Συντάκτης Σταύρος Γανωτής

Εμμέσως έγινε γνωστό το νέο της ημέρας, μια και προέκυψε από συνομιλία ανάμεσα στον φορτσάτο James Cameron και τον Arnold Schwarzenegger, γνωστοί από τα παλιά και τις ημέρες του Εξολοθρευτή. Το video-chat που έλαβε χώρα κατά το 2020 Austrian World Summit μάς αποκάλυψε ότι το Avatar 2 έχει περατώσει γυρίσματα, αλλά και το Avatar 3 είναι έτοιμο κατά το 95 τοις εκατό του.

 

Το φλέγον απόσπασμα έχει ως εξής: «ο COVID μάς χτύπησε όπως χτύπησε τον καθέναν. Χάσαμε περίπου 4μιση μήνες παραγωγής. Ως αποτέλεσμα αυτού, το τραβήξαμε για γύρω έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα, για διανομή τον Δεκέμβρη του 2022. Αυτό έχει ήδη ανακοινωθεί». Και ο Cameron μπήκε στο προκείμενο… «Τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι έχω έναν εξτρά χρόνο για γυρίσματα ώστε να τελειώσω το φιλμ, επειδή την ημέρα που παρέδωσα το Avatar 2, ξεκινήσαμε αμέσως να τελειώσουμε το Avatar 3». Και ολοκλήρωσε με το «παρασύνθημα»… «Έτσι, ως είμαστε τώρα, βρίσκομαι στη Νέα Ζηλανδία για γυρίσματα, και ολοκληρώνουμε τα απομεινάρια της ζωντανής δράσης. Μας έμειναν περίπου το 10% συνολικά για να τελειώσουμε. Είμαστε στο 100% του Avatar 2, και περίπου στο 95% της περάτωσης του Avatar 3».

Ο ευλογημένος για το Χόλιγουντ τόπος που άνοιξε πύλες μετά τους Άρχοντες των Δαχτυλιδιών, μοιάζει να έβαλε το χεράκι του… «Είμαστε τυχεροί που επιλέξαμε αυτόν για τόπο γυρισμάτων χρόνια ήδη πριν». Είπε ο πολύς σκηνοθέτης, συμπληρώνοντας: «Κάναμε το πρώτο φιλμ εδώ στη Νέα Ζηλανδία, και προέκυψε να είναι η πρώτη ή η δεύτερη χώρα παγκοσμίως στη θετική ανταπόκριση επί της πανδημίας». Για να μας σπάσει βέβαια τα νεύρα, ούτε κουβέντα δεν αποκάλυψε πάνω στην πλοκή στο παλιόφιλο του, κάτι που τείνει να καθιερωθεί για τις μεγάλες παραγωγές, κι ας επέμεινε ο ίδιος ότι του αρέσει το μυστήριο και η μεγάλη αποκάλυψη.

Να συνοψίσουμε ότι το δεύτερο Avatar (που προορίζονταν μέχρι πέρυσι για το 2024) έχει καπαρώσει ως ημερομηνία εξόδου την 16η Δεκέμβρη του 2022, το τρίτο την 20ή Δεκέμβρη του 2024, το τέταρτο (αν και πλέον πάμε σε αχαρτογράφητα νερά) την 18η Δεκέμβρη του 2026 και το έσχατο την 22η -πάλι- του Δεκέμβρη του 2028. Γνωστό είναι επίσης το καστ του Avatar 2, με όλα τα ορίτζιναλ ονόματα αλλά και νέες δυνατές προσθήκες: Sam Worthington, Zoe Saldana, Kate Winslet, Vin Diesel, David Thewlis, Jemaine Clement, Sigourney Weaver, Michelle Yeoh, Giovanni Ribisi, Oona Chaplin, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, Chloe Coleman, CCH Pounder, Matt Gerald και Edie Falco.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *