Συντάκτης: Σταύρος Γανωτής

Πέρασε πια ένας χρόνος που μπήκε το θεμέλιο στο ηλεκτρονικό μας στέκι, και αν σας πω ότι μέσα σε αυτόν δεν πέρασε ούτε μία ημέρα δίχως να πέσει το λιγότερο οχτάωρη δουλειά, ή να περάσει από επεξεργασία μια νέα -από την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη- ιδέα για το filmy, να με πιστέψετε. Προσωπικά έχω επωμιστεί το δημιουργικό κομμάτι της κατασκευής, ενώ η ομάδα έχει αναλάβει το ευαίσθητο τμήμα των κριτικών. Παράλληλα, έχουμε τον τεχνικό μας επ’ όμου για την εις βάθος κατασκευή μας. Το καλό είναι ότι δεν θυμίζουμε γεφύρι της Άρτας, μια κι ό,τι φτιάχνεται πιάνει τόπο, αλλά φοβάμαι μήπως παραπέμπουμε στα μάτια σας ως «μετρό Θεσσαλονίκης»…

Αυτό που θα θέλαμε να κατανοήσετε είναι ότι δεν μπήκαμε στον χώρο για να είμαστε «ακόμη ένας». Το filmy αποπληρώνει την εμπειρία περίπου 15 ετών, κι αυτή έδειξε ότι τίποτα μεγάλο δεν γεννιέται στο «τσακ-μπαμ» αν βέβαια θέλεις αυτό να αξίζει τον κόπο. Όπως προσωπικά το έχω στην κούτρα μου, το site μας θα περάσει από χίλια-μύρια κύματα για να φτάσει στην Ιθάκη του. Και η Ιθάκη αυτή θα είναι ό,τι πληρέστερο έχει εμφανιστεί στη χώρα μας κι αφορά την κινηματογραφική δημοσιογραφία. Αξίζει, ρε γαμώτο, τον κόπο να μειώνεις τα ρίσκα, και να προχωράς με προσχέδιο, ακόμα κι αν αυτό διατάζει τον χρόνο του.

Ναι, το filmy έχει θέσει ως ημερομηνία επίσημων εγκαινίων τη μακρινή 25η Μαρτίου του 2020. Τι γίνεται όμως μέχρι εκεί; Πολύ απλά, καθημερινά θα έχει να σας προσφέρει το κατιτίς του, όπως το πράττει ήδη από τους τελευταίους μήνες. Επιπροσθέτως, μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2019 θα έχει τελειοποιήσει την κατασκευαστική του φόρμα, κι από τεχνικής άποψης θα είναι φουλ εν λειτουργία. Σημασία όμως έχει να υπάρχει και μια κάποια βάση ταινιών πανέτοιμη για τα σινε-ταξίδια σας. Τελειώνοντας λοιπόν κι αυτή η χρονιά που μόλις μπήκε, η βάση μας πρέπει ήδη να αριθμεί περίπου 3 με 4 χιλιάδες ταινίες, σε μορφή που θα σας αφήνει μονάχα ικανοποιημένους. Γιατί ποτέ η τέχνη δεν αφορούσε μονάχα τα τρέχοντα, αλλά αντλεί τη δύναμη της από την ιστορία της, εκείνες τις μνήμες που αφήνει μέσα μας μια ταινία όσος καιρός κι αν περάσει. Αν δεν θέλαμε μια γερή και μοναδική σιγά-σιγά για την Ελλάδα βάση ταινιών, θα είχαμε ανοίξει ήδη, και θα ακολουθούσαμε την εύκολη ρότα που ακολουθούν άπαντες για την ευκολία τους. Η ομορφιά, όμως, πάντα μα πάντα είναι στα δύσκολα…

Τον τελευταίο μήνα έχουμε βάλει μπρος μερικές ακόμα στήλες, όπως το box-office όλων των εποχών, και τις νέες αφίσες, κάνοντας για αρχή λειτουργικό όλο το κομμάτι του Multi-Menu. Εκεί που κρύβονται ημιτελή τμήματα είναι στο Κύριο Μενού, στις Αίθουσες (δεν τις έχουμε πιάσει καθόλου αυτές ακόμα) και στο Inside Filmy. Αυτά όλα μέχρι το πέρας του ’19 θα λειτουργούν κανονικότατα. Κι εντάξει, θα μου πείτε, φτιάχνουμε αυτά κι έπειτα αράζουμε στα καθημερινά κυβικά μας; Μάλλον, όχι. Το filmy θα συνεχίσει κι έπειτα της επίσημης έναρξης του να γεμίζει όγκο εσωτερικά. Καταρχάς, η βάση ταινιών θα «ηρεμήσει» μονάχα αν φτάσει περίπου τις 25.000 ταινίες, δηλαδή όλο το «ζουμί» της έβδομης τέχνης. Θα εμφανιστεί ξεχωριστή ενότητα για τα σημαντικότερα βραβεία όλου του πλανήτη, όμως και η… filmypedia, για την οποία όμως ακόμα δεν θέλω να σας πω τίποτα, φυλώντας την ως έκπληξη, αλλά και ως υπόσχεση. Κάπου ενδιάμεσα θα αρχίσουν να εμφανίζονται και οι συντελεστές των ταινιών, ο καθένας με τη σελίδα του φυσικά, θα εμπλουτιστούν οι σελίδες ταινιών με συγγενικές ταινίες εν είδει αφισών, κι άλλα μικρά ή μεγαλύτερα που θα θέλαμε μονάχα να σας ενθουσιάσουν. Τέλος, επειδή αγχωνόμαστε ιδιαίτερα με το ζήτημα των κριτικών, θεωρώντας το ευαίσθητο και καίριο μέρος του filmy, φυσικά και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα καλύπτονται όλες οι ταινίες από τους κριτικούς συντάκτες μας, ακόμα και σε βάθος της βάσης, με στόχο οι περισσότερες από τις ταινίες που θα υπάρχουν στο site μας να συνοδεύονται από μια κριτική μας πινελιά. Από εκεί και πέρα, έχουμε κάποια αυτονόητα όπως η έναρξη ροής ειδήσεων, άρθρων και γενικά οτιδήποτε μπορεί να σας ενδιαφέρει από τον αγαπημένο μας χώρο που υπηρετούμε.

Τελειώνοντας, επιβάλλεται να σας ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη αν έτυχε να προσπαθήσατε να μας στείλετε κάποιο μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας, αφού η τελευταία μόλις πριν λίγες ημέρες μόλις ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά. Αδημονούμε για σχόλια σας, και γενικά οτιδήποτε θέλετε να μας μεταβιβάσετε πιο προσωπικά μέσω αυτής. Αδημονούμε, δε, να έρθουμε στην πιο ολοκληρωμένη μας εικόνα, ακόμα και μόνο για να νιώσουμε τη χαρά της άμεσης συμμετοχής σας επί των σχολιασμών εντός του site, ή στη σελίδα του facebook μας. Αδημονούμε, αλλά δεν πάμε πίσω στον σχεδιασμό μας, ελπίζοντας ότι θα έρθει η στιγμή που θα μας δικαιώσετε.

Να έχετε όλοι μια Ευτυχισμένη Χρονιά, κι ελπίζουμε να την περάσετε και παρέα μας, δίνοντας μας έτσι κουράγιο να συνεχίζουμε απτόητα τη δουλειά, όπως και μέχρι αυτή τη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *