Μια συμμορία κλεφτών σχεδιάζει μια ληστεία κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα στο Πόρτο Ρίκο, και αντιμετωπίζει προβλήματα όταν ένας απαξιωμένος αστυνομικός προσπαθεί να εκκενώσει το κτίριο από όλους όσους βρίσκονται εκεί.

Σκηνοθεσία:

Michael Polish

Κύριοι Ρόλοι:

Emile Hirsch … Cardillo

Kate Bosworth … Troy Barrett

Stephanie Cayo … Jess Pena

David Zayas … John

Mel Gibson … Ray Barrett

William Catlett … Griffin

Joksan Ramos … Cruz

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Cory M. Miller

Παραγωγή: Randall Emmett, George Furla, Luillo Ruiz, Shaun Sanghani, Mark Stewart

Μουσική: Kubilay Uner

Φωτογραφία: Jayson Crothers

Μοντάζ: Paul Buhl, Raul Marchand Sanchez

Σκηνικά: Mailara Santana

Κοστούμια: Ana C. Ramirez Velez

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Force of Nature
  • Ελληνικός Τίτλος: Ληστεία στην Καταιγίδα

Παραλειπόμενα

  • Ο Mel Gibson αντικατέστησε τον Bruce Willis.
  • Αναφέρθηκε ότι ο Gibson πληρώθηκε με ρούμι αντί για χρήματα.
  • Πρώτη αγγλόφωνη ταινία για την περουβιανή Stephanie Cayo.
  • Η διανομή του έγινε μέσω του ίντερνετ.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 7/7/2020

Απορώ για την ελεύθερη πτώση αυτού του ανθρώπου. Ο Michael Polish είχε ξεκινήσει το 1999 στο πλάι του αδελφού του, Mark, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις, που αρχικά μάλιστα φαίνονταν να εξαργυρώνονται. Πλέον είναι σε σημείο να μη σημαίνει κάτι το όνομα του, σαν ένας ακόμα σκηνοθέτης της σειράς.

Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και φιλόδοξο σχέδιο, αφού δίπλα τη σύζυγο του, Kate Bosworth, έχει και δύο ονόματα, με αιχμή φυσικά τον Mel Gibson, που θα ήταν ικανά να τον ξαναβάλουν στον χάρτη. Εντέλει όμως ευτυχώς που κατέληξε on-demand, γιατί θα έμπαινε μέσα στα σίγουρα.

Με το ξεκίνημα σχεδόν, έχεις καταλάβει τη μικρή δυναμική του φιλμ. Δεν πάει να μαίνεται μια καταιγίδα πέμπτου βαθμού, εμείς θα κολλήσουμε σε ένα μπλοκ διαμερισμάτων, με τη φυσική καταστροφή απλά να δημιουργεί κλίμα. Μάνι-μάνι, ο σκηνοθέτης έχει απλώσει τους χαρακτήρες του, και παρότι αυτοί δεν είναι αδιάφοροι, ξέρεις ότι είσαι σε παραγωγή των Emmett-Furla που θέλουν μόνο δράση, άντε και λίγη… δράση ακόμα. Έτσι, χωρίς πολλά-πολλά, δεν εξελίσσονται ποτέ αυτοί οι χαρακτήρες, κι απλά τρέχουν από όροφο σε όροφο κι από διαμέρισμα σε διαμέρισμα, σε μια μάχη αλληλοεξόντωσης με τους κακούς, και με τη λογική βιντεοπαιχνιδιού (ακόμα και σε λεπτομέρειες του σκηνικού).

Τίποτα το καινούργιο όσον αφορά γενικά και τη δράση. Έχουμε τα τυπικά μιας ταινίας που θα μπορούσε να πάει κατευθείαν σε βίντεο, και κανείς να μην είχε παράπονο. Την έλλειψη εξυπνάδας επί του σεναρίου έρχεται ευτυχώς να αντιπαραβάλλει το γεγονός ότι ακόμα και με την κλισέ τους διάσταση, οι χαρακτήρες ως περίγραμμα προκαλούν ένα κάποιο ενδιαφέρον. Υπάρχει η ποικιλία ανάμεσα τους, ενώ «πλάκα» έχει το πόσα συσσωρεύονται -πάλι με λογική βιντεοπαιχνιδιού- ως παράγοντες επί της πλοκής: από την καταιγίδα μέχρι πρώην ναζί, κι από προβλήματα υγείας-τραυματισμοί μέχρι αιλουροειδές και πίνακες αμύθητης αξίας. Επιπροσθέτως, από το καστ έχουμε δύο καλές παρουσίες, αυτή του Mel Gibson και την έκπληξη που ονομάζεται Stephanie Cayo. Ευέλικτη φάτσα η Περουβιανή, και θα μπορούσε να βρει «θέση στον ήλιο».

Το ότι το βλέπεις μέχρι τέλους, αυτό είναι αλήθεια. Δεν κολλάς ούτε σε κάποια ατοπήματα λογικής, μια κι από νωρίς έχει απαρνηθεί τον χαρακτήρα του σοβαρού εγχειρήματος. Έτσι, όσο οι ήρωες θα σκοτώνονται μεταξύ τους, εσύ μπορείς να σκοτώσεις την ώρα σου…

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

13 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *