Όταν ο αυτοκράτορας της Κίνας διατάζει ότι ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει στον αυτοκρατορικό στρατό για να υπερασπιστεί τη χώρα από τους εισβολείς, η Χουα Μουλάν, η μεγαλύτερη κόρη ενός διάσημου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιέζεται σε άντρα, τον Χουαν Γιουν, και περνάει από πολλές δοκιμασίες που θα χρειαστούν όλη της τη δύναμη για να τα καταφέρει. Είναι ένα επικό ταξίδι που θα τη μεταμορφώσει σε μια εκπληκτική πολεμίστρια που θα κερδίσει τον σεβασμό ενός έθνους… και ενός περήφανου πατέρα.

Σκηνοθεσία:

Niki Caro

Κύριοι Ρόλοι:

Yifei Liu … Hua Mulan

Donnie Yen … διοικητής Tung

Jason Scott Lee … Bori Khan

Yoson An … Chen Honghui

Li Gong … Xian Lang

Jet Li … ο αυτοκράτορας

Ron Yuan … λοχίας Qiang

Tzi Ma … Hua Zhou

Rosalind Chao … Hua Li

Xana Tang … Hua Xiu

Jimmy Wong … Ling

Pei-Pei Cheng … ο προξενήτρα

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Rick Jaffa, Amanda Silver, Elizabeth Martin, Lauren Hynek

Παραγωγή: Chris Bender, Tendo Nagenda, Jason Reed, Jake Weiner

Μουσική: Harry Gregson-Williams

Φωτογραφία: Mandy Walker

Μοντάζ: David Coulson

Σκηνικά: Grant Major

Κοστούμια: Bina Daigeler

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.):

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Mulan

Ελληνικός Τίτλος: Μουλάν

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Μουλάν (1998)

Μουλάν 2 (2004)

Σεναριακή Πηγή

  • Στόρι: Μουλάν (1998) του Robert D. San Souci.

Παραλειπόμενα

  • Η Hua Mulan είναι ιστορικό πρόσωπο που έζησε ανάμεσα στην περίοδο 420-589, και παρέμεινε στη μνήμη μέσω ενός ποιήματος, της Μπαλάντας της Μουλάν. Η ιστορία της στην τέχνη ξεκινάει το 1917 με το θεατρικό Η Μουλάν Κατατάσσεται. Στον κινηματογράφο έχει κάνει την εμφάνιση ήδη από τον βωβό και το 1927. κυριότερη εμφάνιση της ήταν το 1964 με το Lady General Hua Mu-lan υπό μορφή μιούζικαλ, μέχρι που το 1998 τη ανακάλυψε η Disney με το διάσημο κινούμενο σχέδιο των Barry Cook, Tony Bancroft. Αυτή η τελευταία ταινία είναι που διασκευάζεται εδώ, με πρόσθετα στοιχεία κατευθείαν από την Μπαλάντα, σύμφωνα πάντα με τη νέα πολιτική της εταιρίας να αναβιώνει ζωντανά τις παλιές ταινίες κινουμένων σχεδίων της. Το 2004 είχε ένα σίκουελ, αλλά ήταν για την αγορά του βίντεο.
  • Σχέδια για το ριμέικ υπήρχαν από το 2010, αλλά ήταν το 2015 που έδειξαν να καρποφορούν. Δύο χρόνια αργότερα, προσλήφθηκε για τη σκηνοθεσία η Caro και έγινε ταυτόχρονα η δεύτερη μόλις γυναίκα στο επάγγελμα που αναλαμβάνει ένα φιλμ με μπάτζετ άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
  • Πριν καταλήξουν στην Caro, το στούντιο προσανατολίζονταν, εκτός από καστ, και σε απωανατολίτη σκηνοθέτη. Πρώτος υποψήφιος ήταν ο Ang Lee, αλλά ήταν απασχολημένος. Έπειτα είχαν μια άκαρπη συνάντηση με τον Jiang Wen.
  • Για το καστ της Μουλάν, πέρασαν από οντισιόν πάνω από χίλιες κοπέλες.
  • Όταν ανακοινώθηκε η ταινία, ξεκίνησε μια καμπάνια με τίτλο “πείτε στην Disney ότι δεν θέλετε μια λευκή Μουλάν!”. Άνω των 100.000 υπογραφών μαζεύτηκαν.
  • Η ταινία είναι τρισδιάστατη.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Γκαλερι φωτογραφιων

13 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.