Με αφορμή τα 2α γενέθλιά της η κινηματογραφική streaming πλατφόρμα διοργανώνει στις 21 Μαρτίου δωρεάν προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας του Ζακ Οντιάρ, λίγες εβδομάδες πριν την πρεμιέρα της στους κινηματογράφους

Δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του, το Cinobo γιορτάζει τα γενέθλιά του με τον πιο ταιριαστό τρόπο: παρέα με το κοινό που το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Ως ευχαριστώ στην κοινότητα που έχει σχηματιστεί γύρω από αυτό, προβάλλει σε “γενέθλια” προβολή, μια ταινία που όποιος δεν ερωτεύτηκε στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, θα το κάνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.

Το Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα του Ζακ Οντιάρ, είναι ένα γεμάτο φρεσκάδα και ερωτισμό ασπρόμαυρο πορτρέτο των νέων στο Παρίσι. Ο σκηνοθέτης των ταινιών Προφήτης, Σώμα με Σώμα, Dheepan: Ο Άνθρωπος Χωρίς Πατρίδα, σε συνεργασία με τη Σελίν Σιαμά του Πορτρέτου μιας Γυναίκας που Φλέγεται, επαναπροσδιορίζουν τη γαλλική ρομαντική κομεντί.

Η ειδική προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 9μμ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ελεύθερη είσοδο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και όλα τα μέτρα για την εξάλειψη του κορωνοϊού. Δελτία εισόδου θα δίνονται από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 8:30μμ. στην Ταινιοθήκη και στους παρευρισκόμενους θα δοθεί αναμνηστική αφίσα δώρο (μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων)!

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Ζακ Οντιάρ (Προφήτης, Σώμα με Σώμα, Dheepan: Ο Άνθρωπος Χωρίς Πατρίδα) σε συνεργασία με τη Σελίν Σιαμά (Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται) επαναπροσδιορίζουν τη γαλλική ρομαντική κομεντί σε αυτό το γεμάτο φρεσκάδα και ερωτισμό ασπρόμαυρο πορτρέτο των νέων στο Παρίσι.

Σύνοψη

Παρίσι, 13ο διαμέρισμα. Η Εμιλί γνωρίζει τον Καμίλ. Στον Καμίλ αρέσει η Νορά, η οποία συναντά την Αμπέρ. Τρία κορίτσια και ένα αγόρι. Είναι φίλοι, κάποιες φορές εραστές, συχνά και τα δύο.

2 χρόνια Cinobo σε 650 χωριά και πόλεις και με 2.250.000 ώρες κινηματογραφικής ψυχαγωγίας!

Η ελληνική streaming πλατφόρμα για τους λάτρεις του σινεμά κλείνει 2 χρόνια λειτουργίας με πάνω από 2,25 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης ταινιών, με μια πιστή και αξιοζήλευτη κοινότητα συνδρομητών και ένα top 10 με ελληνική κορυφή!

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2022 — Το Cinobo (cinema no borders), η ελληνική κινηματογραφική streaming πλατφόρμα που ξεκίνησε από δύο Έλληνες σινεφίλ τον Μάρτιο του 2020 με έδρα τα Εξάρχεια, μόλις συμπλήρωσε 2 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας. Από το ντεμπούτο του, το Cinobo και η ομάδα 14 νέων που πλέον το αποτελεί, παραμένουν πιστοί στην υπόσχεσή τους να καλύψουν το κενό στην εγχώρια οικιακή ψυχαγωγία, παρέχοντας το πιο προσεκτικά επιλεγμένο, περιζήτητο, εκλεκτό, αντισυμβατικό σινεμά από όλο τον κόσμο, σε ένα online video club με όλα τα είδη, που εμπλουτίζεται σχεδόν καθημερινά. Διαθέτει έτσι την πρωτιά όχι μόνο στο ότι είναι η μόνη ελληνική συνδρομητική streaming πλατφόρμα αφιερωμένη στον κινηματογράφο και στις ανάγκες των σινεφίλ, αλλά και στο ότι παρέχει τη μεγαλύτερη συλλογή κλασικού σινεμά, βραβευμένων επιτυχιών και σύγχρονου ελληνικού σινεμά, καθώς και την πληρέστερη συλλογή ταινιών από όλα τα σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου.

Τo Cinobo τον δεύτερο αυτό χρόνο, βρέθηκε ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση του οράματός του, να παρέχει στους θεατές όλης της επικράτειας πραγματική πρόσβαση στον κινηματογραφικό πλούτο που υπάρχει διαθέσιμος παγκοσμίως, αφού οι 2,25 εκατομμύρια ώρες streaming των πρώτων δύο ετών έχουν έρθει από 650 διαφορετικές πόλεις και χωριά της Ελλάδας και της Κύπρου. Το 40% των θεατών βρίσκεται στην περιφέρεια, εκτός μεγάλων αστικών κέντρων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, εκεί όπου η πρόσβαση στο ανεξάρτητο και καλλιτεχνικό σινεμά ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Έχοντας τελειοποιήσει τις εφαρμογές του για την πλειονότητα των συσκευών, το Cinobo έχει διπλασιάσει το ποσοστό θέασης σε smart τηλεοράσεις, όπου προσφέρεται μέσω εφαρμογών για Samsung, LG και Android Smart TVs.

Ένας χρόνος γεμάτος ταινίες για την κοινότητα των συνδρομητών, από τις οποίες δεν έλειψαν τα σημαντικότερα φιλμ όλων των μεγάλων φεστιβάλ, για πρώτη φορά σε πλατφόρμα η συλλογή με τους 7 Χρυσούς Φοίνικες των 7 τελευταίων Καννών, αλλά και αφιερώματα σε είδη όπως το Χόρρορ. Η ισορροπία ανάμεσα στο κλασικό και το μοντέρνο χαρακτηρίζει τις επιλογές της ομάδας των curators, καθώς ενώ παρουσιάζονται φιλμογραφίες όλων των αγαπημένων μεγάλων ελλήνων και ξένων δημιουργών όπως ο Γουόνγκ Καρ Γουάι, ο Ερίκ Ρομέρ, ο Κλοντ Σαμπρόλ, ο Φρανσουά Τριφό και ο Μιχάλης Κακογιάννης, παράλληλα προτείνονται ταινίες σκηνοθετών που αποτελούν το σινεμά του μέλλοντος, όπως ο Χάιρο Μπουσταμάντε, ο Αντρέας Φοντάνα και η Ζουλιά Ντικουρνό. Η ποικιλομορφία των ταινιών της πλατφόρμας αντικατοπτρίζεται και στο Top 10 του δεύτερου χρόνου με τίτλους αναγνωρίσιμους και μη, από Ασία έως και Ελλάδα, ενώ το Cinobo Blog, το οποίο συνεχίζει να αποτελεί οδηγό του κοινού στην κινηματογραφική επικαιρότητα και σε κινηματογραφικές προτάσεις, έως σήμερα φιλοξενεί άρθρα των curators που διαβάστηκαν 485.000 φορές.

Το Cinobo τήρησε και την υπόσχεσή του για “σινεμά σε όλες τις οθόνες”, φέρνοντας στην Ελλάδα προσεκτικά επιλεγμένες πρεμιέρες σε Α’ προβολή όχι μόνο στην πλατφόρμα, αλλά και στις αίθουσες, με τη Μπενεντέτα του Πολ Βερχόφεν, το Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό και πολλούς ακόμα τίτλους από όλο τον κόσμο. 200.000 φορές, θεατές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη μπήκαν στις σελίδες ταινιών διανομής για να μάθουν πληροφορίες για την κινηματογραφική τους κυκλοφορία ενώ συνεχίστηκε η αγαπημένη παράδοση των Cinobo Nights, με δωρεάν εισιτήρια για τις αίθουσες προς τους συνδρομητές του Cinobo.

Το Cinobo συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στην ελληνική κινηματογραφία, εμπλουτίζοντας τη συλλογή νέου ελληνικού σινεμά κάθε μήνα και φέρνοντας στον θεατή τις σημαντικότερες νέες ελληνικές ανεξάρτητες παραγωγές, όπως το Digger, το Πρόστιμο, το Ακίνητο Ποτάμι, η Πράσινη Θάλασσα, Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ. Ανάμεσα στους 147 ελληνικούς τίτλους που έχουν φιλοξενηθεί στην πλατφόρμα, η ταινία Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη αποτελεί περίπτωση-φαινόμενο, αφού ήταν η πιο δημοφιλής όχι μόνο για το 2021, αλλά και για τα δυο αυτά χρόνια. Η διάδοση του ελληνικού σινεμά από το Cinobo δε σταματά στην πλατφόρμα, αλλά περνά και στη διανομή ελληνικών ταινιών που θα προβληθούν μέσα στους επόμενος μήνες στους κινηματογράφους, όπως η Αγέλη Προβάτων του Δημήτρη Κανελλόπουλου, που το Cinobo θα διανείμει σε συνεργασία με τη Danaos Films, και τα πολυβραβευμένα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Μαγνητικά Πεδία του Γιώργου Γούση.

Τον δεύτερο χρόνο του, το Cinobo εγκαινίασε στην πλατφόρμα του τη λειτουργία φιλοξενίας φεστιβάλ με το online φεστιβάλ γαλλόφωνου σινεμά My French Film Festival το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με ελληνικούς υπότιτλους, συνεργάστηκε με τη Μπιενάλε της Αθήνας για την επιμέλεια και την παρουσίαση της συλλογής ταινιών Eclipse, και παρουσίασε το 5ο Πανόραμα του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου παρουσιάζοντας 45 ταινίες μικρού μήκους από νέους δημιουργούς. Επίσης, στήριξε τα ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβάλ, παραχωρώντας 15 συνολικά ταινίες του για το πρόγραμμά τους, ενώ διοργάνωσε κοινωνικές δράσεις, όπως οι sold out ειδικές προβολές της ταινίας Τα Χελιδόνια της Καμπούλ για τη στήριξη της οργάνωσης Women for Afghan Women, ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονταν στο Αφγανιστάν.

Η Δάφνη Μπεχτσή, Founder και Managing Director του Cinobo δήλωσε για τα μελλοντικά σχέδια της πλατφόρμας: “To Cinobo ήταν κάτι που έλειπε τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και τα μηνύματα ενδιαφέροντος που λαμβάνουμε για πρόσβαση από το εξωτερικό είναι πολλά. Με βάση την Ελλάδα, με κοινό όραμα και χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα του περιεχομένου και της υπηρεσίας, στόχος είναι πλέον να βγούμε και στο εξωτερικό, γιατί… Cinobo. Cinema no borders”.

Πέρα από το ποιοτικό περιεχόμενο που υπόσχεται να συνεχίσει να προσφέρει στους συνδρομητές, η συλλογή ταινιών της πλατφόρμας μέσα στο 2022 θα ξεπεράσει τις 1.000, ενώ στα άμεσα σχέδιά του Cinobo, εγκαινιάζεται αυτές τις μέρες νέο πρότζεκτ στο οποίο σινεφίλ προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού φιλοξενούνται στην πλατφόρμα του και μιλούν για τις αγαπημένες τους ταινίες. Φυσικά το Cinobo θα συνεχίσει να εξασφαλίζει τη διανομή των σημαντικότερων ταινιών από τα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως τη Χρυσή Άρκτο του φετινού φεστιβάλ Βερολίνου Alcarràs της Κάρλα Σιμόν. Στο πλάνο του Cinobo είναι επίσης η δημιουργία ειδικής σελίδας όπου οι δημιουργοί θα μπορούν να καταθέτουν την ταινία τους για να συμπεριληφθεί στην πλατφόρμα, με απώτερο στόχο την ύπαρξη ανοιχτού διαλόγου, αλλά και την ανακάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων ταινιών που θα ενδιαφέρουν το κοινό. Τέλος, στο πλαίσιο εορτασμού των γενεθλίων του, το Cinobo πραγματοποιεί μεγάλο διαγωνισμό για νέους και παλιότερους συνδρομητές, με δώρο έναν προτζέκτορα, ετήσιες και μηνιαίες συνδρομές στην πλατφόρμα, ενώ τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 21:00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί ειδική προβολή με δωρεάν είσοδο της ταινίας του Ζακ Οντιάρ Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα, που αναμένεται αυτό το καλοκαίρι στους κινηματογράφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *