Μια παρέα από στρίπερ στην Νέα Υόρκη βλέπουν κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008 τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται. Με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Ντόροθι και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουολ Στριτ. Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία, μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Σκηνοθεσία:

Lorene Scafaria

Κύριοι Ρόλοι:

Constance Wu … Dorothy/Destiny

Jennifer Lopez … Ramona Vega

Julia Stiles … Elizabeth

Keke Palmer … Mercedes

Lili Reinhart … Annabelle

Lizzo … Liz

Cardi B … Diamond

Mercedes Ruehl … ‘Mother’

Trace Lysette … Tracey

Usher Raymond … Usher

Frank Whaley … Reese

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Lorene Scafaria

Παραγωγή: Jessica Elbaum, Will Ferrell, Elaine Goldsmith-Thomas, Jennifer Lopez, Adam McKay, Benny Medina

Φωτογραφία: Todd Banhazl

Μοντάζ: Kayla Emter

Σκηνικά: Jane Musky

Κοστούμια: Mitchell Travers

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Θετική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Hustlers

Ελληνικός Τίτλος: Επικίνδυνες Κυρίες

Σεναριακή Πηγή

  • Άρθρο: The Hustlers at Scores της Jessica Pressler.

Κύριες Διακρίσεις

  • Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα δεύτερου γυναικείου ρόλου (Jennifer Lopez).

Παραλειπόμενα

  • Βασίζεται σε άρθρο του περιοδικού New York, το οποίο φυσικά βασίζεται με τη σειρά του σε αληθινά γεγονότα. Τα ονόματα είναι όλα αλλαγμένα.
  • Η Jennifer Lopez έβαλε ακόμα και στο σπίτι της χορευτικό στύλο για να εξοικειωθεί με το pole dancing, πριν τα γυρίσματα.
  • Η Cardi B αποδέχτηκε ότι όταν ήταν νέα εξαπατούσε ως στρίπερ κι αυτή άντρες, όπως οι ηρωίδες της ταινίας. Εδώ κάνει κινηματογραφικό ντεμπούτο.
  • Η καταδικασμένη στρίπερ Samantha Barbash έκανε μήνυση κατά της Lopez προσωπικά, αλλά και της παραγωγής, υποστιρίζοντας ότι της κλάπηκε η προσωπική της ιστορίας δίχως να πάρουν την έγκριση της.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Παρότι παίζουν τρεις τραγουδίστριες (Jennifer Lopez, Cardi B και Lizzo), κανένα δικό τους τραγούδι δεν υπάρχει στο σάουντρακ.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σπύρος Δούκας

Έκδοση Κειμένου: 17/10/2019

Η ταινία της Lorene Scafaria πραγματεύεται την αληθινή ιστορία από ένα γνωστό άρθρο του New York Magazine, για κάποιες στρίπερ που εξαπατούσαν πελάτες από τη Γουόλ Στριτ. Κάτι σε πρωτόγνωρο ζουμί δεν φαίνεται να υπάρχει εδώ, και συνεπώς ούτε κάτι μεγάλο σε φιλοδοξία, όμως το έργο κερδίζει από το βίντεο-κλιπ στυλιζάρισμα και τη σπιντάτη αφήγηση, που αν μη τι άλλο, κρατούν το ενδιαφέρον σε σχετικά υψηλό επίπεδο. Και σίγουρα τα παραπάνω από μόνα τους κατά κανόνα δεν επαρκούν για να καταστήσουν μια ταινία ούτε καν αξιοπρεπή, όμως εδώ είναι τέτοιο το θέμα και οι χαρακτήρες, που αυτού του είδους η προσέγγιση είναι μάλλον ο καλύτερος δυνατός δρόμος. Στην παραγωγή άλλωστε θα συναντήσουμε και το όνομα του Adam MacKay, που έχει τελευταία εδραιώσει και εξελίξει με τον τρόπο του αυτού του είδους το σινεμά, του οποίου το άγγιγμα είναι κι εδώ εμφανές.

Τα πράγματα είναι απλά: οι «Επικίνδυνες Κυρίες», στρίπερ προερχόμενες από λαϊκά στρώματα, χωρίς οικονομική άνεση και υπόβαθρο, στήνουν μια κομπίνα, κατά την οποία αποπλανούν αδίστακτους πλούσιους άντρες αδειάζοντάς τους τις πιστωτικές. Φιλικοί δεσμοί σχηματίζονται μεταξύ τους, ενώ το χρήμα ρέει αβίαστα, όμως όπως λέει και ο Σκορσέζε, όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Έτσι, εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα θα ακολουθήσει η αναμενόμενη πτώση, σε ένα έργο που συσχετιζόμενο με τον «Λύκο της Γουόλ Στριτ» θα λέγαμε πως αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Οι δύο κόσμοι προφανώς τελικά εξισώνονται, με την αδηφαγία ως κοινό γνώρισμα να είναι πάντα η αφορμή για την κατάρρευση του αμερικάνικου ονείρου.

Σε επίπεδο χαρακτήρων δεν έχει γίνει σοβαρή δουλειά, πέρα από ένα στοιχειώδες μπαγκράουντ. Από την άλλη, είναι και οι χαρακτήρες τέτοιοι, που δεν επιδέχονται ουσιαστικής μελέτης. Μας νοιάζει μόνο η πλοκή, όπως κι εκείνες τις νοιάζει μόνο το εφήμερο. Θα ήταν, επομένως, μάλλον παράλογο κι από τη δική μας πλευρά να απαιτήσουμε κάτι περισσότερο από μια feelgood γυναικεία ταινία, που μας εισάγει επιτυχημένα σε έναν κόσμο ίσως ενοχλητικά επιφανειακό, μα και απολύτως υπαρκτό.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

14 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.