Στη Σκύρο, το πανέμορφο νησί  όπου γυρίστηκε η μεγάλου μήκους ταινία  Ένας ήσυχος άνθρωπος του Τάσου Γερακίνη με την πολύτιμη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας και την αρωγή του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Νοεμβρίου η αβάν πρεμιέρ της ταινίας.

Οι δύο προβολές (στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ανεμόεσσα», στις 8:30 μ.μ.) θα γίνουν τιμής ένεκεν στο νησί, παρουσία των συντελεστών, του Δημάρχου Νίκου Μαυρίκου, δημοσιογράφων και βέβαια των κατοίκων του νησιού, λίγο πριν το φιλμ κυκλοφορήσει σε διανομή στον ιστορικό κινηματογράφο ΑΣΤΥ της Αθήνας  στις 25 Νοεμβρίου.

Πρωταγωνιστεί ο Τάκης Σακελλαρίου,  στον ρόλο ενός φιλήσυχου οινοποιού, ο οποίος ζει απομονωμένος σ’ ένα ακριτικό νησί με την τριαντάχρονη κόρη του Σοφία (Κατερίνα Παπαναστασάτου) όταν πέφτει θύμα ομηρίας από έναν επικίνδυνο δραπέτη (Χρήστος Στρέπκος). Προσπαθώντας να προστατεύσει την κόρη του από την εμπλοκή της με τον κακοποιό αλλά και από την σύγκρουση με τον πρώην πεθερό της (Γιώργος Σουξές) ξεπερνάει τα όριά του και υπομένει στωικά τις συνέπειες.

Η ιστορία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια ενός βαρύ χειμώνα.  Το άγριο περιβάλλον, η βροχή και η ομίχλη συνθέτουν το φυσικό ντεκόρ αυτού του νησιωτικού νεογουέστερν, όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το φιλμ.

Η ταινία,  αγαπήθηκε από τους κριτικούς,  συμμετείχε στο 66ο San Sebastian IFF  ως φιλμ in progress, έκανε ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 24ου Διεθνές Φεστιβάλ της Σόφιας και ελληνική στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε επίσης στο πανόραμα του IFF of India (Goa).

ΤΟΠΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΩΝ: ΣΚΥΡΟΣ

Η ταινία Ένας ήσυχος άνθρωπος αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα πολιτιστικής αποκέντρωσης, ενδεικτικό του τι  μπορεί να αποκομίσει το ελληνικό σινεμά επιλέγοντας ως τόπο γυρισμάτων τη νησιωτική Ελλάδα με τα γοητευτικά τοπία της. Ταυτόχρονα, είναι προφανή τα οφέλη που αποκομίζει το νησί σε επίπεδο ενδυνάμωσης της τοπικής οικονομίας, κυρίως μέσα από το επικοινωνιακό όφελος που θα προκύψει από την προβολή του τόπου μέσω της ταινίας.

Το φιλμ γυρίστηκε στην παραλία του Αγίου Φωκά, στη Λιναριά (το λιμάνι της Σκύρου), στο νεκροταφείο της Λιναριάς, στην πλατεία του Μπρουκ (Αιώνιας Ποίησης) στη Χώρα και στο Άρι, εκεί όπου ζουν τα άγρια αλογάκια της Σκύρου. Συμμετείχαν κομπάρσοι από την τοπική κοινωνία, ενώ στα γυρίσματα συνέδραμε η Αστυνομία, το Λιμενικό, η Αεροπορία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκύρου και η Θεατρική ερασιτεχνική ομάδα του Δήμου. Έναν μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο στην ταινία κρατά μάλιστα η Μυρσίνη Μανδηλαρά από τον Δήμο Σκύρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *