Παρίσι, Μπελ Επόκ. Η τετραπέρατη Ντιλιλί έχει αποφασίσει να εξιχνιάσει τις μυστηριώδεις απαγωγές κοριτσιών που μαστίζουν την πόλη, μαζί με το μεταφορέα φίλο της. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, οι δρόμοι της διασταυρώνονται με μερικές από τις πιο επιφανείς φιγούρες της γαλλικής τέχνης, επιστήμης και διανόησης, από τον Μονέ και τον Προυστ ως τον Παστέρ και τον Ντεμπισί, που θα της δώσουν στοιχεία για να λύσει το μυστήριο, αλλά και θα την εμπνεύσουν με τα επιτεύγματά τους. Γίνεται φίλη με τη Μαρί Κιουρί, επισκέπτεται το γραφείο του Γουστάβου Άιφελ στην κορυφή του πύργου και ο Φερδινάνδος φον Ζέπελιν τής δανείζει το αερόπλοιό του.

Σκηνοθεσία:

Michel Ocelot

Κύριοι Ρόλοι:

Prunelle Charles-Ambron … Dilili (φωνή)

Enzo Ratsito … Orel (φωνή)

Natalie Dessay … Emma Calve (φωνή)

Elisabeth Duda … Marie Curie (φωνή)

Olivier Voisin … Erik Satie (φωνή)

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Michel Ocelot

Παραγωγή: Philip Boeffard, Christophe Rossignon

Μουσική: Gabriel Yared

Φωτογραφία: Michel Ocelot

Μοντάζ: Patrick Ducruet

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Dilili a Paris
  • Ελληνικός Τίτλος: Η Dilili στο Παρίσι
  • Διεθνής Τίτλος: Dilili in Paris

Κύριες Διακρίσεις

  • Βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων στα Cesar.

Παραλειπόμενα

  • Τεχνική: Παραδοσιακό Σχέδιο και Φωτογραφίες.
  • Η ταινία δημιουργήθηκε με μια σπάνια τεχνική συνύπαρξης κινουμένου σχεδίου και αυθεντικών φωτογραφιών. Ο Ocelot πέρασε τέσσερα χρόνια αναζητώντας τα κατάλληλα τοπία του Παρισιού, προτιμώντας τις πολύ πρωινές ώρες, οπότε και οι δρόμοι ήταν άδειοι.
  • Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Aναστασία Γουλιάμου (Ντιλιλί), Bαγγέλης Ευαγγέλου (Ορέλ), Άννα Κουτσαφτίκη, Τζίνη Παπαδοπούλου, Κωστής Σφυρικίδης, Βίνα Παπαδοπούλου, Θάνος Λέκκας, Φοίβη Αποστολίδη, Φώτης Πετρίδης, Κωνσταντίνος Στελούδης, Κώστας Αποστολίδης, Κώστας Δαρλάσης, Τερέζα Καζιτόρη. Μετάφραση: Αγγελική Πέτσιου. Σκηνοθετική επιμέλεια: Κώστας Αποστολίδης.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Η Natalie Dessay, που δανείζει τη φωνή της στην ταινία, είναι τραγουδίστρια και στην ταινία ερμηνεύει απόσπασμα της Κάρμεν, ένα άλλο από το Πελλέας και Μελισσάνθη του Claude Debussy και το τραγούδι Cantate et Chanson Victoire.

Γκαλερι φωτογραφιων

16 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.