Άγρια Δύση. Ο Άλμπερτ είναι ένας αγρότης με πρόβατα, αλλά του λείπει το κουράγιο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την αγαπημένη του όταν έκανε πίσω σε μονομαχία. Όταν γνωρίζει μια άλλη κυρία, τότε είναι που ανακτά το θάρρος και την ιπποσύνη του. Ο βοσκός σύντομα θα αναγκαστεί να μετρήσει τη δυναμική του, όταν ο σύζυγος της κοπέλας που φλερτάρει, ένας διαβόητος εγκληματίας, απαιτεί δικαίωση.

Σκηνοθεσία:

Seth MacFarlane

Κύριοι Ρόλοι:

Seth MacFarlane … Albert Stark

Charlize Theron … Anna Barnes-Leatherwood

Liam Neeson … Clinch Leatherwood

Giovanni Ribisi … Edward

Neil Patrick Harris … Foy

Amanda Seyfried … Louise

Sarah Silverman … Ruth

Wes Studi … Cochise

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Seth MacFarlane, Alec Sulkin, Wellesley Wild

Παραγωγή: Jason Clark, Seth MacFarlane, Scott Stuber

Μουσική: Joel McNeely

Φωτογραφία: Michael Barrett

Μοντάζ: Jeff Freeman

Σκηνικά: Stephen J. Lineweaver

Κοστούμια: Cindy Evans

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: A Million Ways to Die in the West

Ελληνικός Τίτλος: Χίλιοι Τρόποι να Πεθάνεις στην Άγρια Δύση

Παραλειπόμενα

  • Η Charlize Theron έπρεπε να παίξει στην ταινία φορώντας περούκα, μια και τα γυρίσματα του Mad Max: Fury Road την ανάγκασαν να ξυρίσει το κεφάλι της.
  • Περάσματα ως γκεστ-σταρ κάνουν από την ταινία οι: Jamie Foxx (ως Django Freeman), Ryan Reynolds (καουμπόης που σκοτώνεται στο μπαρ), Christopher Lloyd (ως Doc Brown), Ewan McGregor (καουμπόης στο πανηγύρι), Kaley Cuoco (γυναίκα σε μαγαζί) και Patrick Stewart (φωνή ενός προβάτου).

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Το ομότιτλο τραγούδι ερμηνεύεται από τον κάντρι τραγουδιστή Alan Jackson. Το δε μιούζικαλ κομμάτι If You’ve Only Got a Moustache, είναι μια παλιά σύνθεση του Stephen Foster, κι ερμηνεύεται από τον Amick Byram.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 12/11/2018

Παρότι στη μικρή οθόνη έκανε πράγματα και θαύματα, ο Seth MacFarlane δυσκολεύεται να βρει μια φόρμα που θα κάνει τη διαφορά στη μεγάλη. Θέλει να διαφοροποιηθεί από τις άλλες γνωστές «σχολές» σύγχρονης κωμωδίας, θέλει να ενσωματώσει στη δουλειά του λίγο από Mel Brooks, αλλά γενικά… το παραχέζ…

Το έργο έχει την πλάκα του, ακόμα κι αν το σκατολογικό του χιούμορ είναι τόσο ακραίο ανά σημεία, που περισσότερο ενοχλεί παρά διασκεδάζει. Παράλληλα όμως με αυτό, έχουμε μια ιστορία υπέρ του δέοντος τετριμμένη, και μάλιστα όχι πάνω στα κλισέ των παλιών γουέστερν, ώστε να μιλήσουμε άμεσα και για πετυχημένη παρωδία. Καλύτερα του κομμάτια είναι εκείνα που σατιρίζεται η όλη κατάσταση της Άγριας Δύσης, πέρα δηλαδή από όσα παρουσίαζαν στο σινεμά. Όχι όμως το σύγχρονο, άρα μιλάμε για μια σάτιρα που έχει ακυρωθεί εκ των πραγμάτων.

Ως ερμηνευτής, μια κι εδώ επί της ουσίας δοκιμάζεται πρώτη φορά, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Μπορεί να στηρίξει τα μοτίβα του, έχοντας ένα πρόσωπο μάλλον ουδέτερο ακόμα κι όταν κάνει πλάκα, αλλά δεν έχει αυτό το κάτι που χρειάζεται ένας κωμικός για να επενδύσεις πάνω του. Επί της ταινίας, μάλλον αναχρονιστικό θα τον έλεγες ως φάτσα και κινησιολογία, μια και δεν κολλάει με το τοπίο. Η Theron, από την άλλη, δεν μοιάζει να κοπιάζει ιδιαίτερα, περισσότερο ουσιαστικός είναι ο Liam Neeson, κι ας εμφανίζεται ελάχιστα. Περιφερειακά, είναι λίγοι οι ρόλοι, αλλά αρκετοί για μια ταινία που έχει έναν μάλλον χύμα χαρακτήρα, αν και σε σχέση με την παραγωγή που μόνο φτηνή δεν τη λες, το χύμα χάνει τις κωμικές του ιδιότητες.

Επί του συνόλου, θα γελάσετε σε αρκετά σημεία, και γενικά αν αναζητήσετε ντε και καλά να δείτε μια αστεία σύγχρονη κωμωδία, η συγκεκριμένη δεν θα είναι από αυτές που θα σας εκνευρίσουν. Αν, πάλι, επιμένετε να συνοδέψετε τη θέαση με ένα πλούσιο γεύμα, ξανασκεφτείτε το γιατί υπάρχει κίνδυνος να το βγάλετε από τη μύτη…

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

17 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.