Ο Μπράιαν και ο Πόλι είναι δύο φίλοι που μεγάλωσαν σαν αδέλφια στους κακοτράχαλους δρόμους της Νότιας Βοστώνης. Κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν σύμφωνα με τον κώδικα της περιοχής τους, όπου ο ένας τρώει τον άλλον. Τα μικροεγκλήματα και οι καυγάδες δίνουν τη θέση τους σε σοβαρά αδικήματα, ώσπου γίνονται τα πρωτοπαλίκαρα του νονού της περιοχής Πατ Κέλι. Ο Μπράιαν μπαίνει όλο και βαθύτερα στα κόλπα και το εμπόριο ναρκωτικών, και ούτε η αγάπη του για τη γυναίκα και τα παιδιά του μπορούν να τον σταματήσουν. Εντωμεταξύ, ο Πόλι σχεδιάζει ένα τελευταίο κόλπο που μόνο οι δυο τους μπορούν να πραγματοποιήσουν. Αυτό που δεν γνωρίζουν, είναι τον τρόπο για να αποδράσουν από τη μοναδική ζωή που γνωρίζουν μέχρι σήμερα.

Σκηνοθεσία:

Brian Goodman

Κύριοι Ρόλοι:

Mark Ruffalo … Brian Reilly

Ethan Hawke … Paulie McDougan

Amanda Peet … Stacy Reilly

Will Lyman … Sully

Brian Goodman … Pat Kelly

Donnie Wahlberg … ντετέκτιβ Moran

Angela Featherstone … Katie

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Brian Goodman, Paul T. Murray, Donnie Wahlberg

Παραγωγή: Marc Frydman, Rod Lurie, Bob Yari

Μουσική: Alex Wurman

Φωτογραφία: Christopher Norr

Μοντάζ: Robert Hoffman

Σκηνικά: Henry Dunn

Κοστούμια: Roemehl Hawkins

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: What Doesn’t Kill You
  • Ελληνικός Τίτλος: Ο Κώδικας του Εγκλήματος

Παραλειπόμενα

  • Η ιστορία βασίζεται σε περιστατικά που έζησε ο ίδιος ο σκηνοθέτης κατά τη διάρκεια των 1990. Στο σινεμά πρωτοεμφανίστηκε σαν “τριτοκλασάτος” ηθοποιός το 1998. Εδώ ο Brian Goodman κάνει σκηνοθετικό και σεναριακό ντεμπούτο.

Κριτικός: Χάρης Καλογερόπουλος

Έκδοση Κειμένου: 12/2/2013

Περισσότερο ένα δράμα χαρακτήρων παρά μια αστυνομική ιστορία, δίνει την ευκαιρία στον Μαρκ Ράφαλο να αναδείξει τις ερμηνευτικές του δυνατότητες, ενώ βέβαια και η παρουσία του Ίθαν Χοκ ενισχύει το αποτέλεσμα. Ο Μπράιαν (Ράφαλο) έχει δημιουργήσει οικογένεια, μισο-προσπαθεί να ακολουθήσει έναν πιο βατό δρόμο αλλά δεν τον αφήνουν οι καταχρήσεις -αλκοόλ και κοκαΐνη. Παλεύει, λοιπόν, να τα βρει με τον εαυτό του, ενώ ο Πόλι (Χοκ) τον δελεάζει για ένα νέο κόλπο. Άλλωστε, σε τι ήταν πιο επιδέξιοι σε όλη τους τη ζωή παρά στη ληστεία! Παρόλο που πρόκειται για την πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα, ο Μπράιαν Γκούντμαν, που μετείχε και στο σενάριο (εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία), καταφέρνει μια χαρά να κάνει μια αξιοπρεπή ακαδημαϊκή ταινία που βασίζεται σε καλογραμμένους χαρακτήρες και ικανούς ηθοποιούς.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

15 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.