Το Cinobo σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει το SNFCC Members Film Club x Cinobo: μηνιαίες σινεφίλ συζητήσεις με αφορμή το εμβληματικό έργο Maman (1999) της Louise Bourgeois που φιλοξενείται στην  Εσπλανάδα του ΚΠΙΣΝ και αγαπημένα φιλμ της πλατφόρμας επιλεγμένα από την ομάδα των curators του Cinobo που “αγγίζουν” πτυχές του έργου αυτού.

Μια ταινία δεν τελειώνει στους τίτλους τέλους, αλλά αφήνει πίσω της ένα κόσμο ιδεών και σκέψεων που συχνά θέλουμε να μοιραστούμε με άλλους. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνδιάλεξης μπορεί να μας εκπλήξει, αλλά και να αλλάξει την οπτική μας για αυτό που είδαμε. Με αυτή τη λογική, η ομάδα των curators του Cinobo -οι άνθρωποι που επιμελούνται το πρόγραμμα της πλατφόρμας- προγραμματίζει μια σειρά κινηματογραφικών συναντήσεων με τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ. Μια φορά τον μήνα ο Τάσος Μελεμενίδης, ο Θοδωρής Δημητρόπουλος και ο Τάσος Χατζηευφραιμίδης επιλέγουν μια ταινία, καλούν τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ να την παρακολουθήσουν στην πλατφόρμα του Cinobo, και στη συνέχεια φιλοξενούν στην Εσπλανάδα του ΚΠΙΣΝ έναν διάλογο που ξεφεύγει από τα όρια ενός «μαθήματος» και επεκτείνεται σε μια συναρπαστική κινηματογραφική κουβέντα.

Αυτό το πρώτο τρίμηνο στο SNFCC Members Film Club x Cinobo παρουσιάζονται τα Festival Gems. Τρεις ταινίες που έγιναν γνωστές μέσω των μεγάλων κινηματογραφικών φεστιβάλ, η πορεία τους, η επιρροή τους και πολλά ακόμη.

Λεπτομέρειες και δήλωση συμμετοχής για τα μέλη του ΚΠΙΣΝ: snfcc.org/MembersXCinobo_Enemy.

Ακολουθούν πληροφορίες για την ταινία του Απριλίου:

Ο Άνθρωπος Αντίγραφο του Ντενί Βιλνέβ (2013)

Η δεύτερη μετά το Prisoners συνεργασία του Τζέικ Γκίλενχαλ με τον σκηνοθέτη Ντενί Βιλνέβ (Dune, Άφιξη, Μέσα από τις Φλόγες), ένα υπνωτικό και σουρεαλιστικό ψυχολογικό θρίλερ, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου. Σασπένς, ένταση κι ατμόσφαιρα που συνταράσσουν, και ο ίδιος ο Βιλνέβ να δηλώνει πως εμπνεύστηκε το αντίστοιχο γλυπτό το οποίο εμφανίζεται στην ταινία από το έργο Maman της Louise Bourgeois που φιλοξενείται στην Εσπλανάδα του ΚΠΙΣΝ, χρησιμοποιώντας την αράχνη και τον ιστό της για να δημιουργήσει μια πολιτικοκοινωνική αλληγορία.

Σύνοψη

Ένας σκυθρωπός λέκτορας ιστορίας δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος ακόμα και για το σεξ με τη σύντροφό του. Παρακολουθώντας μια ταινία, βλέπει τον “σωσία του” στο πρόσωπο ενός ηθοποιού που παίζει έναν μικρό ρόλο. Η επιθυμία να γνωρίσει τον κλώνο του τον κυριεύει και ξεκινάει να τον αναζητά. Πολύ σύντομα θα τον εντοπίσει. Όταν οι δύο άντρες συναντιούνται, οι ζωές τους επηρεάζουν παράξενα η μία την άλλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *