Συντάκτης: Σταύρος Γανωτής

Καιρό είχαμε να βγάλουμε «ανακοίνωση», αλλά επιβάλλεται κάπου εδώ να σας αποκαλύψουμε τον επερχόμενο σχεδιασμό του Filmy. Πριν από όλα, όμως, πρέπει να σας ευχαριστήσουμε που μας έχετε τοποθετήσει σε μια πέρα της φαντασίας μας υψηλή θέση αναγνωσιμότητας, σε μια εποχή που ακόμα χτιζόμαστε. Ανεβάζετε μαζί και τις απαιτήσεις που έχουμε ως προς το τι θα σας παρέχουμε, κάτι που ναι μεν παράγει από μεριάς μας ένα εργασιακό «ωχ», αλλά μαζί ανεβάζει το κέφι για αυτή την ασταμάτητη δουλειά.

Μέχρι χθες, είχαμε μείνει ότι τα πιθανά μας εγκαίνια θα λάμβαναν χώρα στις 25 Μαρτίου του 2020. Αυτό και άλλαξε, και δεν άλλαξε. Με πιο απλά λόγια, η επίσημη πρεμιέρα μετακομίζει στην επιβλητική επέτειο της 25/3/2021, όπου εκεί τα ψέματα και τα ημίμετρα από μεριάς μας τέλος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι από τις 25/3/2020 δεν θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές επί της ύλης. Τώρα, γιατί έχουμε τέτοιο «κόλλημα» με τις 25/3, πιστέψτε με δεν θα το μαντέψετε μέσω του αυτονόητου.

Του χρόνου τον Μάρτη, λοιπόν, καταρχάς θα είναι πανέτοιμο από τεχνικής πλευράς το Filmy. Εκείνο που θα σημάνει την ηλικία «-1» για μας (25/3/2020), θα είναι η καθημερινή σας ενημέρωση μέσω ενός άρθρου που θα τιτλοφορείται The Daily Filmy, και θα φιγουράρει ψηλά στην πρώτη σελίδα (επτά ημέρες τη βδομάδα!). Πρόκειται για ένα τρίπτυχο άρθρο, όπου θα ξεκινάει με τις βασικότερες κινηματογραφικές ειδήσεις της ημέρας, και θα καταλήγει στη λίστα των ταινιών που θα παίζει την εκάστοτε ημέρα η τηλεόραση. Παράλληλα, θα αρχίσουν να εμφανίζονται και κάποια εξτρά άρθρα, πέρα από τις κριτικές που είναι ακόμα η αιχμή μας, που θα δίνουν κι ένα στίγμα για τον επερχόμενο, με το καλό, χαρακτήρα μας. Τέλος, και ίσως εδώ είναι το σημαντικότερο για τους περισσότερους από εσάς, θα ξεκινήσει εντός της πρώτης σελίδας να υπάρχει πρόγραμμα αιθουσών. Η αρχή για το 2020 θα γίνει με τις αίθουσες της Αθήνας (ίσως, αν τα καταφέρουμε, και για τη Θεσσαλονίκη), αλλά με τα επίσημα γενέθλια αυτό θα επεκταθεί για όλη τη χώρα.

Οι στόχοι μας δεν έχουν κουνηθεί «ρούπι» από τους αρχικούς, όπως και η διαδικασία του χτισίματος αυτού που θα παράγει αυτό που θέλουμε να σας δώσουμε δεν έχει πάει πίσω ούτε ημέρα. Η βάση ταινιών ολοένα και γιγαντώνεται, και νέες καλές ιδέες πέφτουν στο τραπέζι. Κυρίως, δε, ακόμα και μετά την επίσημη έναρξη εργασιών μας το 2021, το Filmy δεν θα επαναπαυτεί στις δάφνες του, και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται τόσο επί της επίκαιρης επιφάνειας του, όσο και εις βάθος. Κάτι που υπολογίζουμε ότι θα κρατήσει επί αρκετά έτη, τουλάχιστον πέντε. Κεντρικός μας στόχος πάντα παραμένει να είναι ταυτόχρονα ένα καθημερινό περιοδικό που να σας καλύπτει στο 100 % πάνω στο ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογραφικό γίγνεσθαι, όσο και μια εγκυκλοπαίδεια της έβδομης τέχνης.

Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι, και τα ακόμα καλύτερα θα είναι πάντα μπροστά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *