Για άλλη μια φορά το Σούπερ Λιοντάρι σώζει την πόλη! Κανείς δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα, εκτός από την εντεκάχρονη Χέντβιχ. Επειδή το Σούπερ Λιοντάρι είναι ο πατέρας της και μια μέρα θα πάρει εκείνη τη θέση του. Κι εκείνη η μέρα φτάνει νωρίτερα απ’ όσο περίμενε. Αλλά η Χέντβιχ, που δεν έχει ούτε ακροβατικές ούτε αθλητικές ικανότητες, φαντάζει πολύ αδέξια στον πατέρα της για να γίνει υπερηρωίδα, ο οποίος αποφασίζει να παραδώσει τη στολή στον ξάδερφό της. Η Χέντβιχ πρέπει τώρα να αντιδράσει γρήγορα για να αποδείξει ότι είναι μια υπερηρωίδα.

Σκηνοθεσία:

Rasmus A. Sivertsen

Κύριοι Ρόλοι:

Hennika Huuse … Hedvig (φωνή)

Todd Bishop Monrad Vistven … Thomas (φωνή)

Johannes Kjaernes … Adrian (φωνή)

Tobias Santelmann … Super Lion (φωνή)

Kari Simonsen … η γιαγιά (φωνή)

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Kamilla Krogsveen

Παραγωγή: Ashild Ariane Ramborg, Stian Tveiten

Μουσική: Stein Johan Grieg Halvorsen, Eyvind Andreas Skeie

Μοντάζ: Morten Rorvig

Σκηνικά: Stig Saxegaard

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Helt Super
  • Ελληνικός Τίτλος: Απλώς Υπέροχη
  • Διεθνής Τίτλος: Just Super

Παραλειπόμενα

  • Τεχνική: Computer-animated (ψηφιακό)
  • Το φιλμ είχε επιλεχθεί για προβολή στο τμήμα Generation Kplus του φεστιβάλ Βερολίνου. Η συμμετοχή όμως αναβλήθηκε μόλις λίγα λεπτά πριν την πρώτη της προβολή, όταν ενέσκηψαν κατηγορίες για ρατσιστικό περιεχόμενο. Εντέλει όμως έγιναν, αλλά με προειδοποιητικό μήνυμα. Ακολούθησε έντονος διάλογος, που έφτασε μέχρι και σε παραίτηση ενός εκ των διευθυντών της ARTEF (Anti-Racism Taskforce for European Film).
  • Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Βασιλική Σούτη (Χέντβιγκ), Ακίνδυνος Γκίκας (Σούπερ Λιοντάρι), Κωνσταντίνος Κλαυδιανός (Άντριαν), Εβελίνα Αραπίδη (η γιαγιά), Γεωργία Ιωαννίδου (Τόμας), Νικολέτα Κουνενιδάκη, Αναστασία Στυλιανίδη, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Μάκης Τόρης, Χριστίνα Παπαδοπούλου. Σκηνοθετική επιμέλεια: Ακίνδυνος Γκίκας. Μετάφραση: Γιώργος Αγγελίδης

Γκαλερι φωτογραφιων

9 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *