Το CineDoc φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 16.00 στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ το ντοκιμαντέρ «Ο Μεγάλος Περίπατος της Άλκης» της Μαργαρίτας Μαντά, αφιερωμένο στην αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων!

Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το «Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή της.

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη Μαργαρίτα Μαντά, την παραγωγό Στέλλα Θεοδωράκη και τη Μαρίζα Ντεκάστρο, συγγραφέα και κριτικό παιδικών βιβλίων.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ CINEDOC 2023-24 https://www.cinedoc.gr/_files/ugd/6b78c6_f22d9ed13c394b6186d5d8383d935e55.pdf

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ

Ντοκιμαντέρ | Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Μαντά | 2017 | Ελλάδα | 88’

ΣΥΝΟΨΗ

Ένας κινηματογραφικός περίπατος στην πολυτάραχη ζωή και στο πλούσιο έργο της συγγραφέως Άλκης Ζέη. Μια ζωή που κουβαλάει μέσα της ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα και ένα συγγραφικό έργο που έχει καταξιωθεί διεθνώς και συνεχίζει να καταξιώνεται, επηρεάζοντας πολλές γενιές ανθρώπων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Κυριακή 12/11, 16.00

Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ

Προπώληση στο ταμείο

του κινηματογράφου και

στο https://www.danaoscinema.gr/  

Παρουσία της σκηνοθέτιδας Μαργαρίτας Μαντά, της παραγωγού Στέλλας Θεοδωράκη και της συγγραφέα και κριτικού παιδικών βιβλίων Μαρίζα Ντεκάστρο.

Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Λίγα λόγια για το CINEDOC

Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Cinedoc Volos και τον Δήμο Βόλου, τον Χώρο Πολιτισμού «Σημείο» στο Ρέθυμνο, το Cyclades Preservation Fund (CPF) και το Thalassa Foundation. Οι προβολές έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις γύρω από θεματικές όπως το περιβάλλον, η ισότητα των φύλων, η συμπεριληπτικότητα, η εκπαίδευση, η ιστορία κ.ά. Παράλληλα, το CineDoc διευρύνει συνεχώς το δίκτυό του μέσα από το CineDoc Island, διοργανώνοντας προβολές στις Κυκλάδες, τις Σποράδες, το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και κινηματογραφικές λέσχες.

Οι προβολές του CineDoc πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.cinedoc.gr  | cinedocanemon@gmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *