Μετά από ένα φιάσκο σε μια υπόθεση απαγωγής, ο ντετέκτιβ Κουέντιν Κόνερς έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα αδίκως, ενώ ο συνεργάτης του, Τζέισον Γιορκ, αναγκάστηκε να αφήσει το αστυνομικό σώμα. Σε μια νέα υπόθεση ληστείας σε τράπεζα με ομήρους, αποστέλλεται ομάδα με επικεφαλής τον Κόνερς και συνεργάτη τον νεοσύλλεκτο Σέιν Ντέκερ. Οι κλέφτες με αρχηγό τον Λόρενζ δεν κλέβουν λεφτά από την τράπεζα, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται μετά από έρευνα, εγκατέστησαν έναν ιό στο σύστημα της τράπεζας, ο οποίος βασιζόμενος στη θεωρία του χάους, μπορεί να αποσπά δισεκατομμύρια δολάρια από διαφορετικούς λογαριασμούς.

Σκηνοθεσία:

Tony Giglio

Κύριοι Ρόλοι:

Jason Statham … ντετέκτιβ Quentin Conners

Ryan Phillippe … Shane Dekker

Wesley Snipes … Lorenz/Jason York

Henry Czerny … αστυνόμος Martin Jenkins

Justine Waddell … ντετέκτιβ Teddy Galloway

Nicholas Lea … ντετέκτιβ Vincent Durano

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Tony Giglio

Παραγωγή: Huw Penallt Jones, Gavin Wilding

Μουσική: Trevor Jones

Φωτογραφία: Richard Greatrex

Μοντάζ: Sean Barton

Σκηνικά: Chris August

Κοστούμια: Bobbie Read

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Chaos
  • Ελληνικός Τίτλος: Χάος

Παραλειπόμενα

  • Παρότι αρχικά είχε εμπλακεί στην παραγωγή και η Warner Bros., αναγκάστηκε να κάνει πίσω, μια κι αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο οικονομικά προβλήματα.
  • Λόγω προβλημάτων στο μπάτζετ, οι 40 ημέρες που είχαν προεπιλεγεί για τα γυρίσματα, έγιναν 22.
  • Ξεκίνησε το 2005 μια πορεία διανομής ανά τον πλανήτη, αλλά στη Βόρεια Αμερική βγήκε μόλις τρία χρόνια μετά, και υπό μορφή direct-to-DVD.

Κριτικός: Χάρης Καλογερόπουλος

Έκδοση Κειμένου: 20/1/2015

Η πλοκή εξελίσσεται ταχύρρυθμα έτσι ώστε οι σεναριακές τρύπες αρχίζουν να έρχονται στο μυαλό αφού έχεις δει την ταινία. Δεν πειράζει, γιατί εν τω μεταξύ έχεις περάσει καλά. Ο κακός Γουέσλεϊ Σνάιπς έχει κάτι από τον ρόλο του στο «Demolition Man», είναι βιτσιόζος τύπος που αγαπάει το «παιχνίδι με τους μπάτσους» ίσως πιο πολύ κι από τις ληστείες που κάνει. Έτσι, τους μπερδεύει όλους γιατί αρχικά φαίνεται να μην έχει κλέψει τίποτα, ενώ έχει ενεργοποιήσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα, έναν αλγόριθμο που στηρίζεται στη θεωρία του χάους και με τον οποίο σκοπεύει να αποσπάσει ιλιγγιώδη ποσά. Από την άλλη, έχουμε τον Τζέισον Στέιθαμ ως ντετέκτιβ που ξέρει πολύ καλά να παίζει τον… Τζέισον Στέιθαμ, δηλαδή έναν ατίθασο τύπο που το ίδιο το σώμα δεν χωνεύει, αφού παίζει έξω από τους κανόνες, αλλά είναι αποτελεσματικός. Και τρίτον, υπάρχει ο ολόφρεσκος αστυνομικός Ράιαν Φελίπε, στο πλάι του παλιού, που παίζει έναν ανάλογο ρόλο πρωτάρη (που αποδεικνύεται τσακάλι) όπως ο Ίθαν Χοκ στην ταινία «Μέρα Εκπαίδευσης». Εντέλει, ένα σπιντάτο, καλογυρισμένο φιλμ δράσης με γερά στημένους πρωταγωνιστικούς τύπους.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

9 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *