Το Fårö Creative Learning επιστρέφει το φθινόπωρο του 2021 με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα με παλιότερα αγαπημένα σεμινάρια αλλά και νέες προσθήκες για τις οποίες έχουμε ήδη ενθουσιαστεί!

Παρέα με τις συνεργάτιδες και τους συνεργάτες μας, δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα που καλύπτει ποικίλες θεματικές τις οποίες θα αναπτύξουμε εις βάθος με τη δυναμική συνεισφορά όσων συμμετέχουν.

Θέλοντας να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή σε σύγχρονα ζητήματα που μας απασχολούν και πιστεύοντας ότι η γνώση, η μάθηση και οι ανοιχτές συζητήσεις είναι βασικά εργαλεία ανάδειξης και διαμόρφωσης ιδεών αλλά και πυροδότες δημιουργικών πράξεων και αλλαγής, δημιουργήσαμε το περιεχόμενό μας με γνώμονα την επιτακτική ορατότητα σε ζητήματα φύλου, έμφυλης αναπαράστασης και δικαιωμάτων, ενώ διατηρούμε ταυτόχρονα το προφίλ μας με θεματικές και προγράμματα που ήδη οι φίλες και φίλοι του Fårö έχουν αγκαλιάσει. Βασικό μας μέλημα είναι τα σεμινάριά μας να διδάσκονται από άτομα που έχουν βάθος γνώσεων αλλά και πάθος για το αντικείμενό τους σε συνδυασμό με την ανεπιτήδευτη και φιλική διάδραση με τις συμμετέχουσες και συμμετέχοντες.

Έτσι λοιπόν, τον Οκτώβρη ξεκινάει το πρόγραμμά μας που θα καλύψει διάφορες θεματικές όπως το κινηματογραφικό μοντάζ, τις τηλεοπτικές σπουδές, τη συγγραφή σεναρίου, τα γυναικεία δικαιώματα και την ενδυνάμωση θηλυκοτήτων μέσα από τη μόδα.

Πιο συγκεκριμένα,

Ο βραβευμένος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ζαχαρίας Μαυροειδής (Ο Ξεναγός, Στο Σώμα Της, Ο Απόστρατος) με το Εργαστήριο Συγγραφής Σεναρίου “24 Λέξεις Το Δευτερόλεπτο”, θα μας παρουσιάσει μια πρωτότυπη προσέγγιση στην τέχνη της σεναριογραφίας η οποία συνδυάζει θεωρητικά εργαλεία της αφηγηματολογίας (narratology) και της θεωρίας του κινηματογραφικού σεναρίου.

Μαζί με την Ιωάννα Σοφρά, δημιουργό του fasfem.com, θα προσεγγίσουμε τη μόδα και τον πολιτισμό μέσα από μια φεμινιστική οπτική στο σεμινάριο “Μόδα & Δυναμικές Θηλυκότητες”. Μερικές ενδεικτικές ενότητες θα αφορούν την εκκεντρικότητα, τη drag queen performance, τη γυναικεία παρουσία στην πολιτική, το fashion blogging. Οι ενότητες θα μας μάθουν τη γλώσσα της ενδυματολογικής επικοινωνίας, θα γίνουν έναυσμα για συζητήσεις, έρευνα αλλά και  ενδοσκόπηση.

Στο Εργαστήριο Επαγγελματικού Μοντάζ μαζί με τον Δημήτρη Τζέτζα, θα εστιάσουμε στις τεχνικές, στις μεθόδους και στη θεωρία πίσω από το μοντάζ αφηγηματικών ταινιών και ταινιών τεκμηρίωσης αποκτώντας τα κατάλληλα εργαλεία για την εκ βαθέων κατανόηση και εξοικείωση με την τέχνη αυτή.

Παρέα με την Ειρήνη Τσορδιά, θα συζητήσουμε τη διαφορετική αντιμετώπιση των γυναικών και την παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Στόχος μας είναι να εμπνευστούμε από τη στάση σπουδαίων γυναικών και να μάθουμε να μην αποδεχόμαστε συμπεριφορές που καταπατούν τα κατοχυρωμένα δικαιώματά μας ή επιχειρούν να μειώσουν την αξία του φύλου μας. Όλα αυτά στο σεμινάριο Γυναίκες, Δικαιώματα & Δίκαιο.

Μαζί με τον Σπύρο Χαιρέτη και το σεμινάριο TV Studies θα  επικεντρωθούμε στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο των τηλεοπτικών σπουδών και θα επιχειρήσουμε μια εισαγωγή στις ιδιαιτερότητες και κύριες θεωρητικές προσεγγίσεις του μέσου, με σαφή προσανατολισμό στον τομέα της τηλεοπτικής μυθοπλασίας και θα εξετάσουμε τις τηλεοπτικές σειρές ως πολιτισμικά κείμενα παραγωγής ψυχαγωγίας και ιδεολογίας χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες περιπτωσιολογικές μελέτες.

Για περισσότερο υλικό και πληροφορίες για το παραπάνω πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@faro.gr

*Οι συναντήσεις μας θα γίνουν δια ζώσης, διατηρώντας κάθε επιφύλαξη ανάλογα με τα μέτρα κατά της πανδημίας ενώ στην πλειοψηφία των σεμιναρίων δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως.

*Ο χώρος τηρεί με αυστηρότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της εξάπλωσης της νόσου Covid – 19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *