Μια ιστορία που ξεκίνησε στη Συρία τον Αύγουστο του 2013 και συνεχίζεται ακόμη. Ο ποιητικός λόγος ενός πρόσφυγα που ενηλικιώθηκε στην περιπλάνηση. Το ανθρώπινο ποτάμι των προσφύγων και το ποτάμι-πέρασμα ως άξονας αναφοράς για τα περιπλανώμενα σώματα. Ανυπεράσπιστα σώματα στον χώρο, τυλιγμένα από συρματοπλέγματα, υπό την επιτήρηση αστυνομικών, στρατιωτικών φρουρών και θερμικών καμερών. Πρόσφυγες-νομάδες που έχουν βρεθεί σε απρόσμενες συνθήκες κατοίκησης.

Σκηνοθεσία:

Θωμάς Σίδερης

Κύριοι Ρόλοι:

Rafik Dawod … ο ίδιος

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Θωμάς Σίδερης

Παραγωγή: Αναστάσιος Κάτσαρης

Μουσική: Θανάσης Αλατάς

Φωτογραφία: Νικολέτα Σίδερη

Μοντάζ: Hasan Dalan

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Το Θολό Ποτάμι του Μπαασίμ
  • Διεθνής Τίτλος: The Muddy River of Baasim
  • Εναλλακτικός Τίτλος: The Muddy River of Baasim

Κύριες Διακρίσεις

  • Καλύτερη ταινία στο φεστιβάλ Ιεράπετρας.

Παραλειπόμενα

  • Τα πρώτα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ ξεκίνησαν την περίοδο 2012-2013 στη Συρία, και συνεχίστηκαν για τα επόμενα επτά χρόνια σε 9 χώρες της Βαλκανικής και Κεντρικής Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου συνελήφθησαν από τις τοπικές αρχές και κατασχέθηκε το οπτικοακουστικό υλικό, με τελευταία περίπτωση τη σύλληψη της οπερατέρ στην Αδριανούπολη από την τουρκική αστυνομία, τον Ιανουάριο του 2020.
  • Ακόμα κι αν η ταινία ολοκληρώθηκε μέσα στο 2020, και έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου, συνεχίστηκε η δουλειά, και στη διανομή της στις αίθουσες το 2022 παρουσιάστηκε με νέο μοντάζ και υλικό.

Γκαλερι φωτογραφιων

6 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.