80 Πόλεις, 27 Χώρες, 1 Αγάπη.

Τo δίκτυο ευρωπαϊκών κινηματογράφων EUROPA CINEMAS και ο Κινηματογράφος Τριανόν σας προσκαλούν σε μία μοναδική European Cinema Night (Νύχτα Ευρωπαϊκού Σινεμά).

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου

19:30

Κινηματογράφος Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101, Μετρό Βικτώρια, τηλ. 2108215469)

Προβάλλεται η πολυβραβευμένη και υποψήφια στα Όσκαρ 2020 ταινία Corpus Christi, ενώ το κοινό θα μιλήσει με τρεις νέους και φρέσκους δημιουργούς για την έννοια της 2ης ευκαιρίας, και θα μοιραστούμε ιστορίες που αγαπάμε όπως ο καθένας μας το νιώθει.

Κατόπιν θα ακολουθήσει Cocktail party και εκλεκτά εδέσματα αλά Tavola Fredda, που λένε και στο χωριό μας, στο φουαγιέ του κινηματογράφου Τριανόν.

Μετά την προβολή, η Παυλίνα Αγαλιάνου (Σκηνοθέτις / Κριτικός Κινηματογράφου), ο Κώστας Σταματόπουλος (Σκηνοθέτης) και ο Σήφης Στάμου (Σκηνοθέτης) συζητάνε για τη «2η ευκαιρία».

  • European Cinema Night 2021

Ογδόντα (80) κινηματογράφοι σε όλη την Ευρώπη θα συμμετάσχουν στην 4η διοργάνωση της European Cinema Night, με 5 ημέρες δωρεάν προβολών από τις 6 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2021.

Το Creative Europe MEDIA – το πρόγραμμα της ΕΕ που υποστηρίζει τον ευρωπαϊκό οπτικοακουστικό τομέα – διοργανώνει την τέταρτη έκδοση της εκδήλωσης/ προβολής με τίτλο «European Cinema Night – Sharing stories we love». Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να φέρει την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της, γιορτάζοντας παράλληλα τον πλούτο της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής κουλτούρας.

Οι δωρεάν προβολές των ευρωπαϊκών ταινιών που υποστηρίζονται από το MEDIA θα συνδέσουν περισσότερους από 14.500 θεατές σε πολλές πόλεις σε όλη την Ευρώπη, ενισχύοντας τους προσωπικούς δεσμούς γύρω από μια κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα που βασίζεται στην ποικιλομορφία. Αυτή η πρωτοβουλία καθώς και το πλήθος των κινηματογράφων που συμμετέχουν, έχει μεγαλώσει σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια. Στην πρώτη έκδοση το 2018 συμμετείχαν 34 κινηματογράφοι, οι οποίοι αυξήθηκαν σε 54 το 2019 και 67 το 2020. Φέτος, η European Cinema Night θα διεξαχθεί σε 80 κινηματογραφικές αίθουσες.

Κάθε μία από αυτές τις κινηματογραφικές αίθουσες έχει επιλέξει την ταινία με γνώμονα τους θεατές της, προκειμένου να αγγίξει όσο καλύτερα γίνεται ένα ευρύ φάσμα κοινού. Οι τοπικοί κινηματογράφοι που συμμετέχουν είναι όλοι διάσημοι κινηματογράφοι μέλη του δικτύου των Europa Cinemas, που είναι και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης. Ορισμένες από τις προβολές θα συμπληρωθούν με δραστηριότητες – εκδηλώςεις όπως πρόλογοι, Q&A με σκηνοθέτες, ηθοποιούς ή άλλα μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου και συζητήσεις, στις οποίες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει την ταινία με άλλους κινηματογραφόφιλους.

Μεταξύ των τίτλων που προβάλλονται είναι: το Druk (Άσπρο Πάτο), του Thomas Vinterberg, που βραβεύτηκε με το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς/ Ξενόγλωσσης  Ταινίας μεγάλου μήκους στη φετινή έκδοση των Όσκαρ, και το Corpus Christi, του Jan Komasa, που διαγωνιζόταν στη φετινή έκδοση του Βραβείου LUX Award και έλαβε τη διάκριση του δικτύου Europa Cinemas label το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *