Αποκλεισμένοι μετά από τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, ένας άντρας και μια γυναίκα, πρέπει να χτίσουν έναν σύνδεσμο μεταξύ τους, ώστε να επιβιώσουν στις ακραίες συνθήκες ενός απόμερου και χιονισμένου όρους. Όταν συνειδητοποιούν ότι δεν θα έρθει ποτέ μια βοήθεια, ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι διαμέσου εκατοντάδων μιλίων άγριας φύσης, με τον έναν να σπρώχνει τον άλλον να συνεχίσει, και να ανακαλύπτουν μέσα τους δύναμη που δεν θεωρούσαν ποτέ πιθανό ότι μπορούσε να υπάρχει.

Σκηνοθεσία:

Hany Abu-Assad

Κύριοι Ρόλοι:

Idris Elba … Δρ Ben Bass

Kate Winslet … Alex Martin

Dermot Mulroney … Mark

Beau Bridges … Walter

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Chris Weitz, J. Mills Goodloe

Παραγωγή: Peter Chernin, Dylan Clark, David Ready, Jenno Topping

Μουσική: Ramin Djawadi

Φωτογραφία: Mandy Walker

Μοντάζ: Lee Percy

Σκηνικά: Patrice Vermette

Κοστούμια: Renee Ehrlich Kalfus

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Home Cinema.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: The Mountain Between Us

Ελληνικός Τίτλος: Το Βουνό Ανάμεσα μας

Σεναριακή Πηγή

  • Μυθιστόρημα: The Mountain Between Us του Charles Martin.

Παραλειπόμενα

  • Η ταινία ξεκίνησε σχεδιασμό το 2012, με αρχικό σκηνοθέτη τον Gerardo Naranjo. Οι καθυστερήσεις ήρθαν με κάθε αλλαγή σεναριογράφου και νέα κατεύθυνση στο σενάριο. Τον Νοέμβριο του 2014, ανέλαβε τη σκηνοθεσία ο Hany Abu-Assad.
  • Οι δύο αρχικές επιλογές για το πρωταγωνιστικό ζευγάρι ήταν ο Michael Fassbender και η Margot Robbie. Όταν ο πρώτος αποχώρισε επειδή δεν του έβγαινε το πρόγραμμα, ακολούθησε και η δεύτερη. Επόμενες επιλογές ήταν οι Charlie Hunnam, Rosamund Pike, αλλά έφυγαν όταν άλλαξε πορεία ο σχεδιασμός.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 8/7/2018

Όλο κι επιβεβαιώνεται, ότι οι «ξένοι» δημιουργοί δεν μπορούν να δουλέψουν με τους περιορισμούς των παραγωγών στο Χόλιγουντ. Στην προκειμένη, είναι δύσκολο κανείς να φανταστεί και το όραμα του παλαιστίνου Χανί Αμπού-Άσαντ, όταν παρουσιάζει μια ταινία που δεν παρέχει καν τα βασικά ενός φιλμ επιβίωσης. Το μόνο που διαφαίνεται εδώ είναι η προσπάθεια του να μη χρησιμοποιήσει τα τετριμμένα, και να στηριχτεί στον ανθρώπινο παράγοντα και συγκεκριμένα στους δύο χαρακτήρες. Κι ενώ αυτό είναι θεμιτό, οι μεν Ίντρις Έλμπα, Κέιτ Γουίνσλετ δεν δένουν ως ζευγάρι, ενώ το μελόδραμα κατατρώει την όποια αγωνία έπρεπε να βιώνουμε, μια αγωνία που θα βοηθούσε και στην επέκταση του δράματος. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ιδέες που θα συνόδευαν αυτή την τάση του έργου προς ένα τετ-α-τετ χαρακτήρων, πόσο μάλλον τη ροπή του προς τον συναισθηματισμό. Αν τελικά το όραμα του Αμπού-Άσαντ ήταν ένα love-story ακραίων συνθηκών, πού είναι οι ακραίες συνθήκες;

Βαθμολογία:


>>>>>>>>> Συνολικές Επισκέψεις: 431 || Επισκέψεις Βδομάδας: 6

Γκαλερι φωτογραφιων

11 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.