
Ο Αντι-Ήρωας
- The Son of No One
- 2011
- ΗΠΑ
- Αγγλικά
- Αστυνομική, Δραματικό Θρίλερ, Δράσης, Θρίλερ
Ως έφηβος στο Κουίνς, ο Τζόναθαν Γουάιτ, γιος αστυνομικού που σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας, διέπραξε ένα έγκλημα, αλλά γλίτωσε τη φυλακή χάρη στον πρώην συνεργάτη του πατέρα του. Δεκαέξι χρόνια μετά, ο Τζόναθαν είναι αστυνομικός και ζει ευτυχισμένος με τη σύζυγο και την κόρη του στο Λονγκ Άιλαντ. Όταν όμως μια εφημερίδα δημοσιεύει ένα ανώνυμο γράμμα που περιγράφει τις λεπτομέρειες του φρικτού αυτού μυστικού, η ζωή του παίρνει μια απροσδόκητη τροπή.
Σκηνοθεσία:
Dito Montiel
Κύριοι Ρόλοι:
Channing Tatum … Jonathan ‘Milk’ White
Tracy Morgan … Vincent ‘Vinnie’ Carter
Al Pacino … ντετέκτιβ Charles Stanford
Katie Holmes … Kerry White
Ray Liotta … αστυνόμος Marion Mathers
Juliette Binoche … Loren Bridges
James Ransone … αστυνομικός Thomas Prudenti
Κεντρικό Επιτελείο:
Σενάριο: Dito Montiel
Παραγωγή: Dito Montiel, John Thompson, Holly Wiersma
Μουσική: Jonathan Elias, David Wittman
Φωτογραφία: Benoit Delhomme
Μοντάζ: Jake Pushinsky
Σκηνικά: Beth Mickle
Κοστούμια: Sandra Hernandez
Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αρνητική.
Τίτλοι
- Αυθεντικός Τίτλος: The Son of No One
- Ελληνικός Τίτλος: Ο Αντι-Ήρωας
Παραλειπόμενα
- Βασίζεται σε μυθιστόρημα του Dito Montiel, με τίτλο The Story of Milk, που όμως δεν είχε εκδοθεί πριν γίνει σενάριο.
- Ο Montiel εμπνεύστηκε την ιστορία από τις εμπειρίες του μεγαλώνοντας στο Κουίνς. Το πραγματικό υπόβαθρο της ταινίας συνδέεται και με τη δική του εποχή ως μέλος hardcore συγκροτήματος στη Νέα Υόρκη, κάτι που περνάει και στα σκηνικά της ταινίας.
- Ο ρόλος της Λόριν Μπρίτζες ήταν αρχικά αντρικός, ως Λάρι Μπρίτζες. Η Juliette Binoche δέχτηκε να παίξει με την προϋπόθεση πως δεν θα γίνει προσαρμογή των διαλόγων σε γυναίκας.
- Αρχικός ντετέκτιβ Στάνφορντ ήταν ο Robert De Niro, ενώ Βίνι ο Terrence Howard.
- Το αληθινό όνομα του σκύλου είναι Τίγρης. Ζει στο Μανχάταν κι έχει εμφανιστεί στο περιοδικό Vogue και σε τηλεοπτικά διαφημιστικά. Αυτή είναι η πρώτη του ταινία.
- Η παραγωγή αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Οι συμφωνίες του 2009 και του 2010 αποτύγχαναν η μία μετά την άλλη, ενώ κάποιοι χρηματοδότες ζητούσαν από τον Montiel να προσθέσει ακόμη και καταδίωξη με αυτοκίνητα. Ο σκηνοθέτης όμως θεωρούσε παράλογη την απαίτηση, μια και είχε εξαρχής στο μυαλό του ένα αστυνομικό δράμα στην παράδοση του Sydney Lumet.
- Σε μια από τις ημέρες των γυρισμάτων στο Κουίνς, ο σκηνοθέτης ανέφερε ότι είχε δολοφονηθεί άνθρωπος στο συγκεκριμένο οικόπεδο το προηγούμενο βράδυ.
- Η ταινία είχε αρχικά ολοκληρωθεί με ένα πολύ διαφορετικό φινάλε. Μετά την προβολή στο φεστιβάλ του Sundance, όπου η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα κακή, οι αγοραστές ζήτησαν αλλαγή του τέλους. Ο Montiel αρνήθηκε να ξαναγυρίσει σκηνές και επέλεξε να ξαναμοντάρει το φινάλε, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά υλικό που είχε ήδη γυριστεί.
- Παταγώδης αποτυχία στα ταμεία. Ενώ κόστισε 15 εκατομμύρια δολάρια, έβγαλε μόλις 1,1.
Κριτικός: Χάρης Καλογερόπουλος
Έκδοση Κειμένου: 26/3/2015
Ένοχο παρελθόν και σκοτεινή ατμόσφαιρα με καλούς ηθοποιούς που κάνουν τη δουλειά που τους ανατέθηκε. Εδώ τελειώσαμε με τα καλά του φιλμ! Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ντίτο Μοντιέλ αδυνατεί να υφάνει μια ιστορία που να μας πείθει, και όσο αποκαλύπτονται πράγματα, τόσο πιο πολύ μας μπερδεύει. Στην προσπάθεια του αυτή (ράβε ξήλωνε την πλοκή μαζί με φλας-μπακ) χάνει το μοντάζ και μαζί το ενδιαφέρον του θεατή. Κρίμα, γιατί οι Τσάνινγκ Τάτουμ (τρεις συνεργασίες με τον ίδιο σκηνοθέτη), Αλ Πατσίνο, Ρέι Λιότα, Ζιλιέτ Μπινός παίζουν καλά. Φιλμ που το ξεχνάς την επόμενη μέρα.
Βαθμολογία:
![]()
![]()




