Το Cinobo, πιστό στην αποστολή του να στηρίζει και να προβάλλει νέους Έλληνες δημιουργούς, φιλοξενεί στην πλατφόρμα από 25 Ιουνίου και για τους επόμενους 3 μήνες τις 42 ταινίες μικρού μήκους που πήραν μέρος στο 5ο Πανόραμα Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που είχε ως θεματική την έννοια «Απενεργοποίηση».

Το Πανόραμα Ταινιών είναι μια αμιγώς φοιτητική πρωτοβουλία με στόχο τη μη-ανταγωνιστική προβολή και προώθηση των φοιτητικών δημιουργιών του Τμήματος σε ένα ευρύτερο κοινό. Φέτος, το Πανόραμα αναζήτησε την επικοινωνία, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα για πρώτη χρονιά και έξω από το Τμήμα, απευθύνοντας ένα ευρύ κάλεσμα σε νέους δημιουργούς από όλη την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια «ξεμυτίσματος» μέσα στον εγκλεισμό.

Με στόχο να δημιουργηθεί μια νεανική καλλιτεχνική κοινότητα, νέοι κινηματογραφιστές, από όλη την Ελλάδα, ανεξαρτήτως σχολής και ειδίκευσης, κλήθηκαν να δημιουργήσουν ελεύθερα μία ταινία υπό την έννοια της ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ. Μοναδική οδηγία ήταν να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον 2 από τις παρακάτω οπτικοακουστικές συνθήκες: loading, φιλί, ήχος πληκτρολογίου, σκίσιμο σελίδας, «Ηλία, σβήσ’ το!», «ακούγομαι;». Το αποτέλεσμα; Περισσότερες από 40 ταινίες μικρού μήκους, συζητήσεις, προβληματισμοί και το σημαντικότερο όλων: αλληλεπίδραση! Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι φοιτητές-διοργανωτές του Πανοράματος: «Τον χειμώνα που μόλις πέρασε, με τις σχολές και τα αγαπημένα μας σινεμά κλειστά, αισθανθήκαμε όσο ποτέ την ανάγκη να επικοινωνήσουμε με άλλους και άλλες νέους και νέες κινηματογραφιστές που αντιμετώπιζαν τα ίδια δημιουργικά (και όχι μόνο) προβλήματα με μας».

Το Cinobo είναι ιδιαίτερα χαρούμενο γι’ αυτή τη συνεργασία και για την ευκαιρία να συστήσει τόσους ταλαντούχους νέους δημιουργούς στο κοινό του. Οι ταινίες είναι χωρισμένες σε 5 ενότητες, ενώ τους τίτλους των επιμέρους ταινιών και τα ονόματα των δημιουργών μπορεί να βρει κανείς στη σύνοψη της κάθε ενότητας στην πλατφόρμα.

Επισκεφτείτε το Cinobo στα:

www.cinobo.com | Facebook |Instagram | YouTube | LinkedIn | TikTok

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *