρουν την οργή του.

Σκηνοθεσία:

Amat Escalante

Κύριοι Ρόλοι:

Ruth Ramos … Alejandra

Simone Bucio … Veronica

Jesus Meza … Angel

Eden Villavicencio … Fabian

Andrea Pelaez … η μητέρα του Angel

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Amat Escalante, Gibran Portela

Παραγωγή: Fernanda De la Peza, Amat Escalante, Jaime Romandia

Μουσική: Martin Escalante, Lasse Marhaug, Guro Moe

Φωτογραφία: Manuel Alberto Claro

Μοντάζ: Fernanda De la Peza, Jacob Secher Schulsinger

Σκηνικά: Daniela Schneider

Κοστούμια: Paulina Kuznicka, Daniela Schneider, Ursula Schneider

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Φεστιβάλ.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Θετική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: La Region Salvaje

Ελληνικός Τίτλος: Ο Άγριος Τόπος

Διεθνής Τίτλος: The Untamed

Κύριες Διακρίσεις

  • Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα της Βενετίας. Βραβείο σκηνοθεσίας.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Νάνσυ Μιχαηλίδου

Έκδοση Κειμένου: 1/12/2016

Η ταινία του βραβευμένου με Ασημένιο Λέοντα σκηνοθεσίας Αμάτ Εσκαλάντε είναι μια παραβολή που επιτίθεται στον συντηρητισμό, τον ρατσισμό και την ομοφοβία με την χρήση της επιστημονικής φαντασίας, κάτι που πλέον φαντάζει ως ο ύστατος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα παράλογα για την εποχή προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα εν έτει 2016. Η ιστορία ακολουθεί μια νεαρή κι εργαζόμενη μητέρα, την Αλεχάντρα που μεγαλώνει δύο αγόρια με τον σύζυγο της, Ανχέλ, σε μια μικρή πόλη με αυστηρά οικογενειακά ήθη. Ο αδελφός της, ο Φαμπιάν, είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος κι εργάζεται ως νοσηλευτής στο τοπικό νοσοκομείο. Ο άντρας της ωστόσο διατηρεί παράλληλα μια κρυφή σεξουαλική ζωή, την οποία η Αλεχάντρα δεν έχει αντιληφθεί, όχι μόνο εξαιτίας της μεγάλης απόστασης που τους χωρίζει, αλλά και λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της καθημερινότητάς της ως εργαζόμενης, συζύγου και μητέρας. Η ζωή τους θα αλλάξει όταν εμφανιστεί η μυστηριώδης Βερόνικα, η οποία θα τους μιλήσει για ένα απόκοσμο πλάσμα στο δάσος, το οποίο θα μπορούσε να λύσει όλα τους τα προβλήματα…

Ο Εσκαλάντε εύλογα αφιερώνει το φιλμ στον πολωνό σκηνοθέτη που έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2016 Αντρέι Ζουλάφσκι, επιβεβαιώνοντας την επιρροή που του έχει ασκήσει ιδιαίτερα μέσα από την ταινία Μια Γυναίκα Δαιμονισμένη του 1981. Στην πρώτη μία ώρα του φιλμ, συστήνει στον θεατή τους ήρωές του και την πραγματικότητα που βιώνουν, αναδεικνύοντας τα καθημερινά προβλήματα μιας πόλης αλλά και κάθε χώρας που πηγάζουν από τον συντηρητισμό. Υφαίνει την πλοκή του περίτεχνα δημιουργώντας ένα αγωνιώδες δράμα, το οποίο θα κορυφωθεί για να αλλάξει λίγο αργότερα την σύστασή του μέσα από την σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Τοποθετεί την δραματουργία του στην εξοχή του Γκουαναχάτο – ειρωνικά(;) στην μικρή πόλη όπου ανακάλυψε την σεξουαλικότητά του ο Σεργκέι Αϊζενστάιν – για να μιλήσει για καταπιεσμένες και ανεκδήλωτες σεξουαλικές προτιμήσεις, οδηγώντας τους ήρωές του είτε στο χάος είτε στη λύτρωση, μέσα από το πρίσμα μιας θεσπέσιας κινηματογράφησης.

Η νέα ταινία του Εσκαλάντε αποτελεί ένα ιδιόμορφο κράμα ρεαλισμού και φαντασίας που πέρα από αντιδράσεις, ξεσηκώνει και συζητήσεις, επιχειρώντας να ελευθερώσει το πνεύμα μας από κάθε είδους “άγριες” σκέψεις που αιχμαλωτίζουν τις γενετήσιες ορμές μας.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

9 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *