Τέσσερις νεαροί, μεταξύ αυτών η Σίντι Κάμπλε και η Μπρέντα Μικς, καλούνται να διανυκτερεύσουν σε ένα στοιχειωμένο σπίτι. Ο καθηγητής Όλντμαν τους έχει πείσει ότι πρόκειται για σχολική εργασία, αλλά η νύχτα θα είναι μακριά. Ο άρχων του σπιτιού μπορεί να είναι επί πολλά έτη νεκρός, αλλά έχει σκοπό να το διασκεδάσει. Όταν τα πράγματα φτάνουν αληθινά στα άκρα, η παρέα πρέπει να βρει έναν τρόπο να πιάσει το φάντασμα και να μπορέσει να φύγει ζωντανή.

Σκηνοθεσία:

Keenen Ivory Wayans

Κύριοι Ρόλοι:

Anna Faris … Cindy Campbell

Regina Hall … Brenda Meeks

Shawn Wayans … Ray Wilkins

Marlon Wayans … Shorty

Christopher Masterson … Buddy Sanderson

Kathleen Robertson … Theo

David Cross … Dwight Hartman

Tim Curry … καθηγητής Oldman

Tori Spelling … Alex Monday

James Woods … πάτερ McFeely

Chris Elliott … Hanson

Andy Richter … πάτερ Harris

Veronica Cartwright … Κα Voorhees

Natasha Lyonne … Megan Voorhees

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Shawn Wayans, Marlon Wayans, Alyson Fouse, Greg Grabianski, Dave Polsky, Michael Anthony Snowden, Craig Wayans

Παραγωγή: Eric L. Gold

Μουσική: Mark McGrath

Φωτογραφία: Steven Bernstein

Μοντάζ: Thomas J. Nordberg, Richard Pearson, Peter Teschner

Σκηνικά: Cynthia Kay Charette

Κοστούμια: Valari Adams, Mary Jane Fort

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Scary Movie 2
  • Ελληνικός Τίτλος: Scary Movie 2
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Scary Movie II

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

  • Σενάριο (χαρακτήρες): Scary Movie των Shawn Wayans, Marlon Wayans, Buddy Johnson, Phil Beauman, Jason Friedberg, Aaron Seltzer.

Παραλειπόμενα

  • Επίκεντρο της παρωδίας αυτή τη φορά είναι οι ταινίες με στοιχειωμένα σπίτια, με αιχμή τα: Το Στοιχειωμένο Σπίτι (1999), Το Εξοχικό Σπίτι του Μυστηρίου (1979), Το Πνεύμα του Κακού (1982), Το Σπίτι στο Στοιχειωμένο Λόφο (1999) και Απόλυτος Τρόμος (1980). Δεν περιορίζεται όμως μόνο σε αυτά, με χαρακτηριστικά να είναι τα σημεία που αφορούν τον Εξορκιστή (1973), το Hannibal (2001) και το Αόρατο Άγγιγμα (2000).
  • Οι αδελφοί Wayans θυμήθηκαν εκ νέου την παρωδία στοιχειωμένων σπιτιών στα δύο A Haunted House (2013 και 2014).
  • Ο Marlon Brando ήταν αρχικά ο πάτερ ΜακΦίλι. Βρίσκονταν στα γυρίσματα για μία ημέρα, αλλά αποχώρισε οριστικά λόγω ασθένειας. Τον ίδιο ρόλο απέρριψε ο Charlton Heston, ενώ είχε ακουστεί ότι υποψήφιος ήταν και ο πρώην πρόεδρος Bill Clinton.
  • Και πάλι επιτυχία στα ταμεία, με έσοδα 141,2 εκατομμύρια δολάρια, έναντι κόστους των 45.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 13/5/2019

Υπάρχουν δύο τρόποι για να μιλήσει κανείς για το σίκουελ αυτό. Ο πρώτος είναι ο εφηβικός, που γούστο του καπέλο του μπορεί να σου πει ότι είναι διασκεδαστικότατο. Ο δεύτερος όμως είναι ο μόνος που επιτρέπει μια λογική κριτική, κι αυτός είναι ότι πιάσαμε ακόμα μία φορά στην εν λόγω σειρά τον πάτο του βαρελιού της παρωδίας. Μιας παρωδίας που στις ρίζες της αυτόματα σήμαινε και σάτιρα. Εδώ όμως αντί για κάτι τέτοιο, στην ουσία αναγάγει σε αριστουργήματα ποιότητας τις ταινίες που παρωδεί (είναι δεν είναι), μια και θέλεις ή μη μπαίνεις σε μια υποσυνείδητη σύγκριση.

Αυτή τη φορά ως κεντρικός πυρήνας είναι οι ταινίες με στοιχειωμένα σπίτια, που γνώρισαν μια μίνι έκλαμψη το 1999. Κάποιες δε σκηνές είναι άμεση κόπια, απλά προς το «κουλό» τους. Και άντε, να έλεγες ότι ένας χαβαλές γίνεται, στα πλαίσια ακόμα και της σαχλαμάρας. Αλλά αντί οι δημιουργοί να αναζητούν κάτι το έξυπνο για σε κάνουν να γελάσεις, πρέπει ντε και καλά να μπουχτίσεις στα σεξουαλικά-σεξιστικά εννοούμενα και υπονοούμενα. Λίγο φτηνό δεν είναι όλο αυτό; Σαν τον χαζό της παρέας που δεν ξέρει πώς να ξεχωρίσει, και αναλώνεται σε «μπινελίκια» για να τον προσέχουν…

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

14 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *