Η Oxbelly απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής αιτήσεων σε δύο νέα προγράμματα για συγγραφείς και σεναριογράφους-δημιουργούς: το Oxbelly Writers Retreat, υπό τη διεύθυνση του Νιγηριανού συγγραφέα Chigozie Obioma, και το Oxbelly Episodic Program, που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στις 3-11 Ιουνίου 2023 στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και για τα δύο προγράμματα είναι η 28η Φεβρουαρίου 2023.

Με τα δύο νέα προγράμματα, η Oxbelly χτίζει στην επιτυχία των Oxbelly Screenwriters & Directors Labs, που θα επιστρέψουν το καλοκαίρι του 2024 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη.

Ακολουθώντας τη δέσμευση της Oxbelly στην οικονομική προσβασιμότητα για όλους τους δημιουργούς, δεν υπάρχει κόστος για την υποβολή αίτησης και όλα τα έξοδα των συμμετεχόντων, και για τα δύο προγράμματα, θα καλύπτονται από τον οργανισμό.

Η Caroline von Kuhn αναλαμβάνει καθήκοντα Εκτελεστικής Διευθύντριας της Oxbelly, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των δομών και επέκτασης της δράσης του οργανισμού. Η Von Kuhn είναι γνωστή για την ανάπτυξη φιλόδοξων προγραμμάτων στήριξης κινηματογραφιστών και πρωτοβουλιών χρηματοδότησης ανεξάρτητων ταινιών, διατελώντας Διευθύντρια των τμημάτων Industry και Catalyst στο Ινστιτούτο Sundance, καθώς και Διευθύντρια Ανάπτυξης Καλλιτεχνών στο SFFILM (San Francisco Film Society). Επίσης, συνίδρυσε το Points North Institute και μετέτρεψε το τετραήμερο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Camden σε έναν διεθνώς αναγνωρισμένο θεσμό για το ντοκιμαντέρ. Παραμένει πρόεδρος Δ.Σ. του Points North Institute και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Catapult Film Fund. Θα μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Λος Άντζελες.

Το Oxbelly Episodic Program είναι ένα επταήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ταλαντούχους σεναριογράφους από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται να κάνουν καριέρα στην τηλεόραση. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι 10-12 επιλεγμένοι fellows θα ασκηθούν πρακτικά στις συνθήκες ενός “TV Writer’s Room” και θα παρακολουθήσουν panels και masterclasses από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.

Το Oxbelly Writers Retreat θα φιλοξενήσει 15 ανερχόμενους συγγραφείς και ποιητές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια και σεμινάρια τεχνικής υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων συναδέλφων τους, και στη συνέχεια θα έχουν τον χρόνο για να γράψουν στο γαλήνιο περιβάλλον που προσφέρει το φυσικό τοπίο της Μεσσηνίας. Στους συμβούλους συγκαταλέγονται ο διευθυντής του προγράμματος Chigozie Obioma, η Rebecca Makkai και ο Kwame Dames, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει βραδινές ομιλίες, διαλέξεις και αναγνώσεις από εκλεκτούς λογοτέχνες από όλο τον κόσμο.

Τα προγράμματα Oxbelly Episodic Program και Oxbelly Writers Retreat 2023 διεξάγονται με τη στήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, της TEMES και της Faliro House.

Υποβολή αιτήσεων έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023

https://www.oxbelly.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *