Όταν ο αστυνομικός πατέρας της και η μητέρα της δολοφονούνται, η νεαρή Σάβα βρίσκεται μόνη στους δρόμους. Εκεί την ανακαλύπτει ένας διεφθαρμένος ντετέκτιβ που προσλαμβάνει άστεγα παιδιά για τις βρώμικες δουλειές του. Η Σάβα εκπαιδεύεται να σκοτώνει, κι εξαπολύει τη βία της έναντι των επιλεγμένων στόχων του αστυνόμου. Το μόνο πλέον που επιθυμεί είναι να φύγει από τον έλεγχο του.

Σκηνοθεσία:

Ralph Ziman

Κύριοι Ρόλοι:

India Eisley … Sawa

Callan McAuliffe … Oburi

Samuel L. Jackson … υπαστυνόμος Karl Aker

Carl Beukes … Vic Thornhill

Deon Lotz … ντετέκτιβ Prinsloo

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Brian Cox

Παραγωγή: Moises Cosio, Brian Cox, Gerardo Gatica Gonzalez, Alberto Muffelmann, Anant Singh

Μουσική: Paul Hepker

Φωτογραφία: Lance Gewer

Μοντάζ: Megan Gill

Σκηνικά: Willie Botha

Κοστούμια: Ruy Filipe

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Kite
  • Ελληνικός Τίτλος: Αγγελική Εκδίκηση

Σεναριακή Πηγή

  • Μάνγκα: Kite του Yasuomi Umetsu.

Κύριες Διακρίσεις

  • Υποψήφιο για φωτογραφία, σκηνικά, κοστούμια και μακιγιάζ στα εθνικά βραβεία της Νοτίου Αφρικής.

Παραλειπόμενα

  • Βασίζεται στο 60λεπτο -στη χωρίς λογοκρισία εκδοχή του- ιαπωνικό μάνγκα του 1998 με τον ίδιο τίτλο (A Kaito, για την ακρίβεια). Ήταν μια παραγωγή δύο επεισοδίων για την τηλεόραση, αλλά αργότερα πήρε κανονική διανομή στη χώρα του. Οι περισσότεροι όμως εδώ χαρακτήρες δεν υπάρχουν στην άνιμε εκδοχή, ενώ επιπλέον δεν λήφθηκε υπόψιν η “ακατάλληλη εκδοχή”.
  • Την ταινία ξεκίνησε να τη σκηνοθετεί ο David R. Ellis, αλλά λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα βρήκε τραγικό θάνατο. Υπό την επιμονή του Samuel L. Jackson, βρέθηκες νέος σκηνοθέτης μέσα σε έναν μήνα και τα γυρίσματα συνεχίστηκαν.
  • Σε πρώιμο στάδιο, ακούγονταν το όνομα του Rob Cohen για τη σκηνοθεσία.

Κριτικός: Χάρης Καλογερόπουλος

Έκδοση Κειμένου: 26/5/2015

Από τότε που ο Γιασουόμι Ουμέτσου εισήγαγε στην animation κινηματογραφική μυθολογία την Kite, υπήρξαν πάμπολλες επιδράσεις σε άλλους κινηματογραφιστές animation, αλλά και σε ταινίες με αληθινούς ηθοποιούς, όπως στα «Kill Bill» του Ταραντίνο όπου έχουμε τη μικρή μαθήτρια-δολοφόνο -χώρια και η μικρή απ` το «Kick-Ass». Η Kite είναι λοιπόν αμείλικτη τιμωρός, αφού έχει υπάρξει και αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Το θέμα είναι πως το σενάριο είναι πολύ γενικόλογο, ο ρόλος γραμμένος επίπεδα, η Ίντια Άισλι υποτονική στον κεντρικό ρόλο και ο Σάμιουελ Τζάκσον που επιστρατεύτηκε στον ρόλο του αστυνομικού απλά παρευρίσκεται -μην έχοντας και καλές ατάκες να πει. Κάποτε, η έφηβη με το αθώο παρουσιαστικό και τη θανατηφόρα ιδιοσυγκρασία ήταν μια πρωτοτυπία με αντίκτυπο, τώρα, χρειάζεται κάτι παραπάνω από δράση με γραφιστικά και νευρικό μοντάζ. Θέλει σενάριο και χαρακτήρες, όπως ισχύει για όλα. Είναι περίεργο που ανέλαβε τη σκηνοθεσία ο νοτιο-αφρικανός Ραλφ Ζίμαν, που τον είχαν απασχολήσει στο παρελθόν σοβαρά φυλετικά ζητήματα όπως το Απαρτχάιντ («Gangster’s Paradise: Jerusalema»).

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

18 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.