Ο Τζο Ράνσομ είναι ένας σκληρά εργαζόμενος, ευέξαπτος πρώην παράνομος που προσπαθεί να ελέγξει να ένστικτα του για να αποφεύγει τις φασαρίες. Μέχρι που γνωρίζει ένα άτυχο 15χρονο παιδί, τον Γκάρι. Όταν ο Γκάρι το σκάει από τους αλκοολικούς γονείς του, ζητάει προστασία από τον Τζο. Κι ενώ ο Τζο τού την προσφέρει, δεν είναι κάποιος καλός σαμαρείτης και γίνεται ένας απρόβλεπτος προστάτης.

Σκηνοθεσία:

David Gordon Green

Κύριοι Ρόλοι:

Nicolas Cage … Joe Ransom

Tye Sheridan … Gary Jones

Heather Kafka … Lacy

Ronnie Gene Blevins … Willie-Russell

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Gary Hawkins

Παραγωγή: David Gordon Green, Lisa Muskat, Derrick Tseng, Christopher Woodrow

Μουσική: Jeff McIlwain, David Wingo

Φωτογραφία: Tim Orr

Μοντάζ: Colin Patton

Σκηνικά: Chris L. Spellman

Κοστούμια: Karen Malecki, Jill Newell

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Θετική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Joe

Ελληνικός Τίτλος: Joe: Μια Δυνατή Φιλία

Σεναριακή Πηγή

  • Μυθιστόρημα: Joe του Larry Brown.

Κύριες Διακρίσεις

  • Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βενετίας. Βραβείο νέου ηθοποιού (Tye Sheridan).

Παραλειπόμενα

  • Ο Gary Poulter που παίζει τον μικρό ρόλο του Γουέιντ συνοδεύεται από μια τραγική ιστορία. Ήταν άστεγος όταν ένας διευθυντής κάστινγκ τον είδε και τον έβαλε να παίξει, χωρίς την παραμικρή πρότερη εμπειρία. Στις 19 Φεβρουαρίου του 2012 κι ενώ η ταινία είχε τελειώσει μόλις πριν δύο μήνες, ο Poulter βρέθηκε νεκρός μέσα στο νερό, μετά από μέθη.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Χάρης Καλογερόπουλος 

Έκδοση Κειμένου: 7/2/2015

Μια ευκαιρία, και για τον αρχικά ανεξάρτητο σκηνοθέτη Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν («All the Real Girls») και για τον ξεπεσμένο σε b-movies Νίκολας Κέιτζ, να επιστρέψουν στο επίπεδο τους. Ο ήρωας που υποδύεται ο Κέιτζ είναι ο άνθρωπος που έχει ζυγιάσει τη ζωή, αφού έχει καταστρέψει τη δική του. Αποφασίζει να προσπαθήσει για κάτι που θεωρεί άξιο, όχι βάσει ηθικών κανόνων αλλά βιωματικά. Απέναντι του έχει έναν έφηβο που καταλαβαίνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε «σωστό άντρα» με την πιο τίμια σημασία και σταδιακά θέλει να τον σώσει από την εκτροπή που ελλοχεύει. Μια εκτροπή που παράγει η άθλια ζωή ανάμεσα στην οικογένεια του. Δυνατό δράμα (λίγο ισχνό ή αδέξιο ως πλοκή), αποκαθαρμένο από μελό παγίδες, με εσωτερικές ερμηνείες όχι μόνο από τον Κέιτζ αλλά και από τον νεαρό Τάι Σέρινταν που εξελίσσεται σε πολλά υποσχόμενο ηθοποιό.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

11 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.