Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η ημερίδα κινηματογραφικών προβολών και εκδόσεων Με το Βλέμμα της Κριτικής στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 από τις 7 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, με συμβολική είσοδο 3 ευρώ.
Οι προβολές των ταινιών Το Σπίτι των Άλλων (Russudan Glurjidze -Καλύτερη Γεωργιανή Ταινία της Χρονιάς) και Μύγες του Χειμώνα (Olmo Omerzu -Καλύτερη Τσέχικη Ταινία της Χρονιάς) γέμισαν τις αίθουσες και είναι αξιοσημείωτο ότι στη 2η προβολή αρκετός κόσμος δεν βρήκε εισιτήριο. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι το σινεφίλ κοινό επιδιώκει να παρακολουθεί καλές ευρωπαϊκές παραγωγές που δεν έχουν διανομή στη χώρα μας. Οι κριτικοί κινηματογράφου του περιοδικού Filmy.gr Πάρις Μνηματίδης και Δημήτρης Κωνσταντίνου-Hautecoeur προλόγισαν τις ταινίες.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επιλογή των ταινιών του προγράμμαΚλείσιμοτος έχει ως βασικό άξονα τη βράβευσή τους από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI).
Μεταξύ των προβολών, παρουσιάστηκε ο 1ος τόμος της σειράς Μικελάντζελο Αντονιόνι: Επάγγελμα σκηνοθέτης από τον αρχισυντάκτη Νέστορα Πουλάκο, τον σύμβουλο έκδοσης Γιώργο Ρούσσο (κριτικό κινηματογράφου tvxs.gr) και δύο εκ των συγγραφέων του βιβλίου, που αποτελούν ιστορικά στελέχη των Ελλήνων Κριτικών (από τη δεκαετία του ’70), τον επί χρόνια Πρόεδρο Δημήτρη Χαρίτο και τον Θόδωρο Σούμα.
 
Η 1η ημερίδα κινηματογραφικών προβολών και εκδόσεων Με το Βλέμμα της Κριτικής υποστηρίχθηκε από το Τσέχικο Κέντρο Πολιτισμού στην Αθήνα και την Πρεσβεία της Σλοβενίας, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Cinemad και το Filmy.gr και προβλήθηκε από την τηλεόραση της ΕΡΤ, το ραδιόφωνο Kosmos, το περιοδικό Αθηνόραμα, την εφημερίδα Athens Voice και το κινηματογραφικό site Flix.gr.
  • Φωτογραφίες: Στράτος Προύσαλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *