Ο Ιάσωνας φτάνει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να ξεναγήσει ένα γκρουπ φοιτητών αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για το πρώτο βήμα στη φιλόδοξη καριέρα του ως «ξεναγός αρχιτεκτόνων». Οι φοιτητές είναι όλοι ξένοι που ήρθαν στην Ελλάδα με το πρόγραμμα Erasmus. Σύντομα η ξενάγηση αποδεικνύεται μια πρόκληση, καθώς ο Ιάσωνας προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ετερόκλητες επιθυμίες των φοιτητών που περιλαμβάνουν από επίσκεψη στη Μακρόνησο μέχρι ολοήμερους καφέδες κάτω από τον ήλιο. Όταν το γκρουπ θα αλλάξει αιφνιδιαστικά ξενοδοχείο, ο Ιάσωνας θα βρεθεί να μένει στο σπίτι της Μυρσίνης, κολλητής του φίλης από τα φοιτητικά χρόνια, η οποία συγκατοικεί με τον φίλο της, Άγγελο. Οι δυο τους κάνουν έναν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ταυτότητα της Αθήνας. Η συγκατοίκηση με τη Μυρσίνη θα φέρει στην επιφάνεια εκκρεμότητες από το παρελθόν, ενώ οι φοιτητές του γκρουπ θα αποτελέσουν τον καταλύτη για να αναζητήσει ο Ιάσωνας την προσωπική του ταυτότητα.

Σκηνοθεσία:

Ζαχαρίας Μαυροειδής

Κύριοι Ρόλοι:

Μιχάλης Οικονόμου … Ιάσωνας

Κατερίνα Μαυρογεώργη … Μυρσίνη

Νικόλας Πιπεράς … Άγγελος

Anne-Marie O’Sullivan … Megan

Σταυρούλα Κοντοπούλου … Barbara

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Ζαχαρίας Μαυροειδής

Παραγωγή: Ζαχαρίας Μαυροειδής

Μουσική: Γιώργος Βεντούρης, Μάρθα Μαυροειδή

Φωτογραφία: Ζωή Μαντά

Μοντάζ: Ιωάννα Πογιαντζή

Σκηνικά: Κατερίνα Ζουράρη

Κοστούμια: Ευθυμία Μουτσιανά-Μαρρέ

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Ο Ξεναγός
  • Διεθνής Τίτλος: The Guide

Κύριες Διακρίσεις

  • Υποψήφιο για ειδικά εφέ στα βραβεία Ίρις.

Παραλειπόμενα

  • Εδώ κάνει το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του ο Ζαχαρίας Μαυροειδής.
  • Η ιδέα για την ταινία υπήρχε στο μυαλό του σκηνοθέτη από τότε που έκανε μια εργασία σχετικά με τη χρήση του χώρου στις ταινίες του Almodovar, για τη σχολή της αρχιτεκτονικής. Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής πέρασε ο ίδιος εννέα μήνες ως φοιτητής Erasmus στη Μαδρίτη.
  • Τα γυρίσματα έγιναν το φθινόπωρο του 2009, και διήρκησαν έναν μήνα. Τα εξωτερικά έγιναν σε πάνω από 20 διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας, αλλά και στη Σέριφο.
  • Στην ταινία πρωταγωνιστούν εννιά νέοι αρχιτέκτονες. Το γραφείο παραγωγής ήταν -κατά σύμπτωση- ένα στούντιο αρχιτεκτόνων.
  • Ο Χρήστος, ο ιδιοκτήτης του μπαρ Καντίνα Σοσιάλ, παραχώρησε τον χώρο για το γύρισμα μίας σεκάνς, μια κρύα νύχτα του Νοέμβρη του 2009. Έπαιξε κιόλας έναν μικρό ρόλο, αυτόν του μπάρμαν.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Γκαλερι φωτογραφιων

7 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.