• Πρώτο δελτίο τύπου της Enorama Distribution:

“Η Enorama Distribution γεννήθηκε μέσα σε μια εποχή που αρκετοί αμφισβητούν ανοιχτά το μέλλον της έβδομης τέχνης επί των κινηματογραφικών αιθουσών. Αυτό όμως δεν κρίνεται από εμάς ικανό στο να μας απωθήσει από μια προσπάθεια παρουσίασης καλών ταινιών στον χώρο που τους πρέπει, ακόμα κι αν δεν αγνοούμε επί του πρακτέου και τις νέες μορφές που έχει επιβάλει η τεχνολογία στην ψυχαγωγία.

Με γνώμονα το κινηματογραφικό προϊόν που θα θέσουμε στη διαθεσιμότητα του θεατή να είναι άξιο των ποιοτικών προσδοκιών του, η Enorama Distribution μπαίνει από αυτό το Φθινόπωρο δυναμικά και με αισιοδοξία στη διανομή κινηματογραφικών ταινιών, έχοντας εξασφαλίσει τη αποκλειστική διάθεση των ταινιών της House of Film, μιας νέας δυναμικής εταιρείας διανομής με έδρα το Λος Άντζελες, στη χώρα μας, αλλά και τη δυνατότητα πρόσβασης σε 18.000 αίθουσες ανά τον πλανήτη. Με στόχο να αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο τον έλληνα αιθουσάρχη, και μαζί να βοηθήσει την ελληνική παραγωγή να βρει διανομή στο εξωτερικό, η εταιρία μας σας παρουσιάζει με χαρά τις δύο πρώτες της ταινίες, που θα κυκλοφορήσουν από τον Οκτώβριο στην Ελλάδα.

Πρόκειται καταρχάς για το ιταλικό «Μόνη με τα Όνειρα της» (Picciridda – Con i Piedi nella Sabbia), μια νεορεαλιστική ιστορία χαμένης αθωότητας με φόντο τη δεκαετία του 1960, σκηνοθετημένη από τον Paolo Licata. Συνοδευόμενο από δύο ιταλικές Χρυσές Σφαίρες (πρωτοεμφανιζόμενου δημιουργού και μουσικής), φέρει τα διαπιστευτήρια της καθολικής αποδοχής της ιταλικής κριτικής και το 7,2 των ψήφων του imdb.

Έπειτα ακολουθεί το ινδικό «Φευγαλέα Σπουργίτια» (Jhalki), που κι αυτό διατηρεί έναν τρυφερό, οικογενειακό χαρακτήρα για να μιλήσει σε ανθρώπους όλων των ηλικιών για όσα συμβαίνουν πέρα από τα «τηλεοπτικά» ή μη μάτια μας. Η ιστορία της 9χρονης Τζαλκί συγκίνησε το κοινό όλων των φεστιβάλ που προβλήθηκε (με συνέπεια και το 7,2 σε 1.700 ψήφους στο imdb), μια κι απέσπασε βραβεία στα: Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου, Φεστιβάλ Ουάσιγκτον, Φεστιβάλ Βοστόνη, Φεστιβάλ Σαν Ντιέγκο, αλλά και καλύτερης διεθνούς ταινίας στα International Screen Awards (16 διεθνή βραβεία επί του συνόλου).

Θα ακολουθήσουν ταινίες ικανές να κάνουν την «ανεξάρτητη» διαφορά, όπως η ακυκλοφόρητη ακόμα γαλλική σατιρική κωμωδία «Διακοπές με Κάθε Κόστος» (Des Vacances à Tout Prix), το ντοκουντράμα-παγκόσμιο χωριό «Ένας Ξένος στο Παρίσι» (A Stranger in Paris) και το «Φrankenstein» του πολυσυζητημένου Κώστα Ζάπα. Επιπλέον, ήδη έχει δρομολογηθεί η εκτός της χώρας μας διανομή της πολυαναμενομένης ταινίας «Καλάβρυτα 1943» του Νικόλα Δημητρόπουλου, με τον Max von Sydow, η οποία κι αγγίζει ένα φλέγον ελληνικό αίτημα που επιβάλλεται να προβληθεί κι εκτός των συνόρων μας.”

Facebook page: enoramadistribution

YouTube channel: Enorama Distribution Films

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 Σχόλια

  1. Σοφία 26 Μαρτίου 2023

    Καλησπέρα σας Θα μπορούσα να μάθω σάς παρακαλώ πώς μπορούμε να δούμε τήν ταινία πού είχε βγεί. Τό Αδάμ πού ει?

    1. Σταύρος Γανωτής 26 Μαρτίου 2023

      Το μόνο που θα σκεφτόμουν προς βοήθεια, είναι να απευθυνθείτε κατευθείαν στην εταιρία διανομής του ντοκιμαντέρ, την Enorama. Το mail επικοινωνίας τους είναι το: Enorama@pm.me