Ο Τζέισον, ο Ντάνιελ κι ο Μίκι είναι τρία φιλαράκια. Όταν ο τελευταίος από αυτούς περνάει επίπονο χωρισμό, αποφασίζουν να παραμείνουν εργένηδες όσο γίνεται περισσότερο. Το σχέδιο αρχίζει να «μπάζει» όταν και οι τρεις βρίσκονται ερωτευμένοι. Έτσι, για να διατηρήσουν τον όρκο τους, απλά το παίζουν εργένηδες.

Σκηνοθεσία:

Tom Gormican

Κύριοι Ρόλοι:

Zac Efron … Jason

Miles Teller … Daniel

Michael B. Jordan … Mikey

Imogen Poots … Ellie Andrews

Mackenzie Davis … Chelsea

Jessica Lucas … Vera Walker

Addison Timlin … Alana

Emily Meade … Christy

Josh Pais … Fred

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Tom Gormican

Παραγωγή: Scott Aversano, Justin Nappi, Andrew O’Connor, Kevin Turen

Μουσική: David Torn

Φωτογραφία: Brandon Trost

Μοντάζ: Shawn Paper, Greg Tillman

Σκηνικά: Ethan Tobman

Κοστούμια: Anna Bingemann

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: That Awkward Moment
  • Ελληνικός Τίτλος: Αγόρια της Διπλανής Πόρτας

Παραλειπόμενα

  • Σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Tom Gormican.
  • Αρχικά ήταν να ονομαστεί Are We Officially Dating?, κάτι που παρέμεινε στη διανομή της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας και της Ινδονησίας.
  • Η κεντρική ιδέα είναι παρμένη από το Love’s Labour Lost του Shakespeare.
  • Η Deborah Ann Woll ήρθε σε επαφή για τον ρόλο της Βίρα.

Κριτικός: Σπύρος Δούκας

Έκδοση Κειμένου: 16/4/2014

Στον κινηματογράφο υπάρχει η πρωτοτυπία, πράγμα που αξιολογείται ως θετικό και δημιουργικό, ακόμα κι αν κάτι δεν δουλεύει τέλεια. Ακόμα, υπάρχουν πράγματα που έχουμε δει αρκετές φορές, έχουν «καθιερωθεί», με την έννοια ότι πλέον δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη και τα ονομάζουμε «κλισέ». Αλλά υπάρχουν και πράγματα που έχουμε δει τόσες φορές να επαναλαμβάνονται και να επανεμφανίζονται με την ίδια ακριβώς μορφή, ώστε πλέον το ζήτημα έχει καταντήσει αηδία.

Μια τέτοια ακριβώς περίπτωση είναι και τα Αγόρια της Διπλανής Πόρτας. Να αναφερθούμε στην πλοκή; Τρεις φίλοι βάζουν στοίχημα να παραμείνουν εργένηδες. Ένας από αυτούς κάνει τα δικά του κρυφά από τους άλλους και ύστερα από διάφορα ευτράπελα καταλήγουν να τσακωθούν και να σπάσουν την παρέα, μέχρι που συνειδητοποιούν ότι δεν αξίζει τον κόπο, οπότε τα ξαναβρίσκουν και είναι πάλι όλα όμορφα.

Αν υπάρχει κάτι στο παραπάνω που σας κάνει να πιστεύετε ότι μπορεί να μην το έχετε ξαναδεί, να είστε σίγουροι πως κάνετε λάθος, εκτός κι αν δεν ξέρετε τι θα πει ρομαντική κομεντί, εμποτισμένη άφθονα με το απενοχοποιημένο αμερικανικό χιούμορ των «fart-jokes» και με bloopers στο τέλος, για να δέσει καλύτερα το γλυκό. Όσο πιο κλισέ, βολικό και κακογραμμένο θα μπορούσε να βγει ένα τέτοιο «εγχείρημα», ακριβώς έτσι και βγαίνει. Είναι ξεκάθαρο πως γίνεται χωρίς καμία σοβαρότητα, ώστε οι συντελεστές να «κάνουν το κομμάτι τους» και να κοπούν αρκετά εισιτήρια από το ανάλογο target-group. Η επιλογή δική σας.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

15 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.