Ο κύριος Μπιν κερδίζει σε λοταρία ένα ταξίδι στις Κάνες και μια ψηφιακή βιντεοκάμερα. Στον δρόμο θα φανεί αρκετά… κακότυχος, και μετά από μια σειρά γεγονότων, θα βρεθεί με ένα παιδί και μια ηθοποιό στο φεστιβάλ των Κανών να προβάλει τα πλάνα που τράβηξε αντί της προγραμματισμένης πρεμιέρας κουλτουριάρικης ταινίας.

Σκηνοθεσία:

Steve Bendelack

Κύριοι Ρόλοι:

Rowan Atkinson … Κος Bean

Emma de Caunes … Sabine

Maxim Baldry … Stepan

Willem Dafoe … Carson Clay

Jean Rochefort … διευθυντής ξενοδοχείου

Karel Roden … Emil Dachevsky

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Hamish McColl, Robin Driscoll

Στόρι: Simon McBurney

Παραγωγή: Peter Bennett-Jones, Tim Bevan, Eric Fellner

Μουσική: Howard Goodall

Φωτογραφία: Baz Irvine

Μοντάζ: Tony Cranstoun

Σκηνικά: Michael Carlin

Κοστούμια: Pierre-Yves Gayraud

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Mr. Bean’s Holiday
  • Ελληνικός Τίτλος: Ο Mr. Bean Πάει Διακοπές

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

  • Τηλεοπτική σειρά (χαρακτήρας): Mr. Bean των Rowan Atkinson, Richard Curtis.

Παραλειπόμενα

  • Αρχικά, ο Atkinson σκέφτονταν οι διακοπές να είναι στην Αυστραλία, και με τίτλο Down Under Bean. Αντί αυτού, προτίμησε να τιμήσει τη βασική επιρροή του ήρωα του, που είναι ο κύριος Ιλό του Jacques Tati, στις Διακοπές του Κυρίου Ιλό.
  • Ο Rowan Atkinson ανακοίνωσε πως αυτή θα ήταν η τελευταία παρουσία του κύριου Μπιν. Παρόλα αυτά, και μετά από μια παράσταση του στην τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας του Λονδίνου, το 2016 δήλωσε πως δεν θα παραιτηθεί ποτέ από τον χαρακτήρα.
  • Με κόστος 25 εκατομμύρια δολάρια, το φιλμ ευτύχησε να πιάσει κέρδος των 229,7.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Ο Matt Willis ερμηνεύει το Crash, το τραγούδι της ταινίας. Πρόκειται για διασκευή από τους The Primitives.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 12/4/2009

Η ταινία δεν είναι μια νοσταλγική παραδρομή στον κύριο Ιλό του Ζακ Τατί, αλλά η ταφόπλακα του αγαπημένου μας τηλεοπτικού Μίστερ Μπιν. Ακόμα και μετά το καταστροφικό πρώτο κινηματογραφικό μέρος του 1997, είχαμε ελπίδες αναστήλωσης του παράδοξου ημι-μουγκού κύριου, αλλά και ο Στιβ Μπέντελακ τον βλέπει ως αρπαχτή. Μπορεί αυτό να είναι ελάχιστα ορθότερο από το πρώτο, αλλά όχι σε σημείο να του δώσει ούτε μισό κρέντιτ.

Ο χαρακτήρας του Μπιν δεν είναι τόσο μονοδιάστατα «καθυστερημένος» όπως τον θέλει ο Μπέντελακ. Είναι ένας πολυδιάστατος άνθρωπος, με μικρά αλλά πολλά ελαττώματα, ικανά να σε κάνουν να ξεκαρδιστείς. Είναι ο ίδιος μας ο εαυτός σε περιόδους κρίσης, και μια κριτική πάνω στην αγχωτική μας κοινωνία. Όχι αυτό που πάει στη Γαλλία. Λυπάμαι πιότερο για τον Ρόουαν Άτκινσον και το σύνολο της επί της οθόνης καριέρας του, αφού έχει μετατραπεί από ευφυής κωμικός να είναι ένας από τους λιγότερο χιουμοριστικούς του σελιλόιντ. Η ανακοίνωση του ίδιου του Άτκινσον ότι ο Μίστερ Μπιν τελειώνει για πάντα με αυτή την ταινία, δυστυχώς μας αγαλλιάζει αντί να μας πανικοβάλει.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

10 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *